ju
door juut Oct 5, 2007 om 12:30
Vakantie & reizen

Elektrakosten

Wij hebben afgelopen zomer, met onze toercaravaan, een seizoensplaats (juni t/m september) op een grote camping gehad. Vorige week hebben we de caravaan weer opgehaald. Bij het verlaten van de camping de sleutel ingeleverd en nog gevraagd of we elektrakosten moesten betalen. Dit hoefde niet want we hadden een kort seizoen gehad. Gisteren een telefoontje gehad dat we alsnog een bedrag van 91 Euro moeten betalen voor elektrakosten. Voor de duidelijkheid: wij hebben  2 1/2 week in Juni en 4 weekenden daar gebivakkeerd. Ik heb gezegd dat ik het daar niet mee eens bent maar we moeten toch betalen. Nu gaat het me niet om de betaling maar om het feit dat we daar maar heel weinig zijn geweest en dat ik nog expliciet heb gevraagd of we moestene betalen voor elektra. Weet iemand hier een antwoord?

506 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

elenay
door elenay - Oct 5, 2007 om 12:55
1031 Antwoorden / 142 Vragen
0

Tja juut, zo langzamerhand kun je gewoon geen mondelinge afspraken meer maken. Maar kijk eens wat er in de voorwaarden staat. Ze zullen wel uitgegaan zijn van de tijd dat je daar hebt doorgebracht. Daar staan over het algemeen bepaalde bedragen tegenover die terug te vinden zijn in hun voorwaarden. En verder lijkt me het uiteraard logisch als je gebruik maakt van electra dat je ervoor betaald. Maar of het bedrag klopt, kun alleen jij zien. Ik weet uit ervaring dat daar vaak standaard bedragen voor worden gerekend, althans van wat ik heb gezien. Dus kijk eens in de voorwaarden, hartelijke groet, Elena

heremietkreeft
door heremietkreeft - Oct 5, 2007 om 13:34
16894 Antwoorden / 202 Vragen
0

Een praktisch antwoord: Gaat u volgend jaar weer naar de camping: vraag dan een nota. Het is niet ongebruikelijk dat de kwh uren aan de hoge kant worden berekend en weet u overigens ook zeker dat u tijdens het staan daar helemaal geen electra heeft gebruikt zoals bijv voor koelkast, TV versterker, omvormer etc. M.a.w. als u de electra aangesloten heeft gelaten zal er toch wel het een en ander verbruikt zijn.


U kunt er echter ook voor kiezen om te stellen dat u bij vertrek duidelijk naar een rekening heeft gevraagd en het antwoord daarop was dat die er niet zou zijn. Kijk ook nog even naar de voorwaarden, ik neem aan dat voor een seizoenplaats de electra niet inclusief was.

jo
door johandewit - Oct 5, 2007 om 13:48
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

Eersy even een specificatie van de rekening opvragen.

johanpc
door johanpc - Oct 5, 2007 om 14:04
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik heb jaren op een camping in vijlen-limburg een jaarstandplaats gehad en weet dat zij bij de niet jaarplaatsen  voor de elektra aansluiting  1 euro per dag rekenden.

poltol
door poltol - Oct 5, 2007 om 14:17
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Het is toch eenvoudig na te gaan of de staanplaats incl. of excl. elektra was? Als het excl. was dan zal er of een vast bedrag per dag of via een meter afgerekend worden. Lijkt mij duidelijk. Als het excl. was dan kunt u een rekenig verwachten. Mogelijk dat men de meterstand pas opneemt als u daadwerkelijk weg bent gegaan. Afijn, even nazien hoe het ook weer was toen u er ging staan. Incl. of excl?


succes, Poltol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob Talma - Jul 1, 2024 om 14:06
Huishouden & energie

Aanvraag subsidie

Hallo,

Ik heb in 2021 mijn dak van het huis laten isoleren en hiervoor subsidie ontvangen. In verband met mijn financiele situatie destijds heb ik in juni 2024 mijn dak van de keuken laten isoleren en opnieuw subsidie aangevraagd. 
Tot mijn verbazing is deze afgewezen omdat ik al eerder subsidie had aangevraagd, maar het betrefd een ander dak Lees meer

q.
q.zonneveld - Jul 1, 2024 om 12:48
Elektronica & tv

Hoe zit het met terugleverkosten voor zonnenpanelen als de teruglevering regelmatig wordt geblokkeerd door overbelasting van het net?

Mijn omvormer valt regelmatig uit door overbelasting op het net. Dat scheelt wel 30% t.o.v. de situatie bij mijn vriendin die elders woonachtig is.(zonnenpanelen en installatie zijn identiek). De terugleverkosten zijn bij mij echter veel hoger dan bij haar , terwijl de opbrengst bij haar ruim 20% hoger is dan bij mij, omdat haar dak zuid-west is en bij mij zuid-oost.
, Lees meer

Lo
Lodep - Jul 1, 2024 om 14:07
Huishouden & energie

Airco unit defect binnen garantie periode, onderdelen levering duurt lang

Bijna twee jaar geleden heb ik een airco set gekocht. Recentelijk is gebleken dat de buiten unit defect is. Deze heb ik terug gebracht naar waar ik heb gekocht heb, waar na twee weken de bevestiging kwam dat deze inderdaad twee defecte printplaten en een defecte compressor pomp had.
Toen kwam het slechte nieuws; de onderdelen bleken (erg) lange levertijd te hebben, weken tot waarschijnlijk m ... Lees meer