my
door myke Apr 15, 2006 om 09:52
Geldzaken & recht

Zwangerschapsverlof deel 2

Vladja, bedankt voor je reactie.


Wat ik eigenlijk bedoelde was niet het aantal weken, maar het aantal uur dat ze in de 16 weken zwangerschapsverlof uit moeten betalen.


Het gaat hier namelijk om mijn zusje die een weekend baantje heeft. Ze heeft een contract van 5-13 uur, maar werkt feitelijk 25-30 uur in de week de afgelopen tijd en de komende tijd ook wel.


Ze moeten 100% betalen, maar is dat dan elke week 5 uur, 13 uur of het gemiddelde aantal uren dat ze de afgelopen tijd gewerkt heeft?


 

502 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hutch
door hutch - Apr 15, 2006 om 10:05
4515 Antwoorden / 29 Vragen
0

Hallo Myke,


om te reageren op een reactie van Vladja, hoeft je niet een nieuwe vraag te starten.


Door op de button "reageren" te klikken, onder de reactie van Vladja, komt uw reactie daar weer onder te staan. Vervolgens krijgt Vladja dan een emailtje dat u gereageerd heeft.


Gr. Hutch

vladja
door vladja - Apr 15, 2006 om 10:13
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0



Ik heb heel wat afgezocht, maar weet het antwoord niet.





Onderstaande zin staat op de site van de Kamer van
Koophandel over arbeidsovereenkomsten.





”De werkneemster heeft gedurende deze periode (zwangerschapsverlof)
recht op een uitkering die de werkgever echter moet aanvragen bij het UWV. Dit
moet uiterlijk twee weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum."





Misschien dat je bij het UWV wijzer kunt worden. Het is toch een veel voorkomend probleem. Bijv. ook tijdens ziekte, wat is dan de uitkering. Volgens contract een paar uurtjes of het gemiddelde over de afgelopen periode. Als je het weet , laat het ons dan ook weten.





Vladja

am
door ampie - Apr 16, 2006 om 02:42
27 Antwoorden / 1 Vragen
0

De zwangerschapsuitkering bedraagt 100% van het gemiddelde bruto dagloon over de laatste 13 weken onmiddelijk voorafgaand aan de eerste zwangerschapsverlofdag.

fr
door fransieh - Apr 24, 2006 om 08:39
4 Antwoorden / 2 Vragen
0

hoi Myke, sinds 1 januari heeft de ziektewet een wetswijziging ondergaan. Deze houdt in dat iedereen die op of na 1.1.06 met zwangerschapsverlof gaat recht heeft op 100% uitbetaling van het verdiende loon over de laatste volle loonperiode. Een loonperiode is afhankelijk van hoe de werkgever uitbetaalt (per 4 weken of per maand).  Als je zusje een maandloon heeft krijgt zij een WAZO uitkering gebaseerd op het aantal uur dat zij in de volledige maand voor het verlof heeft verdiend 


hoop dat je hier wat aan hebt groetjes fransie

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer