sabinaa
door sabinaa Oct 21, 2005 om 13:50
Geldzaken & recht

Hypotheek Crisis

Ik wou mensen bedanken voor hun reactie, ze hebben mij veel geholpen en ik heb net mijn oude huis verkocht, maar vroeg mij af hoe die procedure eigluk loopt ? en waar moet ik aan denken als ik een nieuwe hypotheek wil afsluiten ? Hoe verloopt die procedure ?  Ik heb wel winst gemaakt op mijn vorige huis.

433 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

texmark
door texmark - Oct 22, 2005 om 12:58
20 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sabina,


De procedure voor een nieuwe woning is gelijk aan de aankoop van je oude woning met één verschil. De overwaardewinst van de oude woning wordt in mindering gebracht op het bedrag waarover je rente-teruggave ontvangt. Kort voorbeeld: Je hebt 50.000 winst gemaakt bij de verkoop van je oude woning. Jr koopt een huis voor 250.000. Je ontvangt nu alleen nog belasting teruggave over de rente die je betaald over 250.000-50.000 = 200.000. De wetgever wil daarmee bereiken dat je de winst weer in de nieuwe woning gebruikt, immers als je de winst inbrengt in de koopsom betaal je maar 200.000 en over de rente die je daarvoor betaald krijg volledig teruggave van belasting.

scroogy
door scroogy - Oct 22, 2005 om 15:08
367 Antwoorden / 20 Vragen
0

De winst die je gemaakt hebt op je oude huis word je geacht te gebruiken voor je nieuwe huis. Voor dat deel kun je wel een hypotheek krijgen maar is de rente daarvan niet meer aftrekbaar van de belasting.


Voor een nieuwe hypotheek ga je naar een adviseur/bank, die zorgt dat je een offerte krijgt en regelt het contact met de notaris. Jij hoeft alleen een huis uit te zoeken, de inkomensgegevens te verstrekken, de koopakte te tekenen en te verhuizen.

vladja
door vladja - Oct 22, 2005 om 15:19
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Scroogy,



Sinds wanneer regelt de bank een notaris? Dat zal je toch zeker zelf
moeten doen. Als koper heb je het recht om de notaris te kiezen. De
bank wil alleen weten wie de notaris is in verband met de
hypotheekakte. Maar voor de rest bemoeit de bank zich niet met de
notaris.



Vladja

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer