ma
door mark1962 Nov 11, 2005 om 09:02
Geldzaken & recht

Intrum justitia

Ik heb niet zo'n grote rekening open staan en betaal zoveel mogelijk af. De eerste keer 80 euro de volgende keren rond de 50 euro. Dat doe ik elke 4 weken zodra mijn salaris gestort is en ik weet wat ik over heb. Nu wordt ik toch gedreigd door Intrum Justitia met een dagvaarding. Mogen ze dat zomaar doen terwijl ik met de aflossing bezig ben? En 150 euro incasso kosten is dat een normaal bedrag op een incassobedrag van 554 euro?


met vriendelijke groet, Mark

500 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

brynnar
door brynnar - Nov 11, 2005 om 09:13
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Beste Mark,


Eerst even een wedervraag. Heb je de betalingsregeling, zoals je die omschrijft zwart op wit staan (maandelijks 50 euro) of is dit eigen initiatief?


In het eerste geval hoef je niets te vrezen. Je hebt dan immers een betalingsregeling getroffen.


In het tweede geval heb je een probleem. Er blijft immers nog steeds een schuld open staan, die je moet inlossen. Voor het incassobureau is het niet duidelijk wanneer je die dan inlost. Neem dan zo snel mogelijk alsnog contact op met hen om een betalingsregeling zwart op wit te laten zetten.


Het is ook belangrijk om de schuld zo spoedig mogelijk in  te lossen, anders gaat de rente ook aardig oplopen. Dit kan aardig misselijkmakend werken.


Tenslotte, een incassobureau is vrij om te vragen wat zij willen aan incassokosten.


Brynnar

ma
door mark1962 - Nov 11, 2005 om 10:00
11 Antwoorden / 12 Vragen
0

de eerste afbetaling was rond de 80 euro. daarmee gingen ze accoord als afbetalings regeling. Ik heb hun een brief gestuurd dat dit geen aflossingsvoorstel was van mijn kant, maar dat ik zoveel mogelijk zou afbetalen als in mijn vermogen lag.


Een dagvaardiging brengt ook geen oplossing dichterbij het verhoogd onnodig mijn schuldenlast. Ik betwist de schuldvraag ook niet. Vind het alleen heel raar dat Intrum Justitia deze stap neemt. Ik betaal wat ik kan en doe mijn best ervoor.

brynnar
door brynnar - Nov 11, 2005 om 10:11
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Beste Mark,


Helaas is er dus geen sprake van een betalingsregeling en I.J. handelt hier dan ook naar. Je belofte (en ongetwijfeld goede intentie) om te betalen wat je kan, biedt simpelweg te weinig zekerheid. Dit kan volgende maand misschien wel niets zijn, omdat de kerst straks ook kosten met zich meebrengt.


Ik raad je aan om wel zo snel mogelijk een regeling te treffen met I.J., al is het maar voor 25 of 50 euro per maand, zoveel a;s dat ej kunt missen. Laat hierover iets op papier zetten. Dit kan een rechtsgang en verdere verhoging van de kosten besparen.


Brynnar

ma
door mark1962 - Nov 11, 2005 om 10:33
11 Antwoorden / 12 Vragen
0

Ook al heeft een incassobureau totaal geen wettelijke macht behalve als spreekbuis te zijn voor een schuldeiser. Ze hebben wel de macht om onbeschoft veel incassokosten te vragen en een schuldenaar voor de rechter dagen, waar de schuldenaar voor moet opdraaien terwijl de vonnis ook iets is waar een incassobureau niks aan heeft. (een deurwaarder wel. Eigelijk zou alleen een gerechtsdeurwaarder gemachtigd moeten zijn om dagvaardingen uit te vaardigen)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer