le
door lelyhaven Oct 24, 2009 om 10:49
Geldzaken & recht

Automatisch betalen eigen risico

Zorgverzekeraar, Groene land Achmea gaan dit jaar ook eigen risico automatisch incasseren wanneer het bedrag onder de 155 Euro blijft  Ik heb hier voorheen altijd een acceptgiro opgestuurd gekregen. Het bedrag wordt na ongeveer 14 dagen geincasseerd. Mag groene land dit zomaar doen. 

746 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 24, 2009 om 10:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag lelyhaven,


In principe mag dit als het in de voorwaarden komt te staan. Wel is het zo dat je vooraf schriftelijk bericht moet krijgen welk bedrag zij automatisch gaan afschrijven.


Met vriendelijke groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - Oct 24, 2009 om 11:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


Staat te lezen op hun site;


----1. Wat is er veranderd?
Voorheen kreeg u voor verschuldigde bedragen voor het eigen risico, eigen bijdragen of andere openstaande bedragen elke keer een acceptgirokaart van ons. Deze bedragen gaan wij voortaan tot een maximum van € 155,- per keer automatisch bij u incasseren.      ---  


2. Hoe word ik hierover geïnformeerd?
Op het bericht afhandeling zorgkostennota’s ziet u altijd welk eigen risico (verplicht of vrijwillig) en welke eigen bijdrage op een vergoeding van toepassing is. Zo ziet u altijd hoe wij uitkomen op het totale bedrag dat wij bij u in rekening brengen. Groene Land Achmea - Verrekenen van het verplichte eigen risico


Of je nu per accept betaald of automatisch, betalen moet je toch en hierbij loop je niet het risico dat je een rekening vergeet en extra kosten krijgt voor aanmaning of incasso.

ve
door verwijderd - Oct 24, 2009 om 12:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dus ja het mag.


ve
door verwijderd - Oct 25, 2009 om 01:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Na dit artikel van de Consumentenbond, vraag ik me af of het wel mag, lees zelf maar:


http://www.depers.nl/economie/334742/Geen-extra-kosten-acceptgiro.html


De rechter noemde het ,,onredelijk bezwarend'' dat er kosten  worden berekend voor een betaalmogelijkheid, als er sprake is van  slechts twee manieren om te betalen. ,,Daarmee dwing je een klant  tot het gebruik van de andere methode en dat is onredelijk'', aldus  de zegsvrouw van de Consumentenbond.


Dus met andere woorden, hier blijft dan ook maar één manier over om te betalen. Of zie ik iets over het hoofd?


Groetjes Elena


 

ve
door verwijderd - Oct 25, 2009 om 01:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Om met je laatste vraag te beginnen: Ja. ;)

(het gaat namelijk over iets anders)



ve
door verwijderd - Oct 25, 2009 om 02:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Volgens de Nederlandse bank mag het, zie: Wat zijn de regels voor incasso? Je kunt altijd de machtiging intrekken.

@Elenay: Op de grijze lijst staat het volgende:



Vermoedelijk onredelijk bezwarend is een beding dat
bepaalt dat een door de wederpartij verleende volmacht
onherroepelijk is of niet eindigt door haar dood of
ondercuratelestelling, tenzij de volmacht strekt tot levering van een
registergoed.
(artikel 6:237 sub n BW)





Daaruit zou je afleiden dat je het regeling in de algemene voorwaarden mag mits deze herroepelijk is en eindigt door de dood of curatelestelling, tenzij het de levering van een registergoed (huizen en zo) betreft.





ve
door verwijderd - Oct 25, 2009 om 09:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag, Lelyhaven. Deze automatische incasso maakt duidelijk onderdeel uit van de door u afgesloten zorgverzekering. Ze laten het je nu ruim van te voren al weten. Het is nog Oktober, je kunt ook kijken of er andere zorgverzekeraars (nog) zijn te vinden die het met een acceptgiro (nog) willen doen.(Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kun je elk jaar) Denk echter dat dit dun bezaaid zal zijn.Het moge duidelijk zijn, dat de acceptgiro op steeds groteree schaal gaat verdwijnen, en dat de acceptgiro op termijn tot verleden gaat behoren, en ja, er zijn nog maar genoeg mensen die het op de 'ouderwetse' manier van betalen doen: Acceptgiro ivullen, op de post, en mar afwachten of het goed gaat....veelal resulteerd deze manier van werken veel frsutratie, maar dan in de vorm van aanmaningen, en in veel gevallen een incassoburo er op de koop toe....Helaas zijn er nog veel te veel mensen die afhankelijk zijn van deze manier van betalen, tenslotte hebben we niet allemaal een computer, een computer (tenminste zo zie ik dat) is zeer zeker een luxe, die veel, heel veel medenederlanders zich (nog)niet kunnen veroorloven. Velen hebben zelfs afschuw van een computer, en willen er met geen woord over praten, en ja, ook jongeren zijn daaronder te vinden.


Bij ons gebeurd deze automatische incasso (gelukkig) al jaren, en ze laten netjes ruimschoots van te voren weten,(zo'n veertien dagen) wat er geïncasseerd zal gaan worden, met een ruim overzicht met wat er al betaald is, en wat er nog overblijft. Ik zie hierin geen enkel probleem, en voor de eigen administartie is het maar wát makkelijk. Wij zijn blij dat we van die rot acceptgiro's af zijn, mbt. dit gebeuren. Groene Land heeft u ruimschoots van te voren geïnformeerd, dus ja, het mag dit 'zomaar'  doen. Zowat elke betaling bij ons geschied per automatische incasso, dit samen met internetbankieren, wij willen echt niet anders meer. 'Verloren'of 'niet aangekomen' acceptgiro's behoren (gelukkig) sinds enkele jaren tot het verleden. Ook onverwachte incassoburo's komen nooit meer voor.


Succes met de zorgverzekering, Mvgr. Henri

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer