ro
door roosje.ehv Dec 23, 2011 om 15:45
Geldzaken & recht

Deurwaarder/Incasso voor particulier

In het verleden heb ik samen met iemand een VOF gehad. Ik ben daaruit gestapt en het bedrag wat ik toen tegoed had kon mijn partner niet in 1 keer afbetalen. Afspraak is dat dit in maandelijkse termijnen zou plaatsvinden over een periode van 6 jaar. (in de vorm van een lening dus)
Nu heb ik echter al enkele maanden niets meer ontvangen en het ziet er naar uit dat het bedrijf binnen niet al te lange tijd failliet verklaard zal worden.
Op alle site van deurwaarders en incasso buro's kan ik echter nergens iets vinden voor particulieren. Alles is gebaseerd op bedrijven. Ik ben echter een particulier, die geld moet ontvangen van een bedrijf. Iemand enig idee hoe ik dit zo goed en zo snel mogelijk kan aanpakken zodat ik mijn geld wel krijg???
Bij voorbaat dank voor de reakties.

791 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - Dec 23, 2011 om 15:50
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Als het bedrijf failliet is of bijna is, heeft een deurwaarder geen toegevoegde waarde. U moet zich dan tot de curator wenden en uw claim bij hem neerleggen, in de afhandeling van het faillissement wordt dan bekeken of u nog wat kan krijgen, maar dat is natuurlijk te betwijfelen.

ro
door roosje.ehv - Dec 23, 2011 om 15:53
12 Antwoorden / 2 Vragen
0

ja dat weet ik, maar het bedrijf is nog niet failliet. Heb ik voor nu nog mogelijkheden? Ik denk er nl zeker van te zijn dat er wel geld is, maar gewoon niet wordt betaald.

vladja
door vladja - Dec 23, 2011 om 15:59
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Staat die uitkoop-overeenkomst op schrift? Ben je wettelijk helemaal weg bij die VOF?

Het inschakelen van een incassobureau heeft geen enkele zin. Het enige wat die kunnen doen is dreigen met alles en nog wat dat er nu betaald moet worden en verder zijn ze vleugellam. Dat kan je zelf ook en kost geen geld.

Vladja

getty
door getty - Dec 23, 2011 om 16:00
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

[quote=roosje.ehv schreef op vrijdag 23 dec 2011, 15:53]ja dat weet ik, maar het bedrijf is nog niet failliet. Heb ik voor nu nog mogelijkheden? Ik denk er nl zeker van te zijn dat er wel geld is, maar gewoon niet wordt betaald.

Is er een duidelijke juridische titel voor deze lening, is het dus bewijsbaar dat u recht op het geld heeft? Dit heeft u wel nodig om het geld via een deurwaarder te kunnen claimen. VOlgens mij werken diverse deurwaarders ook gewoon voor particulieren, ik zou er gewoon een paar bellen om te informeren.

ro
door ron530 - Dec 23, 2011 om 16:10
4084 Antwoorden / 17 Vragen
0

Een zaak aanspannen tegen de voormalige vennoot is niet handig vooral als de firma bijna op zijn gat ligt. Bij een faillissement sta je onderaan de lijst, een boel kosten en het levert niets op.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer