He
door Hendrik de derde Jul 10, 2024 om 12:20
Vakantie & reizen

Annuleren als verdienmodel hotel?

5 daags tripje geboek bij Enjoy hotels.
Mijn vrouw breekt 43 dagen voor vertrek haar heup, en ik annuleer de reis. Ben ik 60% van de reissom verschuldigd, ook al is het hotel al verder voor het hele jaar volgeboekt. Van coulance is geen sprake, zelfs bij overlijden niet.

Toch maar even de voorwaarden bekeken, blijkt dat mijn annulering, al dan niet bewust enkele dagen is opgehouden, en wij dus in het 60% tarief vielen (grens is 40 dagen) Dat is inmiddels teruggedraaid, maar al met al laat een wel heel nare smaak achter.

Snap echt wel dat als een hotel schade ondervind door een annulering men die gaat verhalen, maar dit riekt naar zelfverrijking. Wij zijn er inmiddels achter dat een doorlopende reisverzekering, geen annuleringsverzekering is.

1621 11 Rapporteer
le
door lennykr - Jul 10, 2024 om 12:26
10 Antwoorden / Vragen
1

Wat is uw vraag precies?

sira
door sira - Jul 10, 2024 om 12:35
2447 Antwoorden / 24 Vragen
3

Wij zijn er inmiddels achter dat een doorlopende reisverzekering, geen annuleringsverzekering is.

Daarom heet het één een reisverzekering en het andere annuleringsverzekering. Het zijn twee totaal verschillende verzekeringen.

marita5
door marita5 - Jul 10, 2024 om 12:57
11590 Antwoorden / 15 Vragen
2

Hallo Hendrik De Derde , 

Annuleringsservice

Wanneer u kort voor vertrek moet annuleren zijn hier vaak hoge kosten aan verbonden. Wanneer u de annuleringsservice afsluit dan kunt u met een geldige reden altijd kosteloos annuleren. De kosten voor de annuleringsservice bedragen € 19,50 per volwassene en € 9,75 voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. De annuleringsservice kan binnen 5 dagen na het doen van de boeking nog worden toegevoegd. Alleen onze annuleringsservice kan uitkomst bieden om onverwachte hoge annuleringskosten te vermijden. 


Toch maar even de voorwaarden bekeken, blijkt dat mijn annulering, al dan niet bewust enkele dagen is opgehouden, en wij dus in het 60% tarief vielen (grens is 40 dagen)

Is niet juist , grens is 42 dagen 

https://enjoyhotels.com/nl/annuleringsvoorwaarden

Thijs12
door Thijs12 - Jul 10, 2024 om 13:47
579 Antwoorden / Vragen
0

En zelfs met een annuleringsverzekering kun je vaak niet zonder kosten annuleren. Zeer veel voorwaarden, over ziektes, ongevallen en sterfgevallen. Of een hotel er nadelen van ondervindt maakt verder niet uit.

ne
door neodutchio - Jul 10, 2024 om 14:22
5209 Antwoorden / 12 Vragen
1

Coulance is nog altijd geen recht. En met enkel coulance kan geen bedrijf bestaan. Vandaar dat er een wet is die bepaald dat een overeenkomst iets is waarin beide partijen rechten en plichten hebben. Het hotel moet, kan en wil zich gewoon aan de overeenkomst houden. Dat u afhaakt, om welke reden dan ook, doet daar niets aan af.

li
door live - Jul 10, 2024 om 14:58
8 Antwoorden / Vragen
5

Dit heeft niets met zelfverrijking te maken maar met de gierigheid om geen annuleringsverzekering af te sluiten. Wij hebben ook een reis geboekt via enjoy en kregen meteen bericht dat we er geen annuleringsverzekering bij hadden afgesloten en de kans om dit nog binnen vijf dagen te doen. Dat hebben we alsnog gedaan voor € 19,50 per persoon..Op de site wordt duidelijk aangegeven wat er onder de annuleringsverzekering valt. Als u er willens en wetens voor kiest om dit niet te doen moet u ook voor de gevolgen opdraaien.

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Jul 10, 2024 om 18:23
2172 Antwoorden / Vragen
0

Ik denk dat u zeker een 'verdienmodel' heeft gevonden. We gaan kamers verhuren en iedere keer als iemand annuleert moet hij toch wat betalen, afhankelijk van hoe laat hij annuleert. Tot wel de volle mep als hij echt héél laat is.
Ik zeg een goudmijn!

Iv
door Ivo W - Jul 10, 2024 om 18:29
753 Antwoorden / Vragen
0

Bij vrijwel elk hotel zijn kamers met een flex-tarief te boeken, en dan kan er kosteloos geannuleerd worden tot één of enkele dagen voor het verblijf zou beginnen. Soms zelfs kan er dan zelfs nog kosteloos geannuleerd worden op de dag dat het verblijf zou beginnen.
Daarnaast kan iedereen een annuleringsverzekering afsluiten voor een vakantie. 

U heeft gekozen om beiden niet te doen. Daarmee bent u simpelweg gebonden aan de voorwaarden van het hotel. Dat heeft niets met een verdienmodel te maken, maar met uw eigen keuzes rondom het aanvaarden van risico's. U heeft het risico aanvaard dat u een flink deel van de kosten voor het verblijf alsnog moet betalen nu u het verblijf heeft geannuleerd. Dat is niet oneerlijk en behoeft ook geen coulance. 


sw
door swat1500 - Jul 10, 2024 om 23:19
3820 Antwoorden / 0 Vragen
0

Die nare smaak had u uzelf kunnen besparen door gebruik te maken van een aanuleringsverzekerig of de door Enjoy aangeboden annuleringsservice.
Nagenoeg elk hotel gebruikt het principe dat er kosten zijn verbonden aan annuleren.
Dat er hotels zijn die tot een bepaald aantal dagen voor aankomst kostenloos annuleren aanbieden houdt geen verplichting in voor andere hotels om dit ook te doen.
Er bestaat geen wettelijke verplichting tot kostenloos kunnen annuleren.
Het is aan u om een hotel te kiezen dat voorwaarden biedt waar u tevereden mee bent.
Bij het boeken van deze reis vondt u het kenneljik geen probleem dat Enjoy deze voorwaarden hanteert.

in
door inno1 - Jul 14, 2024 om 13:40
129 Antwoorden / Vragen
0

Elke verzekering wordt opgezet als een verdienmodel. Maar het staat u natuurlijk vrij om dat zelfverrijking te noemen. In ieder geval heeft u zichzelf ook kunnen verrijken en een hoop bijgeleerd van uw eigen fouten; waaronder "toch maar even de voorwaarden bekeken".

Re
door Reinier182 - Jul 14, 2024 om 21:45
204 Antwoorden / Vragen
0

Meestal is daar een reisverzekering voor om dit op te vangen en niet het hotel. Het hotel kan er namelijk niks aan doen dat uw vrouw de heub heeft gebroken en zouden zeker financieel schade moeten lijden? Een reisverzekering lost dit soort problemen op en kan je vervolgens beter regelen en meer vergoed te krijgen? Sterkte en ik hoop dat het goed komt met de heup van je vrouw?

sw
door swat1500 Jul 14, 2024 om 23:26
3820 Antwoorden / 0 Vragen

Nee, dit gaat via de annuleringsverzekering. De reisverzekering is voor zaken die gedurende de reis geschieden niet voor zaken die voorafgaand aan de reis plaats vinden.

Re
door Reinier182 Jul 15, 2024 om 10:28
204 Antwoorden / Vragen

Ja reis/ annuleringsverzekering is meestal ineen dus wanneer je dat afsluit geen problemen meer als dit. Niet het hotel hoeft de problemen op te vangen?

ne
door neodutchio Jul 15, 2024 om 10:37
5209 Antwoorden / 12 Vragen

Een reisverzekering en een annuleringsverzekering zijn verschillende verzekeringen die echt niet meestal ineen gaan.

Re
door Reinier182 Jul 20, 2024 om 21:28
204 Antwoorden / Vragen

Aan jou de keuze welke verzekeringen je allemaal neemt natuurlijk.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ja
Janusvm - Jul 21, 2024 om 12:55
Computers & telefonie

Uefa voetbal

Als ik het goed begrijp worden de wedstrijden van Nederlandse clubs niet meer op open kanalen uitgezonden alleen maar bij ziggo en ziggo go. 
Hoe moet het nu bij mensen, ouderen die geen smartphone of smart tv hebben?
Die kunnen dus geen voetbal meer kijken.
Hoe dit op te lossen? Lees meer

Ha
HaaJee - Jul 19, 2024 om 16:23
Geldzaken & recht

‘Mag de Testamentair Executeur zomaar privébericht doorsturen naar iedereen

Mama pas overleden,  stuur haar een privé mail
Was ook al niet welkom op mijn moeders uitvaart,  moest het maar volgen via een link op de telefoon. 
Was geen ruimte voor de rolstoel,  was tijdens de wekelijkse boodschappen voor Mama overvallen door meerdere hersenbloedingen en meerdere herseninfarcten,  nu 100% gehandicapt. 
Mag mijn zus, Testamentair executeur mijn privéema ... Lees meer

Su
Sunny.1976 - Jul 21, 2024 om 13:15
Geldzaken & recht

Verzekeraar berekend jarenlang verkeerde premie. Wie is verantwoordelijke

Afgelopen maart is mijn nieuwe rentevaste periode ingegaan van mijn hypotheek. Deze ging omhoog. 
Pas kreeg ik bericht van mijn bijbehorende levensverzekering (heb spaarhypotheek) dat de verzekering meer dan verdubbelde. 
Uiteindeljk bleek dat de bij eerdere veranderingen van rentevasteperiode de bijbehorden verzekering niet aangepast was.
Na navragen bleek ik 15.000 euro te weini ... Lees meer