ni
door nicogerrits Feb 29, 2004 om 12:02
Geldzaken & recht

Annuleringskosten internet

Op 20-7-2003 heb ik mij aangemeld bij het Landvancuijknet.
Dit heb ik gedaan als serieus geintresseerde.
Nu een half jaar later zie ik door omstandigheden af van een lidmaatschap van het draadloos internetten, nadat ik op 16-12-03 een schrijven heb ontvangen, waarin de installatie van het draadloos internetpakket werd aangekondigd.
Omdat ik hier op dit moment geen interesse in heb, heb ik deze installatie uitgesteld.
Hierover heb ik hen geinformeerd op 20-12-2003.
Hierna ontving ik op 23-12-03 een bevestiging, waarop staat dat ik mijn aanvraag geanulleerd had.
Tot mijn verbazing dien ik hiervoor annuleringskosten te betalen, euro 199,--
Het is mij nooit duidelijk gebleken dat ik op welke manier dan ook een financiele verplichting aan ben gegaan op het moment dat ik mij heb aangemeld als geintresseerde.
Ik zou nooit een een financiele verplichting aangaan voor iets wat pas een half jaar later zou ingaan, dan had ik eerst afgewacht tot de daadwerkelijke ingangsdatum van de installatie! Nergens in het aanmeldformulier staat vermeld dat ik Euro 199,-- annuleringskosten moet betalen Ik voel mij niet verplicht de verstuurde factuur te betalen.
Graag ontvang ik een reactie op mijn hierin gestelde standpunt.
Ik dien binnen 8 dagen het bedrag te betalen, anders wordt er via een deurwaarder geincasseerd. Hoe kan ik hierin het beste handelen?

261 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

peterkm
door peterkm - Apr 16, 2004 om 12:54
76 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is aan de leverancier om te bewijzen waarom zij recht hebben op de 199 euro. Vraag dus aan hen op waar dat staat en hoe u dat had kunnen weten. wellciht dat ze weer hele vervelenden kleine lettertjes hebben staan in het contract. Vaak krijgt men dit contract pas nadat je de aanmelding hebt verzonden! Mochten zij inderdaad direct een deurwaarder inschakelen dan zou deze persoon deze info ook moeten kunnen verstrekken, immers een deurwaarder kan alleen maar aan de slag als hij/zij kan bewijzen op welke grond u een betaalverplichting heeft. Volgens de voorwaarden zoals die op de website staan, zou u eenmalig kosten moeten betalen van 199 euro indien u besluit uw (minimaal 1 jaars) abonnement maandelijks zal voldoen. Het lijkt me logisch dat deze kosten alleen betaald dienen te worden indien daadwerkelijke de aangekondigde installatie is gedaan. In de voorwaarden op de website staat niets over evt annuleringskosten. Mocht dit dus zo op de door u ontvangen factuur staan dan moeten zij kunnen aantonen dat u daar in juli 2003 voor getekend hebt. Vraag dus de info op, het dunkt mij dat zij u niet kunnen verplichten tot betaling van 1 van de 2 hierboven genoemde kosten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

Jo
Jochempje123 - Oct 7, 2024 om 09:13
Geldzaken & recht
Bongo bon recht op geld terug?

Bongo bon recht op geld terug?

Voor onze bruiloft een Bongo-bon gekregen. Dit bleek een tegoed bon voor een bongo bon te zijn, dus eerst inwisselen tegen een bongo-bon. Toen een hotel uitzoeken. Was te duur allemaal dus het bedrag ge-upgrade. Bedrag was uiteindelijk hoger dan dat ik direct zou boeken bij het hotel.. maarja zij moeten ook wat verdienen.. Op vrijdagavond na een lange reis bij Fletcher hotel Leiden aangekomen. Daa ... Lees meer