du
door dustin Nov 2, 2019 om 12:39
Geldzaken & recht

Uwv Sv loon

Wat ik mij afvroeg is dat of het normaal is dat je sv loon elke maand anders kan zijn?

Ik ben nu net een maand werkloos en nu is mijn sv loon 0 euro. 

Terwijl dat vorige maand nog rond de 1000 euro was.

Betekend dit nu dat omdat mijn sv loon 0 is ik deze maand 0 euro gestort krijgt of werkt dat niet zo?


1640 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Nov 2, 2019 om 13:04
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

En waar leest u die 0 dan? U bent werkloos, dus het UWV heeft uw WW uitkering al vastgesteld aan de hand van uw SV loon over de afgelopen jaar periode. 


Tijdens inkomen uit werk kan het SV loon per maand verschillen ivm het aantal werkdagen in een maand. 

heremietkreeft
door heremietkreeft - Nov 2, 2019 om 16:13
16886 Antwoorden / 202 Vragen
0

Feitelijk is er maar ';eén instantie die u hier antwoord op kan geven en dat is de UWV, zie https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/index.aspx

SV loon is overigens wel iets anders dan het uitkeringsbedrag op zich. Staat er niets vermeld over fiscaal loon of is de gehele afrekening € 0,00 (Het kan dus betekenen dat uw loon voor SVW prmies € 0,00 is en er dus geen premies worden ingehouden. Zie in ieder geval ook de info in bijgaande verwijzing: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/zorgverzekeringswet/bijdrage_zorgverzekeringswet/tabel_werkgeversheffing_zvw_of_bijdrage_zvw/  (Link aanklikken) Hierin wordt ook de werknemersheffing genoemd. (Kopie daarvan: Betaalt uw werkgever of uitkeringsinstantie de werkgeversheffing Zvw over uw inkomen, dan hoeft u zelf geen bijdrage Zvw te betalen. Als over (een deel van) uw inkomen geen werkgeversheffing Zvw wordt betaald, betaalt u de bijdrage Zvw zelf via een inhouding op uw nettoloon of uitkering, of via een aanslag. In de tabel 'Werkgeversheffing Zvw of bijdrage Zvw' leest u achter uw situatie wat voor u geldt.)

uwv_webcare
door uwv_webcare - Nov 4, 2019 om 11:20
66 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Dustin,

 

Goed dat je deze vraag stelt!

 

Belangrij kin mijn antwoord is inderdaad even waar jij het SV-loon hebt gezien. Dan bedoel ik dus vorige maand die €1000, en deze maand €0. Was dit op de inkomstenopgave? Dan betekent het lagere SV-loon namelijk niets anders dan dat je geen inkomsten hebt gehad in de periode waarin jij gewerkt hebt.

 

Kwam jij het SV-loon ergens anders tegen? Of wil je toch graag dat we mee kijken in jouw persoonlijke gegevens? Bel dan met 088 898 9294.

 

Met vriendelijke groet,

Timo

UWV Webcareteam

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mabelle
Mabelle - May 27, 2024 om 16:26
Computers & telefonie

Vriendelijk, maar wel dringend verzoek aan de redactie.

Ja ja, ik weet dat hier het forum niet voor gebruikt mag worden, maar ik doe het toch.

Het forum was al uit de fifties;-), maar het is de laatste maanden nog een groter rampenplan geworden. Ik dacht altijd dat het niet erger kon, maar die gedachte was een grote fout van me. Het is nauwelijks nog werkbaar.

a) Hoe meer antwoorden/reacties in een topic, hoe vaker de pagina zich ... Lees meer

Ru
Ruben V - May 27, 2024 om 18:01
Geldzaken & recht

Ontslag op staande voet na weigering vergadering in eigen tijd?

Beste lezer,

Op mijn werk hebben wij 1x per 1 á 2 maand een vergadering. Dit gebeurd vaak op de vrijdagmiddag en in ons eigen tijd. Normaliter informeert de werkgever ons dan zo'n 2 weken van te voren in de groepsapp. Van deze vergaderingen heb ik in tegenstelling tot mijn collega's, er nog nóóit eentje gemist.

Nu is het zo dat hij vanmiddag wéér zo'n appje heeft geplaa ... Lees meer

Ru
Rudi32 - May 24, 2024 om 15:05
Geldzaken & recht

Airco geluidsoverlast

Goedendag, ik heb een vraag met betreking op een airco. Wij wonen in een appartementencomplex. Op het middenterrein staat een airco van een kantoorpand. Die maakt zo'n herrie en heel veel mensen hebben daar last van. Je moet je raam van je slaapkamer dichthouden anders wordt je s'morgens wakker gemaakt door de airco die aangaat en lijkt op het geluid van een schroothoop. Hoeveel db aan geluid mag ... Lees meer