ekiem
door ekiem Dec 2, 2014 om 17:21
Geldzaken & recht

Oppassen

Graag jullie mening over het volgende.

Mijn dochter is een alleenstaande moeder en heeft met haar ex een omgangsregeling. Probleem is echter dat haar ex zich bemoeid met het oppassen. Zij werkt en heeft soms oppas nodig. Wij helpen waar nodig maar wonen niet naast de deur. Haar ex is behoorlijk dominant en is het niet eens met hoe zij sommige zaken omtrent het oppassen wil regelen. Alleen vind ik dat zij op "haar "dagen ( dus de dagen dat zij haar zoon heeft ) zelf mag bepalen hoe zij haar oppas regelt.
Wat denken jullie hierover ? Het gaat met name om de woensdagmiddag. En dan 2 keer par maand. Die woensdag is haar zoon bij haar, daarom vind ik dat zij dit dit soort zaken zelf mag bepalen.

Alvast bedankt, ekiem

1303 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edrick3
door edrick3 - Dec 2, 2014 om 17:29
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo ekiem,

Lijkt me geen consumentenvraag maar meer iets voor Discussies; je vraagt om een mening.

Met vr.gr.

diumenge
door diumenge - Dec 2, 2014 om 17:38
11969 Antwoorden / 15 Vragen
0

Daarnaast denk ik niet dat die dominante ex zich laat beïnvloeden door de mening van de 'Kassa experts'. Desalniettemin zullen ze toch wel volgen...

sjjoppy
door sjjoppy - Dec 2, 2014 om 17:46
7209 Antwoorden / 3 Vragen
0

Hallo Ekiem,
bij co-ouderschap vind ik dat de ouder die het kind bij zich heeft zelf de oppas mag regelen.
Vr. gr.

komsja
door komsja - Dec 2, 2014 om 18:10
1064 Antwoorden / 218 Vragen
0

Gescheiden vaders hebben niks te vertellen en te willen hier in Nederland
DE Vrouw is de baas en de wet is alleen gericht op de rechten van de moeder,en paps heeft weinig tot niets in te brengen

do
door donderdragon - Dec 2, 2014 om 18:48
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als de vader legitieme vragen heeft bij de "soort" oppas die de moeder regelt, is het bijvoorbeeld een 14 jarig buurmeisje of wordt het kind gebracht naar een willekeurige (on)bekende?, en heeft hij het idee dat de veiligheid en welzijn van zijn kind misschien ter sprake staat dan heeft het natuurlijk niks te maken met dominantie en het bemoeien met het oppassen.
(Al eens gevraagd waarom hij het niet eens is met de oppas die wordt geregeld?)

Maar dat is een uitzondering en ben het verder met u eens dat de ouder die het kind heeft de oppas regelt.

tenormin
door tenormin - Dec 2, 2014 om 19:49
16846 Antwoorden / 108 Vragen
0

@ekiem, waarschijnlijk lees ik het verkeerd (zoals gewoonlijk) maar is de zoon meestentijds bij de vader en op woensdagen bij je dochter? Maar terzijde: hoe zij dan op die dagen de oppas regelt is haar zaak; neem aan dat hij toch, als zoon bij hem is ook tegen dit soort zaken aanloopt, als hij tenminste werkt? Dat zal toch ook wel in de omgangsregeling zijn vastgelegd? (Laat uw dochter er wel zoveel mogelijk voor zorgen dat zoontje zo min mogelijk meekrijgt van eventuele argumenten) .

ekiem
door ekiem - Dec 3, 2014 om 03:55
676 Antwoorden / 100 Vragen
0

Goedemorgen allemaal,

Alvast bedankt voor jullie reacties. De situatie zit zo : ze hebben een goede omgangs regeling waarbij ze eerlijk de dagen hebben verdeeld. Maar om de week , op woensdag lopen ze tegen het oppas probleem aan. Ik zou 1 keer permaand de woensdag nemen en op die andere een hele goede vriend van haar. Een betrouwbare, goede , hardwerkende vriend die zij al heel lang kent. Tja en dat wil haar ex nu niet.

Je kan dan wel zeggen " dan neem je die extra woensdag erbij " wat dan nu ook wordt gedaan. Maar mij gaat het om het principe omdat het nu ineens moet !!!!! En zij geeft , om toestanden te voorkomen toe.
Daarbij, ik ben nu eenmaal niet het type oppas oma. Hou van mijn vrijheid en wil best incidenteel oppassen maar niet structureel. Het gaat nu gewoon niet goed en ze zijn niet voor niets uit elkaar.

Ekiem

sjjoppy
door sjjoppy - Dec 3, 2014 om 10:21
7209 Antwoorden / 3 Vragen
0

@Ekiem,
houd er rekening mee dat een kind enthousiaste verhalen aan vader kan vertellen over wat hij allemaal heeft beleefd met de oppas, een beetje jaloezie kan ook een rol spelen.
Vr. gr.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer

Martijn van den Ham
Martijn van den Ham - May 7, 2024 om 18:46
Huishouden & energie

LOQED slim slot

Ik ben in het bezit van een slim slot van LOQED waar ik zeer veel plezier van heb krijg ik zojuist een mailt binnen dat ze genoodzaakt zijn de cloud dienst betaald te maken voor een bedrag van € 4,95 per maand. Mag dit zo maar?!!!
Het slot heb ik uitgekozen gezien de functionaliteiten die er op zitten en dat er geen abonnement op zat en nu wordt er toch een abonnement door je strot gedrukt. ... Lees meer