lieflijke
door lieflijke Aug 8, 2010 om 17:00
Geldzaken & recht

Ervaringen met mbo-scholieren en reisvergoeding

mijn zoon doet aankomend jaar examen op 't vmbo, metaal, waarschijnlijk niveau 3.

daarna wil hij eigenlijk graag naar een opleiding voor loonwerker in Den Bosch, met de trein maar een half uurtje reizen. (korter dan een uur met de bus van Nijmegen naar Groesbeek), maar dit reizen gaat ongeveer 2500,- euro kosten wat ik met een bijstandsuitkering absoluut niet kan betalen. nú krijgen we de reiskosten voor de bus van een fonds. mijn zoon is licht autistisch, maar draait wel gewoon mee op de school, met pgb/huiswerk hulp en rugzakje.
we kunnen hem wel op een willekeurige school om de hoek doen, maar dan verliest hij absoluut zijn inzet, daarom zit hij ook in Groesbeek op déze school, met déze voorwaarden en op déze opleiding.

wie heeft ervaring met mbo onderwijs en reiskosten, autisten? op zich heb ik geld over van zijn pgb en zou het daarvan kunnen betalen, maar daar is het niet voor bedoeld, hoe pak ik dat aan?

lieflijke

579 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

fi
door fiza - Aug 15, 2010 om 00:45
10 Antwoorden / 3 Vragen
0

Lieflijke,

Hoe oud is uw zoon? Vanaf 18 jaar krijgen ze een ov.
Kunt u bij de bijstand dit probleem niet voorleggen, misschien kunnen zij u helpen met bijzondere bijstand.
Maatschappelijk werk heeft ook allerlei mogelijkheden bij stichtingen die bij dit soort situatie wel willen steunen. Hiervoor kunt u een verzoek indienen, maatschappelijk werk kan u helpen met zo een verzoek.
Ik hoop voor u dat het lukt.

Fiza

lieflijke
door lieflijke - Aug 16, 2010 om 17:08
153 Antwoorden / 59 Vragen
0

hij moet nog 16 worden deze winter.
ook met mbo zou hij met 18 jaar een ov krijgen? ik dacht alleen hbo of universiteit.

ook met het vervoer naar school heeft de sd niets willen doen, nu wordt het betaald door een fonds.

het is misschien inderdaad een mogelijkheid om via het maatschappelijk werk info te vragen, dat kan een oplossing zijn, bedankt voor de tips.

lieflijke

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

Ho
Houtwerf10 - Sep 21, 2024 om 19:40
Auto & vervoer

OV saldo verlopen card online terugvragen

OV saldo verlopen card online terugvragen lukt van geen kant. Je komt in een cirkel terecht, steeds kom je weer uit aan het begin. Lees meer

Frank Sc
Frank Sc - Dec 28, 2023 om 18:14
Huishouden & energie

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij Eigen

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij vereniging Eigen Huis. Ik was in de veronderstelling dat ik dit via het contactformulier van Eigen Huis deed, maar nu doet deze partij zich voor alsof zij een brief hebben geschreven voor mij, incl. kosten en aanmanning. Kent iemand deze firma? ... Lees meer