oi
door oinkie Feb 14, 2004 om 23:41
Geldzaken & recht

Recht op contract of niet?

Ik heb ruim een jaar als oproepkracht in de kinderopvang gewerkt. Gemiddeld werkte ik per week 26 uur. Per 15 maart kan ik er niet meer werken. Volgens de CAO heb ik recht op een contract met een vast aantal uren. De kinderopvang wil deze niet geven, omdat ik nog niet gediplomeerd ben. Wie heeft gelijk?

314 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ra
door ranchi - Apr 16, 2004 om 12:38
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk dat de werkgever je ontslag moet aanvragen en je niet zo maar kan zeggen dat je per 15 maart niet meer hoeft te werken. Art. 7:610a BW zegt namelijk: hij die ten behoeve van een ander tegen beloning door die ander gedurende drie opeenvolgende maanden, wekelijks dan wel gedurende ten minste twintig uren per maand arbeid verricht, wordt vermoed deze arbeid te verrichten krachtens arbeidsovereenkomst.
Je hebt dus wel degelijk rechten zoals ik het interpreteer. Maar misschien dat iemand met meer kennis op dit gebied dit zou kunnen bevestigen, want ik ben er niet 100% zeker van.

cv
door cvdburg - Apr 16, 2004 om 12:38
11 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het voorgenoemde antwoord is juist. Er is hier sprake van zogenaamd rechtsvermoeden, waarbij gedurende een periode van meer dan drie maanden, gemiddeld 26 uur is gewerkt. In dat geval is je oproepcontract feitelijk een parttime contract geworden. Je hebt dus recht op werk en deze uren. De reden dat je geen papieren hebt en dus niet in aanmerking komt voor een contract komt mij een beetje vreemd over, immers is dat de afgelopen 12 maanden ook geen belemmering geweest. Het recht heb je, recht krijgen is natuurlijk vers 2. Even vanuit gaande dat je geen tijdelijk contract hebt, die van rechtswege eindigd, want daartegen is niets te doen. In het uiterste geval zul je naar de kantonrechter moeten. Wel belangrijk, want je hebt door het rechtsvermoeden ook recht op WW!
NB Mijn vakgebied is het wel.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Op

Zonnepanelen

Wanneer door een brand de buurt vervuild is door rest deeltjes van de verbrande zonnepanelen wie betaald dan het opruimen daarvan iedereen of alleen de vervuiler. Lees meer

Franske1958
Franske1958 - Jul 6, 2024 om 08:24
Auto & vervoer

Verplichte rijhulp systemen?

Ik lees overal dat er een aantal nieuwe rijhulpsystemen verplicht gaan worden. Echter er zit er een bij waar ik hele grote vraagtekens bij zit, en dat is  rijstrook begeleiding.  Ik  moest gelijk denken aan dat recleme spotje uit 1992 van Centraal Beheer.   Google maar eens op op "even apeldoorn bellen egel"   en ziet zelf waarom een zelfsturende rijstrook geleiding geen goed idee is. Lees meer

ma
mauriceW73 - Jul 8, 2024 om 11:45
Huishouden & energie

Wat is de beste plaats voor een rookmelder en hoeveel per verdieping?

Is het aan te raden om op elke slaapkamer of vertrek een rookmelder te monteren en wat is de beste plaats aan het plafond?? Bij de deur ? In het midden?? Lees meer