Al
door Aldus1970 Apr 27, 2020 om 07:22
Vakantie & reizen

Vliegtickets geannuleerd en toch weer niet ! !

In september 2019,  3 vliegtickets geboekt en betaald naar Cebu Via skychanner,
In die maanden daarna ons verblijf geboekt (Hotels en binnenlandse vlucht ) 
In januarie 2020 hadden we onze vakantie van top tot teen geregeld en betaald  !!!!
2 weken geleden keek ik op lastminut.com en zag ik dat mijn reis geannuleerd was i.v.m corona ! !
Dat was flink balen en ik vondt dat wel erg vroeg omdat ik pas 4 augustus weg gaat maar op zich wel begrijpelijk ! 
na een uurtje balen heb ik hun een mail gestuurd over hoe of wat en ze mailde terug dat ik me geen zorgen hoefde te maken omdat ze al bezig waren met een refund  !
In overleg met me Familie hebben we toen al onze Hotels geannuleerd of verschoven naar volgend jaar zo ook me vakantiedagen terug geboekt op me werk   !
3 dagen terug keek ik wederom op lastminut.com en daar waar was niets meer te vinden van een geannuleerden vlucht en ze vertelden me telefonisch dat ze van niks wisten ! Ik heb overal bewijs van !
Dit kan toch niet zomaar !! Alles is nu al geannulleerd en we zijn er eigenlijk ook wel klaar mee ! Wat kan ik hier aan doen  !  Mvg

714 0 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

He
Henk Wevers - Dec 2, 2023 om 13:33
Huishouden & energie

Retourneren artikel internet

Hanglamp gekocht via internet.  Opgehangen en viel tegen.  Terug gebracht.  Helaas niet mogelijk om te retourneren.  Omdat wij hem hadden Opgehangen/ gemonteerd is het niet mogelijk om te retourneren.  Is dit volgens de wet waar? Of moet de verkoper de lamp terug nemen? In de voorwaarden op de site van de verkoper stond gemonteerde artikelen kunnen niet worden geretourneerd. Lees meer

El
Elibertus - Nov 28, 2023 om 15:18
Geldzaken & recht

Opzeggen ivm overlijden

Hallo, Mijn moeder is op 8 oktober overleden. Nu wil ik (dochter) haar abonnement stoppen bij Simyo. Dit lukt niet.
Ik heb alles opgestuurd, ook akte van overlijden, alle gegevens doorgegeven, en er wordt gezegd dat het niet kan omdat haar abonnement op haar roepnaam staat. Ze heet A.J. Kaspers-Reukema en haar abonnement staat op Bep Kaspers.
Ze hebben nu al twee keer het abonnementsgeld ... Lees meer

Na
Nathalie12 - Nov 29, 2023 om 21:59
Geldzaken & recht

Ben je verplicht een bankapp te nemen

De SNSbank is gestopt met het verstrekken van de digipas en nu kan ik alleen bankieren als ik hun app download of een browsercode aanvraag. Het probleem is dat ik vroeger hun app wel op de telefoon had en toen de telefoon ouder was en ik geen nieuwe updates meer kon uitvoeren, de bank berichtte dat vanwege de veiligheid ik niet meer kon bankieren op de telefoon.Je wordt dus gedwongen om een nieuwe ... Lees meer