kr
door krokele Apr 5, 2012 om 09:56
Geldzaken & recht

Ik krijg een rekening van Aegon aangaande mijn sprintplan

Ik ben in 1999 een verbinding met sprintplan aangegaan in de verondestelling dat mijn geld belegd zou worden en dat ik zou een leuk centje zou kunnen verdienen. Ik heb nooit geweten dat het een aandelen laeseplan was. Nadat ik 3 jaar heb betaald kreeg ik een brief dat ik na de looptijd van 5 jaar met een restschuld zou komen te zitten wat ik toen niet begreep aangezien ik dacht dat ik spaarde en dat mijn geld belegd zou worden. Ik begrijp dat doordat de beurs crashde dat ik niet het beoogde resultaat zou behalen maar niet dat ik met een restschuld zou komen te zitten. Ik heb toen gebeld en aagegeven dat ik niet van plan was te sparen voor een schuld en dat ik dus mijn betalingen zou stoppen. Dit was in 2001 ik heb dus 3 jaar lang betaald. Nu krijg ik opeens een brief 11 jaar na dato dat ik nog € 2166 moet betalen. Kan dit zomaar en hoe zit het nu precies?

733 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ma
door maurits86 - Apr 5, 2012 om 19:51
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik denk dat u, uw antwoord kan vinden in de voorwaarden.

Als u raad zoekt of hulp is het wel belangrijk dat u overal eerlijk over bent. U zegt dat u dacht dat u spaarde en wist niets van beleggingen af. Vervolgens zegt u een paar regels verder dat u wist dat het geld belegd werd.

kr
door krokele - Apr 6, 2012 om 17:09
13 Antwoorden / 8 Vragen
0

Ik dacht dat het geld wat ik spaarde belegd werd ezel, Geweldig antwoord waar ik echt niets aan heb. En ik heb natuurlijk helemaal niets meer aangezien ik dacht dat dit al 11 jaar geleden was afgesloten

ridder_1
door ridder_1 - Apr 6, 2012 om 18:15
376 Antwoorden / 8 Vragen
0

om iemand een ezel te noemen verdient vlak voor Pasen geen prijs maar uw verhaal is niet geheel duidelijk. Heeft u na 3 jaar ook daadwerkelijk en schriftelijk gecommuniceerd dat u van deze sprintplan construktie af wilde of heeft u eenzijdig gewoon de maandelijkse betalingen gestaakt.
Het feit dat ze na al die jaren ineens een forse restschuld vorderen duidt op dit laatste. Ook heeft u volgens mij al deze jaren toch enige correspondentie moeten krijgen o.a. een jaarlijkse opgave van stijging/daling van deze polis alleen al vanwege uw eventueel jaarlijkse belastingaangifte.
Ik denk dat de inhoud van uw ontvangen brief toch een goede indicatie geeft over wat er verkeerd ging, en ondanks uw vraag aan de vrijwillige experts van deze site kunt u toch beter contact opnemen met Aegon waar precies de fout zit.

kr
door krokele - Apr 6, 2012 om 20:07
13 Antwoorden / 8 Vragen
0

Beste ridder,

Wat er toen gebeurd is wat ik hiervoor al heb aangegeven. Ik heb Aegon gebeld en gezegd dat ik niet van plan was te sparen voor schuld en dat ik ook niet begreep hoe dit kon. En heb dus toen inderdaad van mijn kant uit de betalingen gestopt >Wie zet er nu geld opzij om aan het eind van de rit nog meer schuld te hebben. Later is ook wel gebleken dat dit gewoon woeker polis was maar dit terzijde. Ik heb bij mij weten nooit meer iets gehoord van Aegon ook niet voor belasting of wat dan ook. Terwijl ik tot 2007 op hetzelfde adres heb gewoond. Ik was daarmee natuurlijk allang blij mee. Maar nu na 11 jaar komt er opeens een brief waarin staat dat ik de rest betalingen nog moet doen. De rest schuld is wel verdwenen of daar wordt in ieder geval niets over verteld. Maar het blijft wel zo dat al 7200,- gulden heb betaald daar boven op nu nog eens € 2166 moet betalen en dat ik dan alles precies kwijt ben dus niets heb opgebouwd. Dat is toch raar of ben ik nu gek? En ook het feit dat het 11 jaar heb geduurd vind ik zelf wel erg lang maar u schijnbaar niet

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer

Co
Cor0789 - Sep 15, 2024 om 16:38
Geldzaken & recht

Verhuurder weigert inzage servicekosten aan huurcommissie. Wat nu?

Een huurder van onze flat (66 woningen)  heeft huurcommissie ingeschakeld om te beoordelen of de onderliggende facturen van de servicekosten wel kloppen. 

De huurcommissie heeft een onderzoeksrapport geschreven en de servicekosten op 0 gezet omdat verhuurder ondanks herhaald verzoek weigert inzage in de facturen te geven. 

Zoals huismeesterkosten terwijl er geen huismeeste ... Lees meer