kr
door kroonw Mar 9, 2013 om 13:41
Huishouden & energie

Meer licht uit de lamp en plafonaire

Waarom hebben lampen en plafonnières van die wit gekleurde slecht licht doorlatend glas. Altijd zie je dat plafonnières een groot deel van het licht niet doorlaten. Juist die kleine lampen kan je dan niet gebruiken en moet je zwaardere en meer stroomvretende lampen gebruiken met ontzettend veel lumen.

512 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 9, 2013 om 13:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Omdat het sfeerverlichting is.

ve
door verwijderd - Mar 9, 2013 om 14:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb wel plafonnières die het licht goed doorgeven, met 2 x 7 watt PL-S 2P Master, Zijn hele klein TL buisjesDe plafonnières zijn 20 cm in het vierkant, Energielabel B. De afdek onderkant is kunjstof licht grijs. Gebruik ze al 17 jaar in diverse ruimte waar ik niet in woon.keuken, badkamer,toilet hal werk kamer en hobby kamer.

ve
door verwijderd - Mar 9, 2013 om 14:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een plafoniere is met name geschikt voor kleine ruimtes, het is een wat sjieke vervanging van de ouderwetse bollamp. Het melkwitte glas zorgt voor een lichtverspreiding over het gehele plafond, een beetje geholpen het witte van het plafond. Met één plafoniere is de ruimte volledig te verlichten dus zeker niet energie onzuinig.

ve
door verwijderd - Mar 9, 2013 om 14:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En als de plafonnière doorzichtig was, zou je rechtstreeks in de gloeilamp kunnen kijken. Lijkt me niet een echt prettige verlichting dan.....

En je kunt natuurlijk LED-lampen gebruiken. Die gebruiken erg weinig energie.

Freya

ve
door verwijderd - Mar 10, 2013 om 18:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik mis gewoon te veel licht van de lamp. Een led lamp met veel lumen die is dan niet eens geschikt als lamp voor in een plafonnière. Een vervanging door een soort van TL licht is juist niet wat ik graag zie.omdat ik al mijn lampen wil vervangen door LED licht. Een led lamp van tot 500 lumen is dan niet geschikt. Het glas moet gewoon echt transparant zijn en niet voorzien van dat licht remmende melkwitte glas.

ve
door verwijderd - Mar 10, 2013 om 20:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

kroonw schreef op zondag 10 mrt 2013, 18:30: Ik mis gewoon te veel licht van de lamp. Een led lamp met veel lumen die is dan niet eens geschikt als lamp voor in een plafonnière. Een vervanging door een soort van TL licht is juist niet wat ik graag zie.omdat ik al mijn lampen wil vervangen door LED licht. Een led lamp van tot 500 lumen is dan niet geschikt. Het glas moet gewoon echt transparant zijn en niet voorzien van dat licht remmende melkwitte glas.


Beste???? kroonw,

Als u er zo over denkt dan moet u hier die vraag niet stellen, en ook niet zeuren over de oplossingen, maar nieuwe doorzichtige plafonniéres kopen.
Bij de bouwmrkten voor€5 heeft u al een nieuwe doorzichtige.

Succes, poltol.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Va
Vandamenel - Apr 29, 2024 om 13:31
Winkels & webshops
ICI paris webwinkel/postnl is mijn retour kwijt

ICI paris webwinkel/postnl is mijn retour kwijt

In december 2023 heb ik een bestelling geplaatst en een week later geretourneerd. Netjes afgegeven bij het plaatselijke postkantoor binnen de retour termijn, met het label dat je kunt downloaden op hun website.

Het pakket is echter kwijt geraakt, vandaag de dag staat de informatie nogsteeds op 'bezorgtijd onbekend'. Na talloze mailtjes en belletjes weigert ici Paris mij te helpen. Ook n ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer