tr
door troeltje May 18, 2009 om 08:54
Geldzaken & recht

Hoe zit het met stoppen/overname??

Ik ben een stagiaire die bij een kleine Kinderdag verblijf in Noord Holland heeft stage lopen afgelopen jaar. Het KDV is door twee dames opgericht en samen hebben ze er al twintig jaar op zitten. Nu wil de ene stoppen en beweert dat de ander haar moet uitkopen voor een naar mijn idee groot bedrag. Nu wil ik zelf wanneer ik mijn school af heb gemaakt een KDV starten en vraag mij af hoe dat dan zit met het "moeten" uitkopen enzo. Dat was eigenlijk de vraag in het kort. Ik za me verder niet met de dames bemoeien (das mijn plaats niet en ik ben daar intussen klaar) maar ik kan er misschien wel van leren. Vast bedankt voor de reacties.


Andrea

424 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 21, 2009 om 00:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank voor het antwoord en de moeite deze te geven.


Troeltje

ve
door verwijderd - May 21, 2009 om 00:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als men,zoals die twee dames, een bedrijfje beginnen (en dat is zo'n kinderdagverblijf tenslotte) dan leggen beiden geld in, nodig om zo'n kinderdagverblijf te gaan runnen.
Krijgen beide dames klanten dan komt er een tweede factor bij die in het economische verkeer goodwill genoemd wordt.
Die goodwill wordt dan bepaald aan de goede (of slechte) naam die zo'n kinderdagverblijf heeft gekregen, dus aan het aantal (potentiële) klanten.
Kortom, als het een goedlopend kinderdagverblijf is met veel toekomstige klanten dan kan die goodwillsom veel hoger ingeschat worden dan als die toekomst voor dat kdv er een stuk somberder uitziet.

De Vrije Vogel

ve
door verwijderd - May 30, 2009 om 10:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je zelf een KDV wilt starten, kan het handiger zijn om dit als eenmanszaak te doen, en niet in een VOF met iemand anders. Je voorkomt zo een boel gedoe met je zakenpartner. Kijk eens op de website van de Kamer van Koophandel. Daar staat een handig stappenplan. Er komt veel kijken bij het starten van een eigen bedrijf.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer