je
door jenn540 Mar 19, 2006 om 16:48
Geldzaken & recht

Betalen van een geannuleerde fotoshoot voor 50 euro?

Ik had laatst een soort van contract overeenkomst ondertekend van try out models. DIt was naar hun zeggen voor een professionele fotoshoot en zij hadden een zaal gehuurd boven een groot restaurant in Rotterdam centrum.
TOen ik alles al had ondertekend zeiden ze tegen ons drieën dat we daarvoor 100 euro moesten betalen maar dat we ze wel voor allerlei dingen konden gebruiken.
Eindelijk was het zondag (dag van de fotoshoot) en kwam ik erachter dat ik van de 400 euro eigenlijk helemaal geen geld meer overhad om die fotoshoot te betalen. Dus belde ik zondag ochtend op om te annuleren. Mevrouw aan de telefoon was beetje boos omdat ze niemand anders meer kon inplannen. Ze had niks gezegd over de 50 euro boete. Nu is mijn vraag kan ik het nog ontlopen? Kunnen ze je geld aanvragen voor annuleren wegens strict schema? Ik heb er namelijk totaal geen geld voor en ik vind het zonde om te betalen terwijl ik nog geen eens een fotoshoot heb gedaan. Op het papiertje stond dat ik dit moest betalen over 14 dagen. ze accepteren geen creditcards of pinpassen. Groetjes Jenniffer Infante

413 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 29, 2006 om 11:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wie trapt daar nou in?


 


Ja helaas, ik neeml tenminste aan dat in de zg fotoshoot overeenkomst niets stond over de kosten.


Dit riekt naar oplichting en waarschijnlijk is het dat ook met alle voorzichtigheid.


Op zondag een zaal huren is niet zo duur, het is dus snel verdiend als er voldoende "gegadigden" zijn die foto's laten nemen waarmee ze vervolgens zelf "de boer mee op moeten".


Hun dienstverlening zou dus niets anders zijn dan een paar (dure) foto's. 


 


Zo u ooit weer zo'n aanbieding krijgt, lees dan goed de overeenkomst door om te bezien wat de dienstverlening is, wat de kosten zijn etc. Staat dat laatste er al niet in ---- gemakkelijk geld verdienen ten koste van u.

ve
door verwijderd - Mar 29, 2006 om 11:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

een kennis van mij dacht ook dat het wel leuk zou zijn professionele foto's gelukkig had ze vriendinnen meegenomen want eenmaal binnen moesten het toch wel iets anderefoto's worden dan zij dacht dus kijk uiit !!!!

ve
door verwijderd - Mar 29, 2006 om 12:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, dat is een veel voorkomend probleem. Feit is dat ze voordat de contracten ingevuld gaan worden u volledig moeten informeren over eventuele kosten. U had de contracten na ondertekening en nadat u te horen kreeg dat u nu dat geld moest betalen meteen kunnen annuleren. Alleen al het feit dat men u niets daarover heeft verteld heet dwaling en of misleiding.  U bent met meerdere personen daar aanwezig geweest, dus getuigen zijn er voldoende. Ik adviseer u dan ook om de firma een briefje (liefst aangetekend) te zenden waarin u hen verzoekt het betaalde bedrag terug te storten. Mocht dit geen resultaat geven dan kunt u bij een in uw woonplaars terecht bij de "gratis" rechtshulpinstantie (bureau voor rechtshulp), die ongetwijveld voor u in de bres zullen springen. Ik adviseer u wel om alle aanwezigen een verklaring te doen opstellen en laten ondertekenen waarin men verklaard niet vooraf te zijn geïnformeerd. Ik wens u veel succes bij de te nemen stappen

ve
door verwijderd - Mar 29, 2006 om 12:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ga snel naar een bureau voor rechtshulp, per 1 april a.s. wijzigen de voorwaarden.

ve
door verwijderd - Aug 14, 2006 om 15:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is helemaal niet nodig om hoge bedragen neer te leggen voor fotoshoots. Een goed modellenbureau schrijft je namelijk gratis in.


Wil je voor een redelijke prijs gefotografeerd worden en verder als model, kun je je aanmelden bij www.theartistadvice.nl

ve
door verwijderd - Aug 14, 2006 om 15:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit is geen site om gratis reklame te maken voor je eigen bedrijf .


Dit is een vraag en antwoord site van de vara/kassa

ve
door verwijderd - Jun 29, 2007 om 19:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik zit nu precies in hetzelfde schuitje. Ben erachter gekomen omdat het op de regionale zender stond, op teletekst!
Ik heb eerder gister een afspraak gemaakt bij Try Out Models, maar nu ga ik hem zeker annuleren! Ik ben bang dat ik net zoals vele andere meisjes hier in Enschede, de dupe word, omdat ik 100euro betaal, voor een paar (on)proffessionele foto's die voor 50 cent op een CDtje worden gebrand. En vervolgens nit eens mooi zijn. Sommige mensen hebben gezegd dat ze zelfs maar 8 foto's kregen, i.p.v. de afgesproken ca. 100 foto's!!!


Nu moet ik dus ook 50 Euro betalen....... Wat een afzetters!!


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer