oo
door oosterhoff Jul 21, 2004 om 11:43
Geldzaken & recht

Hoe draag je een horloge?

Op 24 aoril 2004 heb ik een Prisma horloge gekocht van € 99.50. Ik ben op 13 juni 2004 naar Sri Lanka geweest en op 23 juni 2004 om 15.00 uur stond mijn horloge stil en was er vocht zichtbaar achter het glas. Ik heb het horloge niet gedragen tijdens zemmen of douchen. Terug thuis gelijk naar de juwelier terug gegaan en daar kreeg ik te horen dat dit mijn eigen schuls was, omdat ik naar een warm land ben gegaan en ze wilden mij mijn aankoopbedrag niet teruggeven. Ik kon wel een hoop geld betalen voor een nieuw uurwerk. Ik heb toen het horloge naar de fabrikant laten sturen en daar wist mij mij te vertellen dat er zout water in zat en dat ik voor € 20 het horloge kon laten maken. Het enige wat ik wil is mijn geld terug, omdat ik vind dat het horloge warmte moet kunnen doorstaan, trouwens zat er geen gebruiksaanwijzing bij, die waarschuwde voor temperaturen boven de 25 graden C. Sta ik in mijn recht?

792 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gepriso
door gepriso - Jul 21, 2004 om 13:23
113 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ja, zelfs als het in de gebruiksaanwijzing stond staat u nog in uw recht. U mag ervan uitgaan dat als u een horloge koopt van 100 euro deze mee kan op vakantie. Immers heb je daarvoor een horloge aangeschaft. U hebt het horloge gebruikt zoals het behoort, om uw pols gaat dat ding met u mee! Het is in een tijdsbestek van nog geen twee maand. Dus ze moeten gratis repareren.

user123
door user123 - Jul 25, 2004 om 22:45
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Inderdaad, een horloge moet ook tegen hogere temperaturen bestand zijn. Echter als de fabrikant zout water in het horloge aantreft moet dit toch ergens vandaan zijn gekomen ? Of u zweet als een otter of het horloge is op een andere manier met zeewater in aanraking gekomen. Het standpunt van de leverancier om in dat geval geen geld terug te geven lijkt mij redelijk.

be
door bertvz - Nov 27, 2004 om 19:56
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


Wat voor een prisma horloge heb je gekocht??? hoeveel ATM kast heeft het??? als jij een 3-5-10 atm horloge hebt  gekocht is dat van waterwerend(3atm)  tot waterdicht (v.a. 5 atm).


Voor de tropen heb je echt een goed waterdicht horloge nodig!!!


Geld terug zal een lastige optie zijn maar kom dan tot een vergelijk. Overigens een prijs van een horloge doet niets ter zake aan de waterdichtheid.


bert


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

ha
halicaphi - Oct 6, 2024 om 11:13
Vakantie & reizen

Refund mails alitalia???

Nu, na meer als twee jaar na het faillissement van Alitalia krijg ik een reactie van Alitalia mbt een refund voor twee geannuleerde tickets.
Men vraagt hiervoor een copie van mijn ID en mijn bankgegevens.
ik vertrouw dit niet helemaal.
Zijn er meer mensen die een mail hebben gehad of ervaring hiermee hebben? Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer