th
door thof Sep 5, 2006 om 13:50
Elektronica & tv

Waarom zijn er nog geen fotocamera's met 30gb geheugens?

tegenwoordig zijn  er piepkleine filmcamera's met al 20 of 30 gb geheugen, zodat je geen losse tapes of schijfjes meer nodig hebt. waaom kan zoiets -nog- niet bij fotocamera's? dan ben je niet meer afhankelijk van dat gedoe met allerlei geheugenkaartjes.

194 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 5, 2006 om 13:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk wel dat het kan, maar dat de prijs van de camera's dan een stuk hoger worden, en er zijn weinig camera's waar je aan 1 Gb niet genoeg zou hebben.

ve
door verwijderd - Sep 5, 2006 om 14:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Met 1 gb kun je heel wat foto's maken. In principe is het vaak ook niet nodig om meer geheugen te hebben voor het maken van foto's. Het ligt natuurlijk aan het formaat, maar met 1 gb kun je al gauw meer dan 500 foto's maken, zo niet meer dan 1000..... Buiten dat kunnen die foto's makkelijk 'overgeheveld' worden naar de pc. Dan kun je weer opnieuw beginnen.


Wel zou het makkelijker zijn, indien je met die fotocamera ook kunt filmen. Dan is een groot geheugen natuurlijk wel makkelijk.


Mogelijk dat er ook een commercieel tintje aan zit i.v.m. de verkoop van geheugenkaartjes...... welke trouwens ook steeds goedkoper worden. Kostte ongeveer 1 jaar geleden een 512 mb kaartje nog pakweg 65-70 euro, een paar maanden geleden kocht ik een 1 gb kaartje voor nog geen 20 euro.....


Gr. Hutch

ve
door verwijderd - Sep 5, 2006 om 14:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

daar komt nog bij dat het gebruik van kaartjes behoorlijk veilig is.
Ze zijn bijna niet kapot te krijgen, dus veilig voor je foto's.
En vaak levenslange garantie.

ve
door verwijderd - Sep 5, 2006 om 15:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

zo zeggen......... je hebt een gat in de markt gevonden !


Die filmcamera's met 30-40Gb is geen geheugen maar een Hard Disk waar ze de opnames op worden opgeslagen. De grootste "Memory Cards" zijn op dit moment 8 Gb Compact Flash......... en te koop vanaf een luizige € 150,= t/m € 1000,=

ve
door verwijderd - Sep 5, 2006 om 15:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo thof,


Daar zijn wel wat redenen voor te bedenken. Om te beginnen is een fotocamera géén massa opslagmedium voor foto's. Het geheugen is er alleen maar voor de tijdelijke opslag. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je de foto's gaat bekijken op óf een computer óf een z.g.n. multimedia opslagmedium. Deze zijn dan ook voorzien van een groot (4 inch) schermpje. Je gaat toch niet je hele collectie foto's aan anderen laten zien door ze naar een 1.5 à 2 inch schermpje te laten turen? Om maar te zwijgen over het onhandige vasthouden van een camera bij het bekijken van foto's en het drukken op kleine knopjes om door de collectie heen te bladeren.


Dat een filmcamera wèl is voorzien van een groter opslagmedium is om de doodeenvoudige reden dat filmen nu eenmaal veel geheugen vraagt en je niet na tien minuten filmen al zonder geheugenruimte wil zitten.


Verder is het natuurlijk zo dat het toevoegen van een harde schijf aan een fotocamera de camera ten eerste een stuk duurder maakt en ten tweede óók een stuk kwetsbaarder. Je wilt toch niet dat als je de camera per ongeluk wat ongelukkig stoot de harde schijf crasht en de camera daardoor onbruikbaar wordt?


m.vr.gr. freya

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ri
Rick van Oosten - Sep 17, 2024 om 23:02
Vakantie & reizen

Kan Booking.com alles maken?

Ik had een hotel geboekt voor 5 nachten.  Nu wil ik 1 nacht eerder weg. Voor het hotel geen probleem, maar Booking.com verhoogt de totaalprijs met 50%. Dat is toch misdadig???? Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer

Du
Duifje123 - Sep 15, 2024 om 19:00
Geldzaken & recht

BKR registratie

Hi!

Mijn vader heeft een BKR registratie lopend, met een bedrag van 0 euro. Een codering A2 staat hierbij. Dit vinden wij best wel gek. Aangezien het een schuld uit 2008 zou betreffen. In de tussentijd heeft hij onder bewind gestaan en in de WSNP gezeten. Een eventuele schuldenlijst kan ik opvragen bij de bewindvoerder aangezien zij claimen gegevens 7 jaar te bewaren. 

Echte ... Lees meer