peedee
door peedee Oct 24, 2012 om 22:45
Huishouden & energie

Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) heeft weer wat bedacht om u te neppen.

De Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) heeft weer wat bedacht om u te neppen. Ditmaal in samenwerking met winkelketen Boekenvoordeel.

Hoe werkt de truc?

In de winkels van Boekenvoordeel krijgt u bij aanschaf van producten een kraslootje. De opengekraste code vult u in op een website. Ook uw e-mailadres moet u invullen. U gaat akkoord met bepaalde actievoorwaarden. Als u die even inkijkt, ontdekt u dat de door u ingevulde gegevens commercieel gebruikt mogen worden door de NEM. U verwacht dus te zijner tijd een mailtje van de NEM. Vast met een aanbieding om naar hen over te stappen.

U klikt door.

Dan moet u een paar multiplechoicevragen beantwoorden. Let op! Bepaalde vragen kunt u nooit juist beantwoorden. Bijvoorbeeld de gemiddelde temperatuur in Oktober. De mogelijk antwoorden wijken allemaal af van hetgeen gemiddeld in De Bilt is gemeten.

Nu komt het ergste: voordat u te weten komt of u een prijsje gewonnen heeft moet u eerst al uw persoonlijke gegevens invullen. Besluit u nu dat het wel mooi is geweest met al dat gehengel naar uw gegevens en gaat u niet verder, dan hangt u toch! Uw e-mail had u namelijk al eerder ingevuld en toen doorgeklikt. Die hebben ze dus al en u heeft toestemming gegevens dat zij het mailadres commercieel mogen gebruiken. En -ja hoor- korte tijd later ontvang u een schitterende aanbieding van de NEM...

Trap er niet in.

765 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

valerius-2
door valerius-2 - Oct 24, 2012 om 23:15
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Als het alleen maar om die aanbieding gaat, die is toch niet verplicht om die te aanvaarden, maar er zal wel meer achter zitten.Ik zie geen reclame meer op TV.Dus doen ze het op die manier.

Cookies
door Cookies - Oct 25, 2012 om 12:32
13336 Antwoorden / 36 Vragen
0

Niks nieuws, doen ze echt niet alleen bij de NEM. Van veel bedrijven krijg je bij winkels zo'n lot (ook o.a. van de vriendenloterij enz. enz.). Daar kan je ook alleen wat winnen als je alle gegevens in vult / je aan meldt.

nleservice
door nleservice - Oct 26, 2012 om 14:33
26 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste peedee,

Wij gebruiken verschillende manieren en kanalen om mensen te interesseren voor energie, bijvoorbeeld door te participeren in acties van andere partijen, zoals Boekenvoordeel.

Bij de ‘Hallo Hollandse Herfst’ actie van Boekenvoordeel kunnen deelnemers zelf aangeven of NLE eenmalig per e-mail en telefoon contact met hen mag opnemen. Uitsluitend wanneer de deelnemer hiermee uitdrukkelijk instemt, nemen wij contact met de deelnemer op. Boekenvoordeel is hier ook volledig transparant in: het verzoek om benaderd te worden moet door de deelnemer zelf worden aangevinkt.

De actievoorwaarden zien alleen op het promotionele kansspel; het verzoek om benaderd te worden maakt daar geen onderdeel van uit.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mi
Michael Smeer - May 6, 2024 om 00:16
Huishouden & energie

Gaat de energiemij rekening houden met gehuurde zonnepannelen?

Ik heb een huurhuis van Ymere. Door hen werd mij zonnepannelen te huur aangeboden via Iederzon. Dat was de enige mogelijkheid om zonnepannelen te nemen. In het kader van de groene energie heb ik deze genomen. Dit is een wel  een contract van 30 jaar en daar betaal ik momenteel elke maand ruim 36 euro voor. Deze pannelen leveren overigens lang niet de beloofde opbrengst (Ik verwacht nog niet een ... Lees meer

Quirine van Steijn
Quirine van Steijn - Oct 4, 2023 om 13:50
Geldzaken & recht

Boete betalen bij abbostop

Ik heb per ongeluk via Abbostop.nl mijn koboplus abonnement laten stopzetten. Ik dacht dat ik rechtstreeks bij Koboplus opzegde.
Kreeg direct een mail met een betalingsverzoek van 29.95. Direct gemaild dat het een vergissing was. Viel geen discussie over te voeren. Heb de afschrijving terug laten boeken. Dag later een mail met eis dat ik binnen 7 dagen 29,95 + 12,95 boete moest betalen. Via e ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer