door herijgers 10 sep. 2007 om 09:09
Huishouden & energie

Offerte aannemer betalen!?

Mijn ouders hadden een offerte aangevraagd bij een aannemer. Deze is het alleen niet geworden. Omdat hij er zoveel tijd in had gestoken was hij boos dat ze hem niet namen. Hij vroeg daarom 2000 euro. Mijn ouders wilden geen ruzie en hebben betaald. Dit lijkt mij misbruik maken van onwetendheid van mensen! Mag een aannemer geld vragen voor een offerte?? Zo ja wat mag dit kosten?

10300 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 10 sep. 2007 om 10:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Deze vraag is naar ik dacht al eens eerder ter sprake gekomen.

Duidelijk is altijd wel dat een offerte nooit gelijk is aan een overeenkomst.
Niet hoeven te betalen was dus de normale gang van zaken geweest.
Dat uw ouders wel hebben betaald maakt het toch moeilijk dit geld terug te halen op de een of andere manier.

De Vrije Vogelve
door verwijderd - 10 sep. 2007 om 12:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ja, binnen de aannemerswereld is het in rekening brengen van een offerte niet ongebruikelijk en zelfs redelijk normaal. Hij heeft immers als hij zijn werk goed heeft gedaan redelijk veel tijd gestoken in het uitbrengen van een degelijke offerte met bestek etc. Ga na wat zijn algemene voorwaarden hierover zeggen.Als die gemeld zijn, dan is er weinig tegen in te brengen. Zijn ze niet genoemd, dan is het een andere zaak.

ve
door verwijderd - 10 sep. 2007 om 12:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Het is inderdaad mogelijk dat een offerte geld kost, maar dit moet de aannemer wel vooraf kenbaar maken. Als er derhalve niets over vermeld staat in de AV, dan bent u niets verschuldigd.


Overigens is een bedrag van € 2000 wel buitensporig hoog, tenzij het gaat om het bouwen van een nieuwbouwwoning. 1% van de aanneemsom is namelijk niet ongebruikelijk.


Mvgr - B

ve
door verwijderd - 12 sep. 2007 om 10:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als er niet van tevoren is vastgelegd dat of wat een offerte kost, mag de aannemen vragen voor een offerte wat hij wil. Je bent echter niet verplicht dit te betalen. Ik heb hier enigsinds ervaring mee, soms proberen aannemers geld te rekenen voor de offerte, maar als er niets van tevoren overeen is gekomen kun je dit afwijzen.

ve
door verwijderd - 12 sep. 2007 om 11:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ Juupke,


"Als er niet van tevoren is vastgelegd dat of wat een offerte kost, mag de aannemen vragen voor een offerte wat hij wil."


Je stelling is correct, maar aan interpretatie onderhevig. Enige nuancering is op zijn plaats bij deze uitspraak. De aannemer moet eventuele kosten die aan een offerte hangen vooraf duidelijk communiceren met de klant. Als hij dit niet doet, kan hij natuurlijk wel geld er voor vragen (vragen staat vrij), maar omdat er vooraf niets kenbaar is gemaakt, hoef je in dat geval inderdaad niets te betalen.


Net zo zeer als dat ik de VARA kan vragen om aan mij geld over te maken voor elk antwoord dat ik hier neerzet :-) Dat doen ze ook niet.


Mvgr - B

ve
door verwijderd - 13 sep. 2007 om 12:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Precies, maar het gebeurd toch erg veel dat een aannemer geld vraagt voor een offerte terwijl er niets van te voren overeen is gekomen. Vaak denkt de aannemer dan niet geprobeerd is altijd mis...

ve
door verwijderd - 13 sep. 2007 om 12:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

We zitten op één lijn....

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

el

Greenchoice en Windcentrale.

Ik heb 7 jaar geleden een winddeel gekocht. Greenchoice was toen mijn energieleverancier, die het aanbod deed van korting op de energierekening bij aanschaf van het winddeel bij de Windcentrale. Vorig jaar juni ben ik overgestapt naar een andere leverancier. Na een tijd bleek, dat ik nog wel de onderhoudskosten van mijn winddeel moest betalen, maar geen rendement meer uitbetaald kreeg, omdat ik ge ... Lees meer

Sn
Snereb Iram - 9 mei 2021 om 09:41
Geldzaken & recht

Fishing sms

[Berichtenbox-MijnOverheid]   Geachte heer/mevrouw,   Er staat een bericht voor u klaar omtrent uw belastingteruggave 2020 met het kenmerk: WZ013223. Mogelijk moet u naar aanleiding van dit bericht actie ondernemen. U kunt via de onderstaande link het bericht openen om uw teruggave te ontvangen : https://s.id/teruggaveloket
Deze sms kreeg ik. Wat gebeurt er als ik er op klik? ... Lees meer

jd
jdbeste1 - 11 mei 2021 om 21:37
Computers & telefonie

Vergrendelscherm samsung tijd instellen.

Ik heb op mijn Samsung S7 een video ingesteld als vergrendelscherm. De video duurt 10 seconden maar er wordt slecht 5 seconden afgespeeld en dan stopt het. Wie weet waar ik deze tijd in kan stellen?  Dit is dus iets anders dan de time out instelling ( de tijd die het duurt voordat het startscherm verdwijnt)
Ik kom er zelf niet achter en ik hoop dat er iemand is die dit wel weet. Lees meer