ja
door jack2 Nov 26, 2003 om 13:53
Geldzaken & recht

Vòòr levering betalen

Geachte heer, mevrouw, onlangs heb ik een keuken uitbreiding/ verandering laten uitvoeren. Het bedrijf wat dit leverde en uitvoerde hanteerde onder andere de algemene voorwaarden van toepassing van de Algemene Nederlandse Vereniging van Keukenspecialisten. Maar zij verlangden wel betaling van het gehele bedrag 10 (werk)dagen 10 dagen vóór levering! Daar heb ik tegen geprotesteerd. Was mijn protest terecht?

2228 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Uw protest lijkt mij meer dan terecht! Suc6

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat is zeer juist. Maar bij het bestellen van de keueken heeft u waarschijnlijk een formuliertje moeten tekenen. Daar kan in kleine lettertjes staan dat u van te voren moet betalen. Staat dat er niet dan heeft u de volste recht van spreken. Normaal is dat wel een gedeelte betaald moet worden. Suk6

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vooruitbetaling is een mogelijke afspraak die beide partijen kunnen maken bij het aangaan van een overeenkomst. Als U er niet mee eens bent, weigert U gewoon met de bereffende dealer in zee te gaan. Bij de aanschaf en inbouw van mijn keuken heb ik elke vorm van vooruitbetaling geweigerd en toch was de eerste de beste leverancier al bereid mij de keuken te leveren. Naar aanleiding van het failissement van Hans Verkerk, waarbij veel vooruitbetalers het schip in zijn gegaan, zijn er nu steeds meer keukendealers die afzien van vooruitbetaling. U zou uw dealer moeten voorstellen zich daarbij aan te sluiten an als hij dat toch weigert, een andere dealer zoeken.. middenstanders staan in deze moeilijke economische tijden te springen om klanten... en niet andersom, toch? Succes!

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het protest is terecht indien u er niet voor heeft getekend dit bedrag te zullen voldoen.
Ik raad het u zelfs af om vooruit te betalen gezien de vele faillissementen van keukenbedrijven. Er zijn ook veel bedrijven die akkoord gaan met betaling achteraf.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als een bedrijf vraagt om een aanbetaling en u bent daarmee accoord gegaan dan moet u daar van uw kant ook aan voldoen.
Een bedrijf mag altijd vragen om gehele betaling voor de plaatsing maar u hoeft dat niet te accepteren.
Hans Verkerk keukens in onlangs failliet gegaan en dat is overgenomen, maar de mensen die de keuken volledig hebben voldaan schieten er toch behoorlijk bij in, ondanks dat het andere bedrijf de mensen op een goede manier wil compenseren.
Je kan overeenkomen dat de dag van plaatsing 90 % van het bedrag telefonisch zal worden overgemaakt zodat diezelfde dag nog de betaling zichtbaar wordt bij het keukencentrum.
De overige 10 % kan je dan binnen 5 werkdagen betalen als alles naar wens is.
Zijn er gebreken dan moeten zij die eerst oplossen en als alles verholpen is moet u per omgaande de overige 10 % van het bedrag betalen.
Zo loopt u geen risico en het keukenbedrijf ook niet.
Uw reactie is dus wel enigzins correct.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer