ma
door mark1962 Sep 7, 2005 om 11:11
Geldzaken & recht

Dagvaardiging niet aangemeld bij de rechter

Hallo,


Ik ben door een gerechtsdeurwaarder gedagvaard om voor de rechter te verschijnen voor een niet betaalde rekening. Heb er zelf behoorlijk psychisch onder geleden. Vannacht geen oog dicht gedaan, een kennis heeft vrij genomen om me te brengen en bij te staan. Ik ben daar geweest en nu blijkt dat de deurwaarde het niet eens heeft aangemeld. Terwijl in een vraag van mij aan de gerechtsdeurwaarder om de zitting niet door te laten gaan om de kosten niet onnodig op te drijven. Heb hier antwoord op gekregen dat ze de zitting niet introkken. En dat niet in dikke letters en onderstreept zoals hier boven. Ik vind dat hier heel onbeschoft en buiten alle fatsoennormen is gehandeld. Kan een gerechtsdeurwaarde en incassobureau dit zomaar ongestraft doen of is er nog zoiets als gerechtigheid in dit land en kan ik er wat aan doen?


Met vriendelijke groet, P

1447 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Sep 7, 2005 om 11:18
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Er was dus geen rechtszitting maak ik op uit uw verhaal. Dat is dan
redelijk goed nieuws. Die kosten zijn dus niet gemaakt en kunnen dus
niet aan u berekend worden.



Ik denk dat hij de rechtzitting niet aangemeld heeft, omdat u daar om
verzocht heeft. Misschien was hij bang dat hij dan bij een uitspraak
door de rechter niet alle kosten op u kon verhalen.



Beschouw het als een ultiem middel om u te dwingen om te betalen.



Vladja

ma
door mark1962 - Sep 7, 2005 om 12:04
11 Antwoorden / 12 Vragen
0

Er is inderdaad geen rechtszitting geweest en de kosten zijn dus niet gemaakt. Waarom wel een brief gekregen dat de zitting niet werd ingetrokken? Heb nu weken in de stress gezeten en behoorlijk slaap te kort gehad. Deze zaak heeft niet alleen mij geraakt maar ook mijn kinderen en mijn gezinsleven. (volgens een kennis valt dit onder geestelijke marteling. Verboden volgens de conventie van Geneve). Maar als ik niet verschijn voor de rechter wordt ik automatisch schuldig bevonden. Is het dan niet waarschijnlijk dat andersom het ook zo is? Aan u antwoord merk ik dat deurwaarders en incassobureaus zich ongestraft aan dit soort praktijken schuldig kunnen maken. Mensen onder dwang zetten. Een rekening sturen compleet met de gemaakte kosten en dan aangekondigde zitting niet aanmelden. Ik vind dit echt een absurde manier van werken en dit gaat in mijn ogen buiten alle fatsoen en gedragsnormen.


 


Op grond van conventie, artikel.1-97, wil ik de betrokken gerechtsdeurwaarders - en incassobureau aanklagen bij het Internationale Hof voor de Mensenrechten vanwege hun gedragingen c.q.berusting/lijdzaam en/of  passiviteit ten aanzien van de wrede psychische behandeling die mij ten deel viel.


 


P.

vladja
door vladja - Sep 7, 2005 om 12:32
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0



Misschien is het handiger en
sneller om een klacht in te dienen bij de Kamer. Zie onderstaand.




 




De Kamer voor
Gerechtsdeurwaarders (onderdeel van de rechtbank te Amsterdam) is belast met de
tuchtrechtspraak. Een klacht tegen een (toegevoegd kandidaat-)
gerechtsdeurwaarder kan worden ingediend bij:




 




Kamer voor Gerechtsdeurwaarders




Postbus 84500




1080 BN Amsterdam




Tel.: 020 - 541 28 25




Fax: 020 - 541 21 80




 




Voor info over het indienen van
een klacht ga naar:




http://www.kbvg.nl/index.php?id=134




 




Vladja



ju
door juramax - Sep 15, 2005 om 17:27
24 Antwoorden / 1 Vragen
0

Uit uw verhaal maak ik op dat u wel naar de kantonrechter/rechtbank bent gegaan. Wat is daar besloten. Hebt u verstek tegen de eiser gevraagd met zijn veroordeling in de kosten?  U kunt namelijk de dagvaarding aan de rechter tonen en mededelen dat de eisende partij blijkbaar om niet bekende redenen de zaak niet doorzet. U bent wel verschenen en kunt dan veroordeling van de niet verschenen eiser in de kosten vragen. Een deurwaarder is bij het uitbrengen van een dagvaarding alleen maar een tussenpersoon en handelt in opdracht van de feitelijke schuldeiser. Een rechtsprocedure aanspannen is geen strafbaar feit en als de dagvaarding niet tijdig aan de rchter wordt aangeboden met verzoek de zaak op de rol te plaatsen is dat wel dom en schadelijk voor de eiser maar niet voor u als gedagvaarde. Hoe de zaak verder zal worden afgehandeld hangt af van wat er in het contact tussen u en de deurwaarder is afgesproken. Ik hoop dat dit schriftelijk - liefst aangetekend - is gebeurd. Van een telefonisch onderhoud pleegt men zich, als het er op aan komt,  ineens "niets meer te herinneren". Uw vraag is op dit punt wat vaag evenals het feit of u werkelijk iets verschuldigd bent of niet. 

ma
door mark1962 - Sep 15, 2005 om 18:11
11 Antwoorden / 12 Vragen
0

Vandaag in de bus gekregen een ambtelijk stuk met daarin de uitspraak van een rechter op een andere datum. Dus er is iets fout gegaan bij de deurwaarder. Ik heb opgebeld naar de deurwaarderskantoor en kreeg het advies om een advocaat in te schakelen. 99% kans dat de zaak geseponeerd word en de gemaakte onkosten (advocaat) vergoed word. De deurwaarder ging ook contact opnemen met de incassobureau M.G. de Jong dat ze geen verder actie meer mochten ondernemen richting mijn persoon. Wat er verder gaat gebeuren weet ik niet.


 


Met vriendelijke groet, P   

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer