Be
door BenBomhof Jan 19, 2017 om 21:13
Garantie & verzekeringen

Omzetten begunstigde begrafenispolis, geen contact met verzekeringsnemer

Ik heb al sinds heel wat jaren een begrafenispolis bij Reaal Verzekeringen. De verzekeringsnemer van de polis is mijn moeder. Ik betaal zelf de maandelijkse premie voor deze verzekering. Ik heb echter geen contact meer met mijn moeder (zo'n 20 jaar) en ik wil dat ik zelf de verzekeringsnemer op de polis wordt. Vandaag contact gehad met Reaal verzekeringen en er is een handtekening van de verzekeringsnemer (mijn moeder) nodig om dit om te kunnen zetten. Ik heb absoluut geen behoefte aan contact met haar, maar wil wel graag dat ik de verzekeringsnemer van de polis word. 
Er is een mogelijkheid om een volledig ingevuld formulier naar haar te laten sturen, echter staan daar mijn adres gegevens op. Ik wil niet dat zij weet waar ik woon omdat ik anders bang ben dat ze me gaat lastig vallen. 

Is er echt geen andere mogelijkheid om zonder een handtekening van mijn moeder de polis om te zetten? Ik heb geen zin in gezeur. 

3996 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Jan 19, 2017 om 21:20
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Nee, er is geen andere mogelijkheid. En afgezien daarvan, wat schiet u er mee op dat u naast de verzekerde ook nog de verzekeringnemer bent?

U hebt het over een begrafenispolis. Die komt tot uitkering als u bent overleden en wat moet u er dan mee? Belangrijker is wie de begunstigde is. Dat zal in principe als eerste de verzekeringnemer zijn dus uw moeder, en daarna haar erfgenamen. 

Normaal gesproken zal uw moeder eerder komen te overlijden dan u. En dan valt de polis toch u toe?

gerbera
door gerbera - Jan 19, 2017 om 22:50
7367 Antwoorden / 14 Vragen
0

lees hier wat eventueel de mogelijkheden zijn.

tijger1
door tijger1 - Jan 19, 2017 om 22:56
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

@gerbera

De enige mogelijkheid die de Ts heeft, is stoppen met het betalen van de premie, anders niet.

gerbera
door gerbera - Jan 20, 2017 om 12:28
7367 Antwoorden / 14 Vragen
0

@tijger1, daar gaat mijn link toch over!

tijger1
door tijger1 Jan 20, 2017 om 12:39
42060 Antwoorden / 21 Vragen

Maar dan heeft de Ts de polis nog niet op zijn naam.

lottesanne
door lottesanne - Jan 20, 2017 om 13:02
438 Antwoorden / 47 Vragen
0

Het lijkt mij nogal wiedes dat Reaal een handtekening van uw moeder vraagt. Zij zal de polis hebben afgesloten. Het kan niet zo zijn dat iedereen zomaar de verzekering waar een ander voor getekend heeft, kan opzeggen omdat de contacten verstoord zijn. Het maakt wat dat betreft niet uit of dit een begrafenisverzekering is of een levensverzekering or what so ever. En de begunstigde is in deze niet belangrijk. Het gaat er om wie de verzekering heeft afgesloten. Alleen die persoon kan de verzekering weer opzeggen dan wel de gegevens laten aanpassen.

hans515
door hans515 - Jan 20, 2017 om 13:13
250 Antwoorden / 117 Vragen
0

Neem je verlies, óf maak het goed met je moeder zou ik zeggen!

donkschr
door donkschr - Jan 20, 2017 om 13:52
78 Antwoorden / 14 Vragen
0

Sommige antwoorden begrijp ik niet en vraag mij af of deze ook wel juist zijn.

Mijn vader heeft toen ik heel klein was begrafenispolissen afgesloten bij een voorloper van Reaal Verzekeringen. Hij was de verzekeringnemer/premiebetaler en ik was/ben de verzekerde c.q. begunstigde. Mijn vader is al bijna 38 jaar overleden en kan nooit meer iets aan deze verzekering wijzigen of opzeggen. De verzekering is allang premievrij, dus er wordt niet meer voor betaald. Mijn adreswijzigingen heb ik altijd aan de verzekeringsmaatschappij doorgegeven en zij hebben deze ook in hun administratie verwerkt. Alle correspondentie krijg ik dus al jaren lang. Bij de verzekeringsmaatschappij is waarschijnlijk helemaal niet bekend dat mijn vader al jaren geleden is overleden.

Ik zelf heb ook al weer jaren geleden een begrafenisverzekering voor mijn dochter afgesloten. Ook bij Reaal Verzekeringen. Mijn dochter is toen opgenomen als verzekeringnemer en als verzekerde en ik als premiebetaler. De begunstiger is degene die tot het uitvoeren van de uitvaart opdracht gaat geven en daartoe ook bevoegd is. Tot nu toe betaal ik nog steeds de premie, maar over 2 maanden wordt deze polis premievrij. De verzekering laat ik dan ook overschrijven op het adres van mijn dochter. Zij ontvangt vanaf dan alle correspondentie.   

Volgens mij gaat het er dus om wie de verzekerde is en niet wie de verzekeringnemer is/was!

tijger1
door tijger1 Jan 20, 2017 om 14:47
42060 Antwoorden / 21 Vragen

De verzekerde kan natuurlijk niet de begunstigde zijn, want die polis keert pas uit als de verzekerde is overleden, en wat moet hij dan met de uitkering? Zo'n polis wordt uitgekeerd aan de verzekeringnemer en als die er niet meer is, aan degene due hem indient na een overlijden.

mrnn
door mrnn - Jan 20, 2017 om 14:22
67 Antwoorden / 10 Vragen
0

Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Ik kende de handtekening van mijn moeder, die heb ik op het formulier gezet en toen ingestuurd. De verz.mij. heeft toen alles gewoon afgewerkt.

tijger1
door tijger1 Jan 20, 2017 om 14:47
42060 Antwoorden / 21 Vragen

Dat is dus gewoon fraude.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jan 22, 2017 om 11:55
16860 Antwoorden / 202 Vragen
0

Dit nog eens goed lezend en ook de reacties:

Ik vind het bijzonder vreemd dat iemand die wel zelf de premie betaalt de polis niet op zijn naam kan zettten. Ts zal zeel moverende redenen hebben om geen contact te willen en dat gaat oins overigens ook helemaal verder niets aan.
Dat bij evt. voortijdig overlijden van Ts hij zelf niets aan de uitkering heeft is correct maar als verzekeringnemer kun je wel de uitkeringsvoorwaarden (laten) aanpassen.

Het lijkt mij zinvol om hierover een vraag te stellen aan de KiFid ombudsman. Zie daarvoor www.kifid.nl

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer