ka
door kaketoe Oct 26, 2009 om 09:07
Geldzaken & recht

DSB en vermogensbelasting zwevende renteloze geld

Hallo

Kan iemand mij antwoord geven op de volgende vragen.

Nu DSB failliet is en de mensen tot 100 duizend euro hun geld ooit wel terug krijgen maar renteloos en zonder vergoeding, kun je dan ook niet onder de vermogensbelasting uitkomen.
Ik bedoel je mist rente, op vermogen en rendement is min of meer de vermogensbelasting gebasseerd. Als je 0,0 krijgt plus je geld niet hebt verwacht de staat dan nog steeds dat je 1,2% betaald?????
Als ze dit geld 2 maanden niet uitkeren en vlak voor het nieuwe jaar uitkeren dan kunnen we het niet opgeven als schuld of wat dan ook en kunnen we weer gewoon betalen???
Weet iemand hoe dit zit en hoe je onder die vermogensbelasting eventueel uit kan komen in zo een situatie??

Op de site van DNB staat dat wanneer je je saldo van je dsb rekening niet kent, dit door technische redenen volgens de dsb niet op te vragen was. Maar in d eloop van de week van 19 oktober zou dit naar verwachting opgelost zijn. Deze week is inmiddels voorbij. Is het gemaakt en hoe zouden we dat saldo op moeten vragen????

207 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 26, 2009 om 09:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je krijgt van DNB ook rente vergoedt tot 12 oktober (Datum is niet helemaal zeker). En ook al heb je het niet op 31-12 terug, je moet het toch opgeven aan de belasting. Het werkeljke rendement is niet belangrijk, al leidt je verlies wat bv met aandelen altijd kan, de staat gaat toch van 4% rendement uit.

ve
door verwijderd - Oct 31, 2009 om 11:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik zou maar tevreden zijn met die max. 100.000 euro en blij zijn dat die regeling er is ook de ijsland spaarders kregen geen rente dat verlies moet je gewoon nemen.
Groet Valerius

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

da
daveyd5444 - Apr 27, 2024 om 22:02
Geldzaken & recht

Waar is het pensioen gebleven van he Pannevis metaaltechniek bedrijf uit Utrecht?

Het bedrijf pannevis machinefabriekuit utecht  is opgeheven. Maar wie is nu de rechtsopvolger? Het pensieon is het poseidon fonds blijkbaar maar dat bestaat ook al niet meer. Wie weet waar dit pesioen heen is gegaan?  We lopen vast. Bedankt voor iedere tip die u kunt geven. Lees meer

da
daveyd5444 - Apr 27, 2024 om 22:12
Winkels & webshops

Wie weet de naam van het metaalbedrijf dat in de Kanaalstraat zat in Utecht?t

Waarschijnlijk in de jaren 60 - 60. Het kan ook een zinkbedrijf geweest zijn of gieterij maar het was iets met metaal. Tips welkom. Lees meer