Robijn wasverzachter dik geworden
Mijn Robijn Deluxe wasverzachter is dik geworden. Robijn adviseert deze niet meer te gebruiken omdat het schade aan je wasmachine kan toebrengen, tevens is het niet meer bruikbaar, want het blijft in het wasmachinebakje liggen. Doordat deze niet meer in de winkel te koop waren, heb ik online flink gehamsterd. Ik heb nu 9 flessen over. Er staat geen houdbaarheidsdatum op de flessen. Online vond ik dat de voorlichtster van Unilever heeft gezegd dat hun wasproducten 3 jaar houdbaar zijn. Mijn flessen zijn 2 jaar geleden gekocht. Productiecode zegt mij niets, dus ik heb contact opgenomen met Robijn, maar zij geven niet thuis. Erg slechte service van Robijn.
Voeg er wat water of huishoudazijn (geen schoonmaakazijn) aan toe en voor gebruik flink schudden. Naar mijn mening kun je het gewoon gebruiken, althans, ik zou het gewoon gebruiken.
Waarom zou je een zuur en niet een loog of een verdunner toevoegen? Moet je net eerst weten of de oorzaak chemisch of physisch is? Gooi weg die troep, is misschien al wel vier jaar oud als iemand ergens een oude partij heeft opgekocht en voor een zacht prijsje heeft doorgestoten. Daarom moet je je voor garantie in het algemeen ook meiden bij je leverancier en niet bij de fabrikant.
Water of huishoudazijn zijn heel toe te passen in de wasverzachter.
Water is neutraal en huishoudazijn is zelfs te gebruiken als wasverzachter i.p.v. Robijn. Ik gebruik het zelfs in de vaatwasser als glansspoelmiddel.
Met huishoudazijn bedoel ik de witte natuurazijn die je ook toevoegt in de hachee en sudderlappen om o.a. het vlees lekker mals te maken.
Zelf gebruik ik uitsluitend wasverzachter als ik de hondendekens was, maar ook bij de dekbedovertrekken, die worden kreukloos in de droger op het strijkprogramma.
Zolang die wasverzachter niet stinkt, is er niets aan de hand. Zonde van het geld om dat weg te gooien, dat vind ik pure verspilling.
Verspilling is met bulkkorting inkopen en de spullen over datum laten gaan. Laat ik stellen dat ik wat nare discussies met inkopers heb gehad over de noodzaak om gelijk een palet of zelfs een container te bestelen met enkel als reden dat ze anders geen goede prijs kregen. Weet je gelijk waar dat soort partijen door ontstaan.
Ja azijn lost net als ieder ander zuur calciumcarbonaat op maar dat wil niet zeggen dat een wasverzachter ook zuur is, er zijn ook andere technieken waarbij kalk met andere chemische technieken kan worden afgevoerd en stoffen kunnen degenereren. Waarom zou je iets in je dure wasmachine gooien dat zo te zien niet meer werkt en potentieel je machine kan beschadigen. Je geld is weg, sunk cost, je machine doet het (nog) wel.
Dit is het gevaar van hamsteren, je kan teveel inkopen voor de actuele gebruikstijd. En dat heeft niets te maken met een slechte service, maar fout inkoop beleid van u met deze producten.
Als de houdbaarheidstermijn nog niet verstreken is doet dit niet terzake.
Mits volgens voorschrift bewaard natuurlijk.
Op wasverzachtet staat geen tht datum, bovendien kunnen de zwaardere stoffen inde loop der tijd naar onder zakken.
Als Unilever aangeeft dat het product 3 jaar mee moet kunnen gaan/houdbaar is dan zou ik zeker nog even een gesprek aangaan met het bedrijf.
En dan is er van verkeerd inkopen na twee jaar zwker geen sprake.
@Jannyboe, hoe lang denkt u dat een product op de plank blijft liggen totdat deze uitverkocht word? Reguliere artikelen staan gewoon in de supermarkt en drogist, dit artikel was dus al uit het assortiment. Dan heb je het over een restpartij die 2 jaar geleden gekocht is, maar gewoon ook al meer dan een jaar op de plank heeft kunnen liggen. Ook van belang is de manier van opslaan.
Die 3 jaar gaat over wasmiddel, dit is wasverzachter.
@jannyboe:
Unilever geeft aan dat het product tot drie jaar na productiedatum bruikbaar moet zijn. En dat is bij houdbare producten héél iets anders dan dat het product nog tot 3 jaar na aankoopdatum bruikbaar zou zijn.
Zeker in dit geval. Hier is, nadat het product al enige tijd uit productie was (we weten niet hoe lang) en het product op de meeste plaatsen al volledige uitverkocht was, een restpartij op de kop getikt.
Voordat zo'n restpartij een consument bereikt, zijn er al zeker vele maanden verstreken nadat de productie van het product is gestopt. En dan kan het ook nog zomaar zijn dat deze restpartij niet van de laatste batch afkomstig is, maar dat deze partij ook al voor het einde van de productie ergens in een magazijn stof stond te vangen bij een bedrijf waar de omloopsnelheid van het product erg laag was. Want waar de omloopsnelheid al laag was, wordt niet nog op het laatste extra ingekocht uit de laatste batch. En waar de omloopsnelheid hoog is en dus wel nog (extra) wordt ingekocht als het einde van de productie nadert, zal die laatste voorraad ook snel volledig op en uitverkocht zijn.
TS heeft de partij 2 jaar geleden opgekocht. Ik weet niet wanneer de productie precies is gestopt, maar met kennis van wat ik hier boven schrijf kan het zomaar zijn dat het product al 4 jaar oud is, of nog ouder.
En dan voldoet het, aldus Unilever, mogelijk niet meer aan de kwaliteitseisen die zij stellen.
@Ivo
Of het aan de kwaliteitseisen die zij stellen voldoet zal ze niet veel meer uitmaken, maar ze zullen zeker geen verantwoordelijkheid nemen voor de wasmachine of de afvoer die verstopt kan raken.
Als je een soor wasverzachter koop moet je blijkbaar bedenken dat daar klonten in kunnen komen. Ik wist het niet.
De vraagsteller blijkbaar ook niet want anders koop je geen doos vol natuurlijk.
Het staat ook niet op het etiket. Pas op, dit product kan gaan klonteren op X termijn.
Je komt er pas achter als het gebeurt.
En dan moet je ook nog bedenken dat het een 'restpartij' zou kunnen zijn. Het product is overigens nog steeds te koop.
En bij de 'houdbaarheid' als gewone consument zijnde moet je een X termijn van de productie optellen?
Voor mij is het eenvoudig: je koopt wasverzachter in de winkel en die vertoont na twee jaar klonten.
Is dat acceptabel? Naar mijn mening niet.
Wasverzachter word geproduceert om te gebruiken, niet om op de plank te leggen.
Er is niet te zien wat de inhoud van de flessen zijn, zeggen dat het nu nog steeds te koop is is te voorbarig.
Hallo Esther, wat houdt dat 'niet thuis zijn' van de fabrikant precies in? Hebben ze een toelichting gegeven?
Op de facebookpagina van al aardig wat jaren geleden lijkt men nogal coulant te zijn mits je het product op een niet te warme plaats hebt bewaard.
U hebt dus een partij oude wasverzachters gekocht en nu 2 jaar na aanschaf zijn ze niet meer te gebruiken. Nagenoeg niets gaat direct vanaf de productlijn naar de klant toe. Oftewel, alles wat u koopt (op verse producten na) heeft al een bepaalde leeftijd.
Niets is oneindig en u hebt zich vooraf niet in verdiept hoe lang het houdbaar is. Het is dus niet de schuld van Robijn dat u zoveel gekocht heeft.
Een houdbaarheidsdatum is alleen verplicht voor bederfelijke levensmiddelen.
Breng ze maar naar het gemeentelijk inzameling depot. Je kunt die zooi niet meer gebruiken of zomaar in het riool gieten.
Ik heb nog tientallen dozen met vaatwastabletten. Tussen 5 en 10 jaar oud.
Ze klonteren nu, de vaat wordt niet meer schoon en klonters blijven in de filter hangen.
Ik heb ze niet betaald maar destijds cadeau gekregen. Is nu ook inmiddels milieu afval.
Zoals Sira al schreef; voeg gewoon wat water of huishoudazijn toe, goed schudden (doe desnoods een deel in een andere fles over) en gewoon gebruiken, gaat prima en is de beste oplossing.
Geachte Ester,
De enige tip, die ik u kan geven ,is om de wasverzachter te gebruiken voor de handwas.
Ik ben zelf ook een hamsteraar.
Bij sommige producten gaat de verpakking stuk : zoals bij tubes gel en jerrycans ruitevloeistof.
Waarom uberhaupt wasverzachter gebruiken? Het niet nodig en eigenlijk slecht voor de was. machine en zelfs je gezondheid. Ik was al jaren zonder en heb echt geen handdoeken die stijf rechtop staam en ze nemen beter water op.
https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/wasverzachter-gebruiken-beter-van-niet/
Uw mening omtrent wel/ niet wasverzachter wordt niet gevraagd..
Geef gewoon antwoord op de gestelde vraag en hou uw eigen mening voor u.
Beste Jewee, uw reactie op Borg Queen vind ik nogal kort door de bocht en onbeleefd.
het kan zijn dat Esther M niet weet dat je beter geen wasverzachter kunt gebruiken.
Nu zij dat weet, dankzij Borg Q kan ze ook beslissen het niet meer aan te schaffen, los van of ze nu deze oude flessen nog wel of niet verder wil gebruiken.
Vervelend, maar ik denk niet dat je hier nog iets mee kunt. Een beroep op conformiteit zou bij de verkoper gedaan moeten worden en lijkt me niet kansrijk; de verwachting dat het product een houdbaarheid heeft van meer dan 2 jaar is niet per se reëel, bovendien wordt die mogelijk verkort door de wijze van bewaren (de bewijslast ligt bij u).
Kijken of een beetje water toevoegen en flink schudden helpt lijkt me nog de beste oplossing. Of gewoon geen wasverzachter gebruiken ;)
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Retourtermijn bij C&A webshop minder dan 28 dagen
C&A adverteert op haar website met een retourtermijn van 28 dagen. Op zich prima, vergelijkbaar met het europese herroepingsrecht - je moet bij een online bestelling binnen 14 dagen na ontvangst schriftelijk melden dat je iets retourneert en hebt dan nog 14 dagen het product te retourneren. Bij elkaar 28 dagen.
C&A hanteert niet 14 dagen voor de herroeping + 14 dagen voor verze
...
Lees meer
Houtworm in TV meubel
Begin dit jaar via een officiële mango houten winkel een tv meubel gekocht van mango hout. Echter merkte ik op dat er elke keer "zaagsel" lag in de binnenkant van het meubel. Eerst niets achter gezocht maar nu ik ook gaatjes opmerkte ben ik er achter gekomen dat er houtworm in het meubel zit. Ik heb met het betreffende bedrijf contact gezocht hierover en zij kwamen met de volgende oplossing - ... Lees meer
De Stichting Benadeelden Flexenergie echt of nep
Benaderd door de stichting om mee te doen aan een claim tegen Flexenergie. omdat ik ook meegedaan heb aan de stichting staatsloterij wat mij 70 euro heeft gekost en niets meer van gehoord is de vraag zijn het weer een stelletje slimme advocaten die snel rijk willen worden. Ik ben benieuwd zie onder deel van een email die ik vanmorgen kreeg.
De Stichting Benadeelden Flexenergie is een onafhan
...
Lees meer
Populair in Huishouden & Energie
Maar 1 radiator in gebruik
Ik woon in een gezinswoning, met beneden een woonkamer+keuken en boven een slaapkamer, badkamer, en werkkamer.
Ik heb het niet snel koud, dus is de gemiddelde temperatuur in de woning laag, en staan de meeste radiatoren uit. Als ik aan het werk ben in de werkkamer, zet ik de verwarming 10 minuten aan en dan is het warm voor twee uur, zonder de rest van het huis op te warmen.
Is dit
...
Lees meer
Hoe krijg ik de stank uit de afvoer van de douche?
Onze afvoerput van de douche stinkt behoorlijk naar bederf. Hij loopt wel goed door en we hebben al van alles geprobeerd. Niets helpt. In dezelfde ruimte is er niks aan de hand met de afvoer van het bad en wastafel. Ook in de rest van het huis hebben we geen problemen met afvoer of riool. Wie heeft de oplossing? Lees meer
Muizenbestrijding, wat helpt wel en niet??
Sinds kort woon en werk ik in Amsterdam. Daar ben ik erg blij mee.
Maar wat ik geregeld hoor van collega's en vrienden en zelf ervaar is echt een overlast in deze grote stad: muizen!
Veel gezocht op internet en rondgevraagd om er vanaf te komen maar er word gezegd; ze deinzen nergens meer voor terug...Dat kan toch niet? Weet iemand een tip waardoor we ze op afstand kunnen houden? (natuu
...
Lees meer