El
door Eleonoradwight Dec 15, 2017 om 14:07
Geldzaken & recht

Werkgever licht mij op

Begin dit jaar ben ik aangenomen bij een bedrijf. Ze boden mij een jaarcontract met opleiding tot installatiemonteur. Ik werd gekoppeld met collega aangezien je in een team werkt. Na de 1e werkmaand geen salaris maar voorschot. Eea zou nog niet op orde zijn. Na de 2e maand weer voorschot. Het was nog niet geregeld. Ook geen loonstrook. Met veel druk en een juridische brief, salaris en loonstroken. Ondertussen vakantie aangevraagd, gekregen dus geboekt. Ineens een telefoontje dat ze het niet meer zagen zitten, er was geen werk meer voor ons alleen ver weg en een beeindiging wilden met wederzijds goedkeuren. Prima. Jammer maar dat gezeur voor salaris was ik zat. 1 week verder, geen overeenkomst, weer een week verder, nog niets. Ondertussen advocaat genomen. Opgeroepen om ver weg te gaan werken. Wat eerst niet kon dus. Mijn vakantie kwam eraan. Ineens kon ik niet weg en weer geen salaris. Advocaat in gezet. Op dag van vertrek stond mijn werkgever voor de deur. Met een overeenkomst. Of ik gelijk wilde tekenen, dan zou hij zorgen dat het salaris gestort zou worden. Niet dus. Eerst mijn advocaat laten lezen. Na mijn vakantie werd het salaris gestort, plus van de lopende maand. Maar ik werd gesommeerd om te komen werken. Mijn opleiding was opgezegd. Dus mijn contract als leerling monteur niet meer geldig. Geen respons op vragen advocaat of op reactie van de overeenkomst. Enkel dat ze nooit van plan waren mij te ontslaan en ik moest verschijnen op een werkplek 3.5 uur per dag rijden van huis. Uiteindelijk niet verschenen, op staande voet ontslagen. Rechtszaak, rechter gaf mij gelijk in het wangedrag van de werkgever maar het ontslag was volgens de wet. Het onstlag zit mij niet dwars. Meer de waardeloze behandeling en intimidatie door de werkgever. Ik mis nog steeds 3 loonstroken bv. Volgens mijn advocaat kan ik in hoger beroep wel een punt maken aamgezien er dan bewijzen en getuigen ingediend kunnen worden. Maar gezien de kosten wil ik het niet zo laten oplopen. Van oud collega s hoor ik dat het bedrijf andere werknemers ook niet uitbetaald. Niet op tijd. Niet het juiste bedrag en gewoon op straat zet indien het uitzendkrachten zijn en zij klagen over hin geld. 
Zo kun je in nl toch niet behandeld worden? Waar kan ik terecht om zo n waardeloze werkgever te verantwoording te roepen? 

4169 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - Dec 15, 2017 om 14:22
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Alleen via een gerechtelijke procedure en met uw advocaat kunt u uw recht halen.  Anders uw verlies nemen.

tijger1
door tijger1 - Dec 15, 2017 om 14:24
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

Bij uw advocaat. Informeer de belasting dienst en het UWV want zij moeten de juiste gegevens krijgen.

boppe1943
door boppe1943 - Dec 15, 2017 om 18:11
1129 Antwoorden / 98 Vragen
3

In eerste instantie bij uw advocaat voor een hoger beroep. Hier wat info over de kosten:
https://www.rechtdoor.nl/kennisbank/particulieren/als-ik-een-rechtszaak-win-worden-de-kosten-van-mijn-advocaat-dan-vergoed
Lid van een vakbond? Neem daar dan (ook) contact mee op.

mo
door mof - Dec 18, 2017 om 14:10
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

U advocaat geeft u het antwoord. U kunt in hoger beroep. Als u van die mogelijkheid geen gebruik wilt maken moet u stoppen met zeuren en verder gaan met uw leven.

ma
door marie47 Dec 26, 2017 om 16:43
40 Antwoorden / 0 Vragen

Zeuren? Wat een antwoord zeg.....

aurora1
door aurora1 Dec 26, 2017 om 22:20
15645 Antwoorden / 6 Vragen

En, wat is uw advies aan vraagsteller? Of geeft u liever commentaar op de reacties van anderen? De juiste adviezen zijn gegeven en als hij daar niets mee doet, moet hij inderdaad ophouden met zeuren en met zijn leven verder gaan want met zeuren kom je niet verder.

fa
door fairman - Dec 18, 2017 om 14:43
22 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ooit van een vakbond gehoord?

user123
door user123 - Dec 26, 2017 om 23:21
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik verbaas mij er over hoe een werkgever met een leerling monteur omgaat. Het vinden van geschoold personeel is lastig, en goede leerlingen zijn ook schaars.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pe
Pedro Harmsen - May 3, 2024 om 17:16
Garantie & verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Onlangs ontdekt: heb een begraf.verzek. van €908 (=2000 gulden) Stopgezet per 1-9-1970. Dus destijds door ouders bijeen gespaard met zuur verdiende centjes. De afgelopen 54! jaar hebben de diverse verzekeringsmaatschappijen hier gigantisch geld mee verdiend. Zie ik daar helemaal niets van terug? Allemaal misschien volgens de regeltjes, maar t blijft bizar! Is daar nog iets aan te doen, want ik v ... Lees meer

Ka
Kassaben - Apr 21, 2024 om 16:35
Winkels & webshops

Aanmaning Keesing (Denksport) voor niet besteld puzzelboek

Ik krijg betalingsherinneringen van Keesing Belgium te Deurne (met verzendplaats Amsterdam) voor een puzzelboek wat ik niet heb besteld. Ik heb wel een account bij Denksport en een lopend abonnement dat vooraf is betaald. Ik moet altijd vooraf betalen als ik iets bij Denksport bestel. De betalingsherinnering bevat een vreemd overschrijvinsformulier op paiper waarmee ik uiteraard niets kan. Ook w ... Lees meer

anita555
anita555 - Apr 29, 2024 om 21:46
Vrije tijd & tuin

Hoe krijg ik mijn hortensia weer tot leven?

Op mijn verjaardag kreeg ik een mooie hortensia voor op mijn balkon. Ik heb hem meteen in een grotere pot gezet, maar dat had ik beter niet moeten doen, want ik had er even niet bij nagedacht dat je moet wachten tot het najaar als de bloemen helemaal uitgebloeid zijn. Nu lijkt de plant dood te gaan. Lees meer