dh
door dhrtol Jun 30, 2005 om 19:52
Geldzaken & recht

Hypotheek afkopen

Beste mensen..


Ik heb onlangs een verzoek gedaan om mijn hyptheek af te kopen.Dat was mogelijk ik zit voor 6.4% voor een resttijd van 7 jaar.Ik wilde graag voor 1 jaar vast om zo snel mogelijk de boetterente terug te verdienen.En wat zeggen ze nu dat ik niet lager kan dan 4% rente.Is dat mogelijk nadat ik hem afgekocht heb??Want daar schiet ik niets mee op.terwijl ze reclame maken voor 1 jaar 2.6%.


alvast hartelijk bedankt voor de informatie

420 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

texmark
door texmark - Jul 5, 2005 om 13:33
20 Antwoorden / 0 Vragen
0

Om je vraag te kunnen beantwoorden is het van belang om te weten wat voor soort hypotheek je hebt. Bij een spaarhypotheek kan ik me de reactie van de bank wel voorstellen. Heb je NHG op je hypotheek? Wat is de Executiewaarde en hoe hoog is je hypotheek?


Banken adverteren altijd met hun laagste rentevorm. In dit geval 2,6%. Of die rente voor een oversluiting is te krijgen is echter maar helemaal de vraag. Het verschil tussen rente voor aankoop en oversluiten is meestal al 0,4 %. Ook projectkortingen kunnen oplopen tot 0,3%.

texmark
door texmark - Jul 5, 2005 om 13:37
20 Antwoorden / 0 Vragen
0

In aanvulling op mijn vorige reactie wil ik je nog meegeven dat boeterente altijd fiscaal aftrekbaar is voor het jaar waarinze is betaald. Boeterente is immers gewoon rente die je in een keer betaald, derhalve. Een dergelijk hoge teruggave is evt. ook nog voor het lopend jaar in je voorlopige teruggave te verwerken.

ro
door roybrown - Jul 27, 2005 om 16:48
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Welkom in de wereld van de venstertarieven: klanten worden binnengelokt met lage tarieven voor korte rentevastperioden. Na afloop van deze periode krijgt men te maken met andere tarieven dan de geadverteerde. Het lage tarief van de eerste retevastperiode wordt later dus gewoon terugverdiend (door de bank) door hogere tarieven te hanteren voor bestaande klanten. Een duidelijke sigaar uit eigen doos.


Veel mensen zijn echter over te halen voor korte aanvangslasten, terwijl een hypotheek toch over het algemeen een looptijd van 30 jaar heeft. Probeer dan dus ook verder te kijken dan de aangeboden rentevastperiode.


Bij afsluiten van een hypotheek dan dus ook altijd naar de tarieven vragen voor bestaande klanten, en deze vergelijken met de concurrentie.


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer