WvV
door WvV Mar 26, 2012 om 10:16
Vakantie & reizen

Mag reisbureau in offerte zomaar vertekdatum wijzigen zonder aankondiging?

Ik deed een aanvraag offerte bij EXITreizen voor een vliegreis naar Orlando in december/januari, voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 14 en 12 jaar.
Vertrek 22 december. Ik kreeg snel bericht terug met een prijs.

Ik wilde bijna boeken, maar ik ontdekte net op tijd dat de vertrekdatum 20 december was en niet de 22 december 2012.
Er was hier echter niets over vermeld in de begeleidende tekst door de medewerkster van EXITreizen.
Er staat duidelijk: "Op basis van uw wensen hebben wij een vrijblijvend reisvoorstel voor u uitgewerkt"

Toen ik aangaf dat ik de tickets graag wilde boeken, maar dan voor 22 december, was dit niet mogelijk voor de geoffreerde prijs; het werd maar liefst E350,00 per ticket duurder!

Ten eerste was mijn vraag voor vertrekdatum 22 december, dus dan offreert ,men mijn inziens de dure prijs.
Ten tweede als dit niet wordt vermeld in de tekst dat de vertrekdatum op eigen initiatief is veranderd naar 2 dagen eerder is veranderd, is dit misleidend.
Ik had te goeder trouw kunnen boeken en een probleem kunnen hebben met 2 schoolgaande kinderen die op de door de medewerkster aangegeven vertrekdag leerplichtig zijn.

Na mijn klacht kenbaar gemaakt te hebben gaf de medewerkster toe dat ze een fout had gemaakt door dit niet te vermelden, maar "ze wilde meedenken", maar niet zover dat het ook om schoolgaande kinderen gaat die op 20 dember gewoon nog op school zitten.
Vervolgens vond mevrouw het vreemd dat ik geen zaken meer wilde doen. "er stond toch duidelijk een vliegschema bij vermeld? Dan had ik kunnen zien dat er een andere vertrekdatum stond".

Let dus goed op bij offerte vragen of boeken bij EXITreizen.

879 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 26, 2012 om 11:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat een onzin. Je vraagt een offerte aan, je boekt geen reis waarvan ze even ongevraagd de datum wijzigen.. Die medewerker dacht een voor jou gunstige oplossing te vinden. Ik durf te wedden dat je niks te zeiken had als ze je met een offerte van 2 dagen later dan jouw gewenste vertektijd E350,00 per ticket bespaard had.

ve
door verwijderd - Mar 26, 2012 om 12:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ook al is het nog zo teleurstellend, aan een vrijblijvend voorstel kun je geen rechten ontlenen.

ve
door verwijderd - Mar 26, 2012 om 12:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

winterman schreef op maandag 26 mrt 2012, 11:52: Wat een onzin. Je vraagt een offerte aan, je boekt geen reis waarvan ze even ongevraagd de datum wijzigen.. Die medewerker dacht een voor jou gunstige oplossing te vinden. Ik durf te wedden dat je niks te zeiken had als ze je met een offerte van 2 dagen later dan jouw gewenste vertektijd E350,00 per ticket bespaard had.


Ook als de reis 2 dagen later op eigen initiatief veranderd had geweest, maar dan E350,00 goedkoper had ik wel degelijk "iets te zeiken". Dit is niet op basis van wat de klant vraagt.
Het gaat erom dat erbij wordt gezet "op basis van uw wensen". Vermeld dan dat een reisdatum is veranderd omdat dit voordeliger is voor de klant.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer

Da
DarshanJSB - May 5, 2024 om 10:06
Vakantie & reizen

Compensatie voor een non EU vlucht

Op 19 april 2024, om 15:40 (Japanse tijd) zou ik in het vliegtuig stappen van Haneda airport naar Guangzhou airport om daar mijn directe vlucht om op 20 april 08:00 (NL tijd) aan te komen in Amsterdam, deze vluchten werden gedaan door China Southern Airlines (CSA).   Vanaf Haneda airport waren de vertragingen al begonnen, 3x vertraagd (19:00, 22:40 en 01:00) waardoor ik uiteindelijk op 20 april ... Lees meer