cm
door cmm347 7 okt. 2007 om 16:23
Huishouden & energie

Combimagnetron of oven?

Hallo lezer,


omdat een gasformuis met oven zoveel ruimte inneemt, maar ik bakken wel heel leuk vind, vraag ik me af of een combimagnetron hetzelfde kan als een oven (bakken en zo) -


kan ik een magnetron onder een houten aanrechtblad plaatsen of heeft hij dan te weinig ventilatie?


alvast bedankt


 

7627 15 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 7 okt. 2007 om 16:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

een combimagnetron kan het zelfde als een oven, hou wel rekening mee met de temperatuur die u wilt bereiken (deze kan varieren kwa hoogte 220 of 250 graden celcius) En een heteluchttemperatuur kan net iets varieren dan een oventemperatuur dat is oefenen welke temperatuur het beste werkt.


kan hij onder een houten aanrechtblad ?ben er geen voorstander van maar als u zou er ietss tegenmaken tegen de warmte afgifte tegen het aanrechtblad. Tevens moet de magnetron aan de gebruikshandleiding gestelde minimale ruimte om de magnetron hebben. Anders te weinig circulatie van de warmte 


 


labswans

ve
door verwijderd - 7 okt. 2007 om 16:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, U kunt met een combi magnetron het zelfde doen als met een oven . Plan in uw combi indien mogelijk op hoogte , en gebruik de ruimte onder het xxx pits gasfornuis als berging voor grote pannen ,Uw combi  vormd geen probleem voor een houten ombouw .smakelijk eten .

ve
door verwijderd - 7 okt. 2007 om 16:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is geheel afhankelijk welk soort combi magnetron u koopt. Niet alle zijn uitermate geschikt om te bakken, daarom is het ook een combi. Om te bakken kan een klein eenvoudig oventje als verkrijgbaar bij diverse huish artikelen zaken al meer dan voldoende zijn. (Wij hebben een combi en juist om brood, cake etc. te bakken hebben ook een kleine eenvoudige aangeschaft omdat o.i. bakken met uitsluitend hete lucht minder goed gaat. Bovendien geeft de combi dan toch veel geluid. Plaatsen onder een blad kan altijd mits de lucht wel goed (opzij) weg kan, de meeste combi's werken met helte lucht als al aangegeven.

ve
door verwijderd - 7 okt. 2007 om 22:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

als je de ruimte hebt, zou ik twee losse apparaten laten plaatsen. Gaat namelijk 1 van de vele functies van de combi kapot, dan ben je het hele apparaat kwijt voor reparatie.

ve
door verwijderd - 7 okt. 2007 om 22:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij hebben een combimagnetron (AEG/Sharp) en een oven (Solitair). Belangrijkste verschil is dat de oven groter is en als conventionele oven (dus niet hete lucht) met onder en bovenwarmte gebruikt kan worden. Beiden worden regelmatig gebruikt. De combi bijvoorbeeld om in het weekend voorbakbroodjes af te bakken, de oven voor het bereiden van grotere ovenschotels en het bakken van taarten


ve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 13:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben van mening dat een combi-magnetron voor het bakken van koekjes, taarten e.d. minder geschikt is dan een gewone oven. Voor ovenschotels enzo is het ding prima, de ovenfunctie staat hier vaak aan. Wanneer ik broodjes afbak, leg ik ze op het ronde rooster, zo worden ze wel aan alle kanten bruin.


Ik heb zelf een prijzige Sharp combi, en ik merk toch dat koekjes enzo aan de achterkant van de magnetron veel sneller bruin worden dan die aan de voorkant. Het halverwege omdraaien van de bakplaat is geen optie, omdat de plaat er maar op een manier in kan.


Mocht je er toch een willen kopen, let er dan op dat je een bakplaat en rooster bijgeleverd krijgt. Ik heb deze apart moeten kopen, ze kostten 40 euro. En volgens de Handyman zijn de platen van Sharp nog een van de goedkoopste. In de winkel stond de combi overigens wel opgesteld met bakplaten, ik ging er toen stomgenoeg vanuit dat die er bij zouden zitten.


Bedenk ook dat er geen 2 pizza's tegelijk in een combi passen. Wij snijden er meestal 2 door de helft voor ronde 1 (allebei een halve) en terwijl we eten wordt de rest gaar. Je kunt ook een pizza in stukken snijden en die dan om de hele pizza leggen.


Ik ben erg blij met mijn combi-apparaat hoor, maar als we een nieuwe keuken doen volgend jaar komt daar voor het gemak en bakplezier toch echt een gewone oven in.

ve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 13:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een goede combimagnetron kan echt minstens evenveel; eigenlijk meer. Als ik maar weinig hoef te grilleren of te bakken, gebruik ik altijd de oven-instelling van mijn magnetron. Veel snellere opwarmtijd, gebruikt ook hete lucht voor gelijkmatige temperatuur, en is daardoor ook veel voordeliger in gebruik.


Het leuke is dat je ook de eigenschappen van magnetron en oven tegelijkertijd kunt gebruiken. Diepvriespizza - of andere zaken uit de diepvries die bijvoorbeeld gegrilleerdèn ontdooid moeten worden, kunnen op de combi-stand tegelijkertijd plaatsvinden. Ideaal.


Op één ding na. De bediening is niet altijd echt eenvoudig. Goed de gebruiksaanwijzing lezen, als je van alle voordelen gebruik wilt maken.


Rechtstreeks op een houten aanrechtblad zetten zou ik nooit doen, ook al mag het. Het geeft op de lange duur altijd verkleuring. Gebruik een pannenrooster of hardglazen onderzetter.


Succes!

ve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 15:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Ik heb dus een dure Combimagnetron van Miele (€ 1.500,--) Als je een appeltaart bakt via de hete lucht plus oven wordt deze aan de ene kant bijna zwart en de andere kant is net gaar. Voor het echte bakwerk adviseer ik een oven te kopen.         De combinatie magnetron-oven werkt niet echt 


Voor het brood ontdooien heb ik een broodrooster van € 14,99 gekocht. In de magnetron werkt het niet echt of de boterham is zwart of uitgedroogd. Alle produkten die in de magnetron gaan mislukken. Miele is nog bezig voor een oplossing.


Heel veel succes 

ve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 16:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En dan nog;

Hoewel al een tweetal jaren geleden de laatste test gelezen  dat een combinatiemagnetron nooit de prestaties haalde van een magnetron en oven afzonderlijk!

Bovendien waren de combimagnetrons nog duurder dan twee losse componenten.

Maar ja, ieder zijn meug zei de boer..........

De Vrije Vogelve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 16:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij hebben ook een combimagnetron met oven onder de kookplaat staan. Je moet er bij de aanschaf goed op letten, dat het apparaat inderdaad onder de kookplaat geplaatst kan worden. Dit staat meestal bij de technische gegevens. Bij ons eerste apparaat sloeg steeds de stop door. De leverancier heeft toen bij de fabriek geïnformeerd of dit apparaat wel onder de kookplaat kon. Dit bleek dus niet zo te zijn. Het vervangende apparaat kon wel onder de kookplaats geplaatst worden. Wij maken er nu ongeveer 6 jaar gebruik van en naar volle trevedenheid.


Ook de ovenfunctie werkt goed. Mijn man bakt regelmatig appeltaarten en deze worden overal gelijkmatig bruin en gaar. Dus niet aan één kant zwart en de andere licht.


Daarnaast doen wij wel twee pizza's tegelijk in het apparaat. Eén op een plaat en één op het rooster en dan hetelucht oven aan. Dit gaat prima.   

ve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 16:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

wij hebben ong. 15 jaar geleden een Panasonic combi gekocht met een flinke inhoud. Ben er uiterst tevreden over, kook er onze aardappelen en div. groenten in, grill,  bak koekjes, cakes en taarten, de laatste 2 met de combinatie oven/magnetron zodat b.v. de appeltaart lekker knapperig is en in ong. 30 min. klaar. Heb eerst in bieb gezocht naar geschikte kookboeken en daarna die we wilden hebben aangeschaft. Tip uit één van de kookboeken: leg bij een ijzeren bakvorm een paar stukjes tegel tussen draairooster en bakvorm, dan krijg je geen vonkvorming en blijft de combi heel. De ventilatiegaten moeten wel altijd vrij staan.


ve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 16:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb destijds vanwege ruimtegebrek ook gekozen voor een combimagnetron ipv een conventionele oven. Dat bevalt mij prima, alles wordt er net zo gaar en bruin in als in mijn vorige gewone oven. Mijn Siemens kan ook net als een gewone oven op diverse manieren gebruikt worden, bv. met alleen boven- of onderwarmte. hetelucht of grillen. Met grill en magnetron tegelijk ingeschakeld is de kip bv. super snel gaar. De temperatuur etc. heb ik niets over te klagen. Bij mij zat er standaard wel een bakplaat, rooster en opvangschaal bij. Wat ik wel mis is het draaispit voor een lekker gegrild kippetje. En, die Amerikaanse kerstkalkoen, die past er echt niet in!


Ik heb er bij aanschaf niet bij doorgedacht dat mijn combi boven de koelkast op ooghoogte beter met een links of rechtsdraaiende deur had gekund. Nu komt de klep naar voren. Ik ben niet al te groot en heb al een paar keer mijn arm gebrand. Dus wel even bedenken waar je de combi gaat plaatsen en daarbij dus op de wijze van openen van de deur letten.

ve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 21:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een probleem is dat de magnetron maar een beperkte levensduur heeft, terwijl een oven bijna het eeuwige leven heeft. Je moet bij een combimagnetron het oven gedeelte voortijdig vervangen. Als je plaats hebt voor twee apparaten ben je beter af.


ve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 22:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Met een combi kun je veel, maar niet alles


Vaak begint de temperatuur pas bij 175 graden, cake bakken lukt dan niet goed meer.


En de stappen zijn vaak groot. Bij de mijne, wirlpool, 25 graden per stap.


Zelf zou ik nu voor een conventionele oven kiezen.


Maar als je plaatsgebrek hebt, dan een combi, maar let goed op de temperaturen. Misschien is er nu wel 1 die vanaf 150 graden gaat, liever nog lager. en met 10 graden per stap gaat.


veel succes met kopen en bakken

ve
door verwijderd - 8 okt. 2007 om 23:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@topicstarter.


Een gasfornuis zal nooit dezelfde prestaties leveren als een combie magnetron Immers een gasfornuis heeft alleen onderwarmte.U bedoeld waarschijnlijk een gas/electra fornuis.Daar kan geen enkle combi tegen op .Zowie zo is de inhoud vele malen groter wat het eventuele bakproces te goede komt,tevens kunt u in een gas/elektra combi onder en bovenwarmte onafhankelijk regelen wat een groot voordeel is.


Groet T

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

hmpf - 16 okt. 2017 om 21:38
Garantie & verzekeringen

Sparta fiets onderhouden voor garantie..?

Kort geleden kreeg ik van fietsenwinkel.nl een mail. Ik heb een paar maanden geleden een nieuwe Sparta elektrische fiets bij hen gekocht. In de mail staat: 'Om je garantie te behouden is het noodzakelijk om uiterlijk binnen 5 maanden na ontvangst van je fiets een servicebeurt te laten uitvoeren - Het beste moment voor de servicebeurt is 2 à 3 maanden na ontvangst van je fiets.'.En dan komen zij m ... Lees meer

ha
hans osté - 17 okt. 2017 om 17:41
Auto & vervoer

Deeltaxi wordt niet vergoed

Geachte Hr./Mevr.
Ik lig in conflict met mijn gemeente Gilze en Rijen omtrent het toekennen van een Deeltaxi pas, omdat ik een auto bezit.
Jarenlang heb ik wegens mijn Chronische Artrose deze Deeltaxipas wel gekregen, ook Valys, en ineens schaffen ze dat af hier in de gemeente.
Volgens de regels landelijk, maar dat is totaal niet, heb vele gemeentes hier in mijn omgeving gebeld, inf ... Lees meer

He
Helen1159 - 17 okt. 2017 om 15:14
Auto & vervoer

Hoe te handelen na een "sloopauto" aan de garage te hebben verkocht, maar de auto voor veel geld te koop zien staan?

Mijn dochter had na een flinke aanrijding haat auto verkocht voor €170,- aan de garage waar zij ook altijd kwam voor onderhoud. De auto zou waarschijnlijk niet meer te repareren zijn (moeilijke kleur oa) en waarschijnlijk alleen nog fungeren als sloopauto. Tot haar verbazing staat de auto een kleine week later bij de garage te koop voor €2950,- en ziet er als nieuw uit. Ze voelt zich enorm bedonde ... Lees meer