Di
door Dion V Oct 2, 2023 om 13:05
Huishouden & energie

Wie sup krijgt suptoeslag

Sinds 1 juli 2023 moet er een plastic-toeslag betaald worden voor producten die wegwerpplastic bevatten, ook wel SUP-artikelen genoemd. Ook in de supermarkt. Supermarkten bepalen zelf de hoogte van deze toeslag. Niet alle producten met plastic bevatten deze toeslag. 

Wie krijgt deze toeslag en is er toezicht dat deze inkomensten uitgegeven worden aan de juiste (duurzame) doeleinden? 
Is deze toeslag ook inzichtelijk voor de consument?

933 4 Rapporteer
sira
door sira - Oct 2, 2023 om 13:18
2454 Antwoorden / 24 Vragen
1

Ik heb dit gevonden:

De sup-toeslag is €2,30 per 1000 stuks van een bepaald product. Bepaalde producenten hebben de toeslag getackeld door hun plastic wegwerpproducten herbruikbaar te maken. Al het door ons verkochte wegwerpbestek is bijvoorbeeld re-usable en valt daardoor niet meer onder single-use-plastics.

Bron: https://www.allesvoorverswinkels.nl/blog/vanaf-2023-afvalbeheerbijdrage-en-sup-toeslag

sjjoppy
door sjjoppy - Oct 2, 2023 om 19:26
7281 Antwoorden / 3 Vragen
2

Nog wat uitleg:

Vanaf 1 juli 2023 wordt de huidige SUP-wetgeving uitgebreid. Vanaf dat moment is het verboden om gratis plastic of plastic-bevattende wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen te verstrekken voor consumptie onderweg, of bij afhalen en bezorgen. Tegen bijbetaling van de consument mogen deze plastic verpakkingen echter nog wel verstrekt worden, vandaar dat deze regel valt onder het ontmoedigingsbeleid en niet onder het verbod. 


https://facilitytradegroup.nl/20-vragen-over-de-sup-wetgeving/

lo
door lovewinnie - Oct 3, 2023 om 10:12
1215 Antwoorden / 1 Vragen
0

Toeslag is voor de supermarkt/afhaalpunt/verkoper 

Wat ze er mee doen staat vrij. Ze hoeven het niet af te dragen aan iets of iemand. Het is gewoon inkomen en hoeven het niet te besteden aan duurzaamheid. 

Ze zijn echt verplicht maar wat ze vragen staat ze vrij. Zo vraag de ah 0.01 cent. Sommige indd 25 cent per bakje/beker maar het mag zelfs dus nog meer. 

Ze zijn verplicht een alternatief aan te bieden zoals statiegeld bakken of de klanten hun eigen bakjes mee laten nemen ( al lijkt me dit kwa hygiëne echt niet te doen)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Au
Autotje1 - Jul 24, 2024 om 21:43
Auto & vervoer

2e hands auto kapot met grote kosten

Maand geleden auto gekocht die binnen 24 uur mankementen vertoonde.
Garage heeft hem 'gemaakt', probleem was er echter nog steeds.
Auto heeft vervolgens een week daar gestaan was helemaal uit elkaar geweest en niets aan de hand (u kan veilig rijden mevrouwtje).
Omdat het onveilig voelde naar de officiële  dealer geweest o.a differentieel kapot totale kosten 11.000,-.
Nu moet ... Lees meer

An
Anja Sportel - Jul 25, 2024 om 17:06
Garantie & verzekeringen
Dynafix

Dynafix

Hoi.
Mijn zoon heeft in januari een nieuwe Samsung telefoon gekocht. Hij heeft hem 1 keer laten vallen in het begin helaas. Er zit een klein barstje bovenin de hoek. Hij doet het hier om enorm goed!! 
Tot ongeveer 4 weken geleden wil hij niet meer opladen. Dus waarschijnlijk ligt dit aan het oplaadpunt, hebben al heel wat laders getest.
Dynafix heeft de telefoon gehaald en wij hebb ... Lees meer

ia
iaresibel - Jul 26, 2024 om 16:07
Garantie & verzekeringen

Verzekeraar wil schade kapotte waterleiding niet dekken

Goedemiddag,

Vorige week heb ik een lekkage ontdekt nadat ik waterschade aan de muur zag. Die avond heb ik direct de hoofdkraan dichtgedraaid en de volgende ochtend een loodgieter gebeld. Hij vertelde dat de lekkage in de kruipruimte zit en dat dit ook zonder twijfel vergoed zal worden door de verzekeraar. Ik heb een schadeclaim ingedient bij de verzekeraar met de melding dat de lekka ... Lees meer