ki
door kingswood Nov 12, 2005 om 10:37
Geldzaken & recht

Hypotheekadviseurs, onafhankelijk?

Hoe vaak zie je dat hypotheekadviseurs adverteren met: onafhankelijk hypotheekadvies? Nou, ik heb ervaren dat je dat onafhankelijk er wel af kunt laten. Wij wilden de voor ons goedkoopste hypotheek. Ik ging daarom bij diverse hypotheekverstrekkers langs om een offerte aan te vragen. Met de goedkoopste offerte ging ik vervolgens terug naar de anderen die soms op hun beurt daar met een tweede offerte weer onder gingen zitten.


Zo kwam ik ook bij hypotheekvisie de "onafhankelijk hypotheekadviseur". Niet dus. Ik vond het al vreemd dat de adviseur al heel snel met de "goedkoopste offerte" aan kwam. Ik vroeg hem of hij kon garanderen dat er voor ons geen enkele andere hypotheekverstrekker zou zijn die een goedkoper offerte kon aanbieden en of hij daarvoor zijn hand in het vuur wilde steken. Zeer overtuigend zei hij dat het onmogelijk was om ergens anders een goedkopere offerte te krijgen. Hierop haalde ik andere offerte's uit m'n tas en liet hem zien dat het wel goedkoper kon. Nog voordat ik hem de kans kon geven om een goedkopere offerte uit te brengen voelde hij zich belazerd en zette ons buiten. Hoezo voelde hij zich belazerd? Hij belazerde ons!


Door op deze manier verschillende hypotheekverstrekkers tegen elkaar uit te spelen (te gaan winkelen), bespaarde ik binnen enkele weken vele duizenden euro's op mijn totale (looptijd 30 jaar) hypotheek.

332 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Nov 12, 2005 om 10:56
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij
verschillende hypotheekadviseurs en deze tegen elkaar uit te spelen.



Maar wat is uw specifieke vraag?



Vladja

texmark
door texmark - Nov 15, 2005 om 15:35
20 Antwoorden / 0 Vragen
0

U stelt geen vraag, maar toch wil ik hier wel iets over zeggen. Een adviseur is onafhankelijk wanneer hij/zij niet gebonden is aan één bank of verzekering, immers in dat geval kan de adviseur u alleen de producten van die bank en/of verzekering aanbieden. Veruit de meeste onafhankelike adviseurs zijn aangesloten bij, of vormen zelf, een inkoopcombinatie. Zo'n IC biedt een keuze uit meerdere banken en verzekeraars aan en leeft van de volume-provisie die daaruit voortvloeit. Een kleiner aantal advieseurs heeft aanstellingen van meerdere banken en verzekeraars.


De keuze van de geldverstrekker wordt in de eerste plaats bepaald door de rente die zij berekent. Bij gelijke rente maar een hogere provisie zal de adviseur voor de beter betalende bank kiezen. Soms neem je genoegen met minder provisie om daarmee toch een goed voorstel aan de cliënt te kunnen uitbrengen. Minder is uiteindelijk altijd nog beter dan geen, niet waar? Wat zeker ook mee zal spelen is de acceptatieregels van de bank. De ene bank gaat daar soepeler mee om dan de andere.


De keuze van de verzekeraar wordt in de eerste plaats bepaald door de premie. De provisie is in de meeste gevallen gelijk tenzij het over koopsommen gaat, want dan kan het zeer uiteenlopen.


Daarnaast zijn er nog een hele reeks van truuks om uw maandlast er gunstiger uit te laten zien, zoals disagio, premiedepot en  belegging contructies in vele varianten.


Shoppen met je hypotheek heeft best zin maar je moet wel heel zeker weten dat je geen appels met peren gaat vergelijken. U heeft een verkoper getroffen en geen adviseur en daar zit het grootste probleem. U als klant wilt hebt liefst een goeie adviseur, maar zijn/haar werkgever heeft in de meeste gevallen liever een goeie verkoper.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer