ad
door ad9 Mar 12, 2014 om 23:40
Geldzaken & recht

Loonstrook privacy

Mijn bedrijf draait zijn eigen loonstroken uit. Ik kwam hier achter door een collega die vertelde dat hij wist wat onze directeur verdiende. Hij zei dat het bestand gewoon op de centrale computer stond in PDF formaat. Mijn vraag is, zijn er geen regels voor hoe je moet om gaan met dit soort privacy gevoelige informatie?

3399 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ph
door philip36 - Mar 13, 2014 om 00:00
2275 Antwoorden / 4 Vragen
0

U bent te vroeg, het is nog geen 1 April.

tijger1
door tijger1 - Mar 13, 2014 om 00:04
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Privacy gevoelige informatie? Hebt u dan liever dat een ander bedrijf alle gegevens weet? Verdient u teveel in de ogen van uw collega's?

19
door 1953 - Mar 13, 2014 om 00:08
3725 Antwoorden / 95 Vragen
0

Alle data is gemakkelijk of moeilijk te kraken.

Mijn loonstrook komt nog per post en per e-mail (als bijlage).

Per post: bezorging gaat verkeerd of komt helemaal niet aan.
Per e-mail: hackers?

pi
door pieterwolters - Mar 13, 2014 om 08:54
3610 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het hangt helemaal van het beleid binnen het bedrijf af hoe hier mee wordt omgegaan. Er zijn ook bedrijven waar alle salarissen openbaar zijn. Er zijn zelfs bedrijven waar de collega's onderling de salarissen bepalen.

Maar als er binnen jouw bedrijf niet zo'n open beleid is, dan kan het bedrijf nog steeds zelf de boel printen en de pdf's in een directory zetten die alleen voor de salarisadministratie toegankelijk is. Dat betekent natuurlijk wel dat mensen op die afdeling inzicht hebben in alle gegeven, maar bij die functies mag je toch verwachten dat de medewerkers vertrouwelijk met de informatie omgaan.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

d_
d_dejong - May 10, 2024 om 14:38
Geldzaken & recht

Inning extra bedrag boven op contributie (voetbalvereniging)

Onlangs is er gemeld dat de energiekosten van onze club hoger zijn uitgevallen dan verwacht. Als gevolg hiervan is er naar alle leden een extra rekening gestuurd, bovenop de reguliere contributie, om deze kosten te dekken. Daarnaast is er gedreigd met een spelersblokkade indien deze extra kosten niet worden voldaan. Aan het begin van het seizoen ben ik akkoord gegaan met een verhoging van de cont ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

pa
paulinarij - May 9, 2024 om 17:00
Voeding & gezondheid

Is botox gevaarlijk voor rimpels

Is botox voor rimpels ongevaarlijk en hebt het nadelen Lees meer