co
door coleta Feb 18, 2016 om 09:05
Garantie & verzekeringen

Kopie identiteitsbewijs

In het verleden heb ik (verzekeringsnemer) een overlijdensverzekering voor mijn zoon (verzekerde) bij Reaal afgesloten. Omdat deze nu premievrij is,  heb ik de verzekering verzocht alle correspondentie mbt tot deze verzekering te sturen naar het gewijzigde thuisadres van mijn zoon. De verzekering wil nu dat ik tegelijk met een ingevuld en ondertekend adreswijzigings-formulier ook een kopie  van een legitimatiebeijs, per post of per mail meestuur. Mogen ze dit eisen (kopie legitimatie). Ik heb gelezen dat dit volgens de wet verboden is. Bovendien vind ik het risicovol dit te versturen. Denk aan identiteitsfraude enz.
Wie heeft daarover een goed advies zodat er geen discussie over welles/nietes met de verzekering ontstaat.
Bij voorbaat dank,
CK

3173 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Feb 18, 2016 om 09:45
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

Ik begrijp uit uw verhaal dat het een zogenaamde begrafenispolis is. Als zo'n polis is volbetaald, wordt daar over het algemeen helemaal geen correspondentie over gevoerd. Geef gewoon die polis aan uw zoon en dan is het klaar.

edrick3
door edrick3 - Feb 18, 2016 om 10:29
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Zou gewoon de polis aan zoon geven.
Deze kan (eventueel) aan de verzekeringsmaatschappij z'n adres doorgeven.
Klaar.

tijger1
door tijger1 - Feb 18, 2016 om 20:49
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

En u moet niet vergeten dat zfij anders op geen enkele manier kunnen controleren of dat verzoek wel van u komt. De bode komt tenslotte niet meer aan de deur.

co
door coleta - Feb 22, 2016 om 15:37
4 Antwoorden / 4 Vragen
0

Dank je wel voor jullie reacties.
Ik ga met de info die ik ontvangen heb aan de slag.
Gr.
Coleta




Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig." 
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de regeri ... Lees meer

Josp003
Josp003 - Apr 29, 2024 om 19:04
Garantie & verzekeringen

Garantie voorwaarden

ik heb ca 2,5 jaar geleden een fornuis gekocht via een keukendealer. Deze heeft nooit de garantievoorwaarden aangeleverd en deze staan ook niet op zijn site. Ik hoorde alleen u hebt 5 jaar volledige garantie. Ook op de site van de producent/importeur is niets vinden  over garantievoorwaarden of over algemene verkoopvoorwaarden.
Nu was er deze week een monteur van de producent voor een repar ... Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer