bb
door bbmelvin Dec 30, 2012 om 20:23
Geldzaken & recht

Werkgever overeenkomst

Goedavond ik heb een vraag.

Je werkt als verkoopmederwerker in een franchise filiaal van een bekende winkelketen met een vast contract. Nu wordt het filiaal overgenomen door de winkelketen zelf omdat er problemen zijn tussen de franchiser en de winkelketen. Is het dan zo dat de winkelketen je een jaar contract kan geven terwijl je een vast contract had of moet je vaste contract gewoon in stand blijven? Als ik een jaarcontract krijg is de kans groot dat ik na jaren trouwe diensten eruit wordt gegooit na dat jaar aangezien mijn leeftijd in de 30 is en een 16 jarige natuurlijk veel goedkoper is.

Ik hoop dat het verhaal een klein beetje duidelijk is. ik durf er niet te veel over te zeggen want ik wil mijn baan niet kwijt raken. Maar ik hoop dat iemand weet hoe dit in elkaar steekt en wat mijn rechten zijn.

Alvast bedankt
Met vriendelijke groet Dennis

1001 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Dec 30, 2012 om 21:42
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als een bedrijf overgenomen wordt , blijven alle contracten zoals ze waren. De nieuwe baas kan natuurlijk wel gaan etteren en zeuren om u het leven moeilijk te maken.

Geen lid van de bond, dat worden dan. En neem na nieuwjaarsdag contact op met het Juridisch Loket, is gratis, zie Google. U kunt langsgaan of bellen.

Zij kunnen u zo uit de doeken doen wat uw rechten en plichten zijn, alsmede die van uw werkgever.

mtuinsma
door mtuinsma - Dec 30, 2012 om 23:33
38 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=tijger1 schreef op zondag 30 dec 2012, 21:42]Als een bedrijf overgenomen wordt , blijven alle contracten zoals ze waren. De nieuwe baas kan natuurlijk wel gaan etteren en zeuren om u het leven moeilijk te maken.

Helemaal mee ééns. en als die winkelketen toevallig Media Markt is dan hebben zij zich ook nog eens aan de regels van Saturn te houden,, want daar is Media Markt van.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pe
Pedro Koffer - Apr 8, 2024 om 16:30
Winkels & webshops

Ook ervaring met Ruffy.nl?

Deze speciaalzaak in honden artikelen zegt : vandaag besteld is morgen verstuurd. Na drie weken verkeerd artikel ontvangen. Retourneren kan alleen op eigen kosten naar een vaag adres in China. Transporteurs kunnen hier niks mee dus geld kwijt. Wie heeft er een goed idee om deze oplichters aan te pakken? Lees meer

L.
L.Abraham-Inpijn - Jul 7, 2024 om 16:05
Auto & vervoer

Moet je voor een 14 jarige audi 4 die nieuwe verplichtingen ook in laten bouwen

Er valt weinig toe te lichten. Het betreft een Audi 4 station 14 jaar oud, 167.000 km gereden, perfect onderhouden volgens het boekje, zonder grote boemsera's alleen hier en daar gerepareerde blikschade en een enkele lakkras. Lees meer

Karperoog
Karperoog - Jul 7, 2024 om 16:54
Elektronica & tv

Zelfscan kassa proces wel legaal wet 27wvs zecht nee wet art282a nee

Betaal aan de band of weiger je tas te openen zelfs de politie mag je tas niet in Google maargoed hoe meer je in de stront roert hoe meer die stinkt

Leuke uit!ending zeker weten een topper

De zelf scan kassa vs vara kassa

Lets get redy for rumble Lees meer