sh
door shoarma Apr 21, 2006 om 14:01
Geldzaken & recht

Betalen of niet ?

ik heb een andere verzekering afgesloten voor de auto, deze bleek goedkoper ,en heb ik ook per brief opgezegd naar mijn tussenpersoon , volgens contract, 3 mnd van te voren nu zegt deze tussenpersoon dat hij nooit een brief heeft ontvangen, en sommeert mij toch te betalen,wie heeft hier een antwoord op ?? m.vr. gr

307 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Apr 21, 2006 om 14:16
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Als je ergens lid van wilt worden, komen de brieven altijd aan. Als je ergens vanaf wilt, schijnen ze altijd niet aan te komen. Een merkwaardig verschijnsel.

Helaas is het aan de verzender van de brief om aan te tonen dat deze verstuurd is en dan gaat alleen als deze aangetekend (met ontvangstbewijs) is verzonden.

U kunt proberen aan uw nieuwe verzekering te vragen of zij bereid zijn de nieuwe verzekering voor 1 jaar op te schorten, met premie restitutie minus een deel administratiekosten. Zij zijn niet verplicht om hieraan mee te werken.

Aan de andere kant is het zo, dat bij schade altijd de oudst (eerst gesloten) verzekering voorgaat om de schade te dekken. U heeft nu een dubbele autoverzekering. De oude verzekering is de verzekering waar het risico op gelopen wordt, niet de nieuwe. Zij lopen dus geen enkel risico. Mogelijk dat zij daarom aan een verzoek willen meewerken.

Vladja



hm
door hmt - Apr 21, 2006 om 16:07
37 Antwoorden / 0 Vragen
0

Uit uw verhaal maak ik op dat het verzoek tot royement niet aangetekend is verzonden. Het bewijs dat er een opzegging is gedaan is dus niet aanwezig. Inderdaad, de opzegging is gedaan, rekening houdend met de gebruikelijke opzegtermijn. Starheid van de tussenpersoon? Ik weet het niet. Wat is nog mogelijk? Is er sprake geweest van een premieverhoging en/of een wijziging in de van toepassing zijnde verzekeringsvoorwaarden, dan is beeindiging per vervaldatum mogelijk. Dan zou ik snel zijn met de verzekering alsnog te beeindigen.

tonnieboy
door tonnieboy - Apr 22, 2006 om 01:28
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Jammer genoeg heeft u kennelijk geen gebruik gemaakt van de opzegservice die de meeste nieuwe schadeverzekeraars bieden, want in dat geval zou het beslist goed zijn verlopen. Van schadeverzekeringen kan de betaling van de premie gerechtelijk worden afgedwongen en nu u geen bewijs van verzending (of ontvangst) heeft lijkt het raadzaam om het advies van Vladja op te volgen.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ha
halicaphi - Oct 6, 2024 om 11:13
Vakantie & reizen

Refund mails alitalia???

Nu, na meer als twee jaar na het faillissement van Alitalia krijg ik een reactie van Alitalia mbt een refund voor twee geannuleerde tickets.
Men vraagt hiervoor een copie van mijn ID en mijn bankgegevens.
ik vertrouw dit niet helemaal.
Zijn er meer mensen die een mail hebben gehad of ervaring hiermee hebben? Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer