sc
door schott Jun 27, 2012 om 16:34
Garantie & verzekeringen

Aanrijding

10-11-2011 aanrijding gehad mijn auto totaallos op kruispunt groenekruisweg afslag a 15 richting rhoon hoogvliet,schade formulier getekend door tegenparty dat hij door rood is gereden ik heb een getuigen dat het zo was,na 6 weken kwam tegen party met een getuigen dat ik door rood ben gereden,hij verklaard dat zei rood hadden.groen kregen om te rijden en trokken op ,weg breedte 5 meter mijn auto is dik 1 meter,tegen party had een snelheid van 20 km per uur verzekering wil niet uitkeren,M.I.Z.lieg getuigen,tegen party reed gewoon door rood,is niet mogelijk om zo schade veroorzaken op afstand van 4 meter,gaarne U antwoord,rechts bijstand is er mee bezig

1187 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

xv
door xvisx - Jun 27, 2012 om 16:51
55 Antwoorden / 1 Vragen
0

De beide verzekeraars zullen hierover onderling gaan onderhandelen. Meestal wordt dat uitbesteed aan de afdeling rechtsbijstand van een verzekeraar. Ik begrijp dat u zich zorgen maakt over de gang van zaken vanwege een tegenpartij die zijn oorspronkelijke verklaring op het schadeformulier nu weer in lijkt te willen trekken.

U heeft zoals u het hier schetst wel een redelijk sterk verhaal, want uw wederpartij heeft wel wat uit te leggen nu hij eerst met handtekening en al toegeeft de schuldige te zijn aan de aanrijding en dit nu weer intrekt. Mocht het uiteindelijk uw woord tegen het zijne zijn dan zal dat feit zeker gewicht in de schaal leggen. Na zes weken opeens je verhaal wijzigen komt niet bepaald sterk over.

Wat betreft de mogelijkheid om op een bepaalde afstand en met een bepaalde snelheid een bepaalde schade te veroorzaken kan ik u niet verder helpen, dat zijn vragen voor een verkeersschade expert. Het zou natuurlijk helpen als u foto's had van het ongeval, maar dat zal vermoedelijk niet het geval zijn. Ik ben wel benieuwd wat de exacte reden is geweest voor de verzekering om uw claim af te wijzen. Zoals ik uw vraag lees is hun stelling dat de schade die u claimt niet door het ongeval veroorzaakt kan zijn. Dat laat dan de vraag open waardoor de schade wel veroorzaakt is en of zij daarmee bedoelen te zeggen dat u ten onrechte een schade claimt, maar dat wordt te veel speculatie. Als we wat meer informatie hebben kan iemand hier daar wellicht nog wat meer over zeggen.

vladja
door vladja - Jun 27, 2012 om 17:00
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Wat voor schade had tegenpartij? Aks tegenpartij vindt dat jij de aanrijding veroorzaakt hebt, dan kan tegenpartij (of zijn verzekering) zijn schade bij jouw verzekering kunnen claimen. Is dat ook gebeurd? En zo ja, wanneer is die aansprakelijkstelling en de claim dan gedaan (in tijdsbestek).

Wat zegt jouw rechtsbijstandverzekering?

Is de schade aan jouw auto vastgesteld door een expert? Wie heeft de expert gestuurd? Tegenpartij, rechtsbijstand?

Vladja

sc
door schott - Jun 29, 2012 om 12:18
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

tegen party liegt,bestuurder schrijft ik reed door groen,en getuigen schrijft wij hadden rood en kregen groen,politie heeft de schade formulier door tegen party laten tekenen dat hij door rood is gereden ,schade aan mijn auto was over de 7000 euro opgenomen door expert,mijn getuigen zeg ook wij hadden groen,1auto reed voor mijn niet te achterhalen,rechtsbij stand is in gesprek met verzekering tegen party,getuigen praten met bestuurder met een vreemde taal,op formulier schrijft hij dat ze elkaar niet kennen wonen bij mekaar om de hoek ,zelfde postcode,ook dat is gelogen,hoop op goede afloop

sc
door schott - Jul 9, 2012 om 11:48
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

tegenparty is aansprakelijk gesteld 2 mijn verzekering 3 voorkant opzij geheel in elkaar 4 getuigen staat op formulier geen familie of vrienden wel tegen party 5 tegen party is in nederland verzekerd alleen met tussen persoon 6 tegen party voorkant radiateur kapot en motor achter uit geschoven,motor kon niet starten geheel in elkaar,ik ben wa verzekerd,mijn verzekering heeft het afgegeven aan bijstand

vladja
door vladja - Jul 9, 2012 om 11:55
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

schott,

Eerst nog een paar vragen:

1. Is de tegenpartij aansprakelijk gesteld oor jouw verzekering en door welke verzekering? (Rechtsbijstand of casco/all risk verzekering).

2. Wie heeft de expert gestuurd? (welke verzekering)

3. Waar zit de schade aan jouw auto? Opzij, voor, achter? En wat voor auto is het, want € 7.000,-- is een behoorlijk bedrag. Wat is er beschadigd?

4. Getuigen staan meestal vermeld op het SAF (schade-aanrijdingsformulie). Staat jouw getuige daarop? Is dat familie/vriend/onbekende? En die van tegenpartij (waarschijnlijk niet).

5. Is tegenpartij verzekerd bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij of buitenlandse (welke maatschappij en welk land)?

6. Waar zit de schade aan de auto van tegenpartij, voor re- of li-voor, en hoeveel bedraagt die schade? Wat voor auto is dat?

7. Heeft jouw verzekering (all risk of RB) het eventuele proces-verbaal van de politie opgevraagd, lees hier.., je kunt het zelf ook opvragen voor een klein bedrag..

Vladja




hutch
door hutch - Jul 9, 2012 om 12:54
4521 Antwoorden / 29 Vragen
0

Schott,

probeer te achterhalen wat de getuigen van de tegenpartij exact verklaard hebben. Dus wat zij letterlijk (op papier) verklaard hebben. Dat kan namelijk (ook) heel belangrijk zijn.

Een ieder heeft namelijk zijn/haar eigen beleving, vooral m.b.t. snelheden. Als de getuigen van de tegenpartij precies hetzelfde verklaren, is hen dat mogelijkerwijs 'voorgekauwd'.

Ik weet van iemand, die ook met getuigen aankwam, die (achteraf bewezen) keihard logen. Ook met 'voorgekauwde' verklaringen. Zelfs exact dezelfde verklaringen als de (later schuldig verklaarde) bestuurder.

En de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij zal (bijna automatisch) een claim afwijzen. Dat is inherent aan verzekeringsmaatschappijen. Vaak krijgt de aanhouder/volhouder wel zijn/haar recht.

Succes verder, gr. Hutch

sc
door schott - Oct 18, 2012 om 12:19
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

tot op heden nog geen reaktie van tegen party,rechtsbijstand wil naar rechter maar weet zelf niet waarom,zeer drukke kruispunt tegen party rijd alleen op kruispunt,getuigen schrijft wij stonden stil en gingen op rijden,maar kruispunt was bezet door mij en zeker 20 andere autos M.I.Z mag men nooit oprijden als kruispunt bezet is,gaarne U antwoord

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer