da
door danteloogman Sep 18, 2012 om 18:10
Voeding & gezondheid

Anw en uwv

Ik kreeg eerst de ziektewet uitkering, maar ik werkte partime s'weekends dus de uitkering was laag. Omdat mijn toenmalige (overleden) vriendin verzekerd was bij asr (geloof ik) kreeg ik ook een nabestaande uitkering.
Ik zit nu bijna aan het eind van ziektewet uitkering 100 nog wat weken. Mijn vraag is dus..... betaald de anw die roebels die ik zo niet meer krijg van het unv?

796 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 18, 2012 om 19:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Krijgt u die uitkering dan uit Rusland?

ve
door verwijderd - Sep 18, 2012 om 20:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een nabestaande uitkering (van een pensioenverzekering) staat los van een ziektewet-uitkering of loon.

Of je voor een ANW-uitkering in aanmerking komt hangt af of je voldoet aan de voorwaarden: lees hier .

Als je nog geen ANW-uitkering hebt (en voldoet aan de voorwaarden), dan moet je die aanvragen. Heb je al wel een ANW-uitkering, dan moet je de SVB berichten dat er een wijziging van inkomen plaatsvindt, nl. dat de ziektewet-uitkering stopt en of daar eventueel een WIA-uitkering voor in de plaats komt. Zowel de ZW-uitkering als een WIA-uitkering worden volledig verrekend met de ANW-uitkering.

Een aanvullend nabestaandenpensioen dat je krijgt van een pensioenfonds of verzekeraar of een nabestaandenpensioen dat je krijgt uit een lijfrente van uw partner worden niet verrekend met de ANW. Je moet wel opgeven dat je die uitkering krijgt.

Vladja



ve
door verwijderd - Sep 18, 2012 om 21:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tweede variant op DEZELFDE VRAAG

Reeds beantwoord.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer