nw
door nwpm Nov 28, 2008 om 11:32
Geldzaken & recht

Nachtdienst en ploegentoeslag

Mijn vriend werkt bij een bedrijf waar het nogal eens wisselt met twee of drie ploegendienst. Nu heeft hij een contract waarin staat dat hij daarin flexibel moet zijn. Dat is ook geen probleem. Maar voorheen ging hij van 22% naar 27% ploegentoeslag als hij weer naar drie-ploegendienst dus nachtdienst moest. In deze perioden werd er ook altijd overgewerkt op zaterdag. Nu begint het weer drukker te worden en ze hebben een nieuwe ploegbaas. Deze heeft nu bedacht om weer de nacht in te gaan maar dan een uur later te beginnen zodat men nog iets aan zijn avond heeft. Dus beginnen om 23.15 uur en dan gewoon voor 22% toeslag. Maar er word ook nog niet overgewerkt. Dat wil deze baas ook niet want bij overwerk moet hij ook overwerkuren betalen. Dus deze baas probeert meer uren te draaien zonder dat hij de werknemers extra uitbetaald.


Kan dit wettelijk?


 

6691 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ba
door bas1st - Mar 1, 2009 om 22:27
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

Toeslagen voor ploegentoeslagen, overwerk e.d. zijn over het algemeen in een CAO geregeld. Ik zou die er eerst goed op naslaan. Deze website kan helpen: http://www.salarisinfostartpagina.nl/caoalfabet.htm

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Mar 1, 2009 om 22:49
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag nwpm,

De urenregeling moet in de CAO te vinden zijn. Dit is op te vragen bij de Ondernemings Raad. Ieder bedrijf met 50 werknemers of meer moet een OR hebben.

Komt hij daar niet verder mee, overleg dan met de vakbond over de situatie. Met zo'n inventieve ploegbaas is hij vast wel lid van een vakbond.

De lokale bestuurders van de vakbond kennen de pappenheimers in hun werkgebied wel en kunnen de situatie goed inschatten. Ze kennen de CAO ook op hun duimpje, omdat ze die zelf uit-onderhandelen en afsluiten.

Hardware ERror MAN.





nw
door nwpm - Mar 3, 2009 om 16:39
17 Antwoorden / 26 Vragen
0

bedankt voor de site. ik zal dit en de cao eens door gaan nemen.


bedankt voor uw reactie, nathalie

nw
door nwpm - Mar 3, 2009 om 16:40
17 Antwoorden / 26 Vragen
0

ja de or geeft hier nog geen antwoord op maar ik zal alvast eens in de cao gaan kijken.


bednkt voor uw reactie, nathalie

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer