eu
door eukie Nov 22, 2010 om 17:10
Huishouden & energie

Tijdelijke verwarming met convectorkachel

Ik moet een ruimte verwarmen t.g.v. een receptie. Die ruimte is onverwarmd (een hal). Ik wil dit probleem oplossen door een een convectorkachel te huren (een ventilatiekachel). Ik kan echter maar zo''n 3000 watt aansluiten (230V bij 16A). Bij de doe-het-zelf bedrijven zijn dit soort kachels te huur. Mijn vraag is: hoeveel kubieke meters kan een zo'n kachel (3000W) op redelijke temperaturur brengen, gegeven dat de ruimte winddicht is en er 40 mensen aanwezig zijn die (na verloop van tijd) zelf ook nog warmte afgeven. De ruimte is zo'n 200m3

1680 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

poltol
door poltol - Nov 22, 2010 om 18:46
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Beste Eukie,

Dat is zo niet goed te berekenen.
Want als het straks vriest, en misschien ook nog waait, is de kachel mogelijk niet toereikend.
U kunt al een hoop warmte in de hal houden als u de toegang, mits die rechtstreeks op buiten is, afschermd.
Hang er bv een [klein] dekzeil voor.

U kunt ook een hete lucht kanon huren op gas of diesel.
Dan kunt u de hal eerst met het kanon voorverwarmen, want die zijn meestal nogal lawaaierig, en dan met de convertor onderhouden.
Dan zou het gemakkelijk moeten kunnen.

succes, poltol

invalide
door invalide - Nov 22, 2010 om 18:57
787 Antwoorden / 5 Vragen
0

En 1 apparaat extra en je staat in het donker!

Dus ik zou denken aan de Terras Heater op Gas.... geen kabels en stralen tenminste naar beneden waar het nodig is de warmte uit..

eu
door eukie - Nov 22, 2010 om 18:59
61 Antwoorden / 70 Vragen
0

Beste poltol
Bedankt voor je adviezen. Ik denk dat de buitentemperatuur zo rond het vriespunt zal liggen (begin januari). Gas of diesel is geen optie, want het gaat om een appartementengebouw, en daar is elke vorm van open vuur verboden. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat de kachel van 3000W, die ik op het oog had, volgens de groothandel 25 tot 35 m3 kan verwarmen. En de installatie kan maar 3000W = 1 kachel trekken. Ik vind wel een andere oplossing. Niettemin: bedankt.
Eukie

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Au
Autotje1 - Jul 24, 2024 om 21:43
Auto & vervoer

2e hands auto kapot met grote kosten

Maand geleden auto gekocht die binnen 24 uur mankementen vertoonde.
Garage heeft hem 'gemaakt', probleem was er echter nog steeds.
Auto heeft vervolgens een week daar gestaan was helemaal uit elkaar geweest en niets aan de hand (u kan veilig rijden mevrouwtje).
Omdat het onveilig voelde naar de officiële  dealer geweest o.a differentieel kapot totale kosten 11.000,-.
Nu moet ... Lees meer

An
Anja Sportel - Jul 25, 2024 om 17:06
Garantie & verzekeringen
Dynafix

Dynafix

Hoi.
Mijn zoon heeft in januari een nieuwe Samsung telefoon gekocht. Hij heeft hem 1 keer laten vallen in het begin helaas. Er zit een klein barstje bovenin de hoek. Hij doet het hier om enorm goed!! 
Tot ongeveer 4 weken geleden wil hij niet meer opladen. Dus waarschijnlijk ligt dit aan het oplaadpunt, hebben al heel wat laders getest.
Dynafix heeft de telefoon gehaald en wij hebb ... Lees meer

ia
iaresibel - Jul 26, 2024 om 16:07
Garantie & verzekeringen

Verzekeraar wil schade kapotte waterleiding niet dekken

Goedemiddag,

Vorige week heb ik een lekkage ontdekt nadat ik waterschade aan de muur zag. Die avond heb ik direct de hoofdkraan dichtgedraaid en de volgende ochtend een loodgieter gebeld. Hij vertelde dat de lekkage in de kruipruimte zit en dat dit ook zonder twijfel vergoed zal worden door de verzekeraar. Ik heb een schadeclaim ingedient bij de verzekeraar met de melding dat de lekka ... Lees meer