janjannes_1
door janjannes_1 Dec 6, 2011 om 15:55
Voeding & gezondheid

Besteed de Hartstichting ons geld wel nuttig

Ik geef graag geld als de Hartstichting daar nuttige dingen mee doet, maar nu heeft de Hartstichting in Den Haag op Ypenburg een super de luxe kantoor laten neerzetten. Als dit ten kosten gaat van de opbrengsten die de collectanten bijeen sprokkelen is dat in mijn ogen niet verantwoord, nu lees en hoor je steeds meer dat er bij de goede doelen veel geld op gaat aan het management dat zich rijkelijk betaald voor het werk wat zij doen, maar de collectant mag het geld in weer en wind bijeen sprokkelen.

Ik zal in de toekomst niets meer geven als de graai cultuur ook al binnen gedrongen is bij deze organisatie.


Een boze Jan Jannes

810 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Dec 6, 2011 om 16:00
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Die graaicultuur is al lang geleden schering en inslag bij deze grote liefdadigheidsorganisaties. Het is echter sinds een paar jaar pas in de openbaarheid gekomen welke riante salarissen, reiskosten naar congressen in exotische oorden etc. de bestuursleden declareren.

Vladja



janjannes_1
door janjannes_1 - Dec 6, 2011 om 16:04
17 Antwoorden / 14 Vragen
0

Zou het niet eens hoog tijd zijn dat Kassa hier aandacht aan besteed, want in deze tijd van crisis blijft de Nederlander wel geven aan deze zelfverrijkers

tdehond
door tdehond - Dec 6, 2011 om 16:12
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Het riante salaris van de directeuren van goede doelen is voor mij al een aantal jaar geleden in het verkeerde keelgat geschoten.

Ik geef ook niet meer aan goede doelen.

vladja
door vladja - Dec 6, 2011 om 16:15
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Daar staan regelmatig stukken over in de krant met vermelding van welke salarissen er opgestreken worden. Er zijn er al een aantal die "vrijwillig" hun salaris verlaagd hebben naar de Balkenende-norm (nog riant!). Wat ze verder dan aan onkostenvergoedingen krijgen is niet te achterhalen uit de gepubliceerde jaarcijfers. Mijn idee is dat ze het dan wel op een andere manier "aanvullen/compenseren".

Vladja

sy
door sylli - Dec 8, 2011 om 14:19
250 Antwoorden / 40 Vragen
0

Ach, ik was jarenlang collectant geweest, tot de hoge salarissen in de media kwamen en ik bij bijna iedere deur commentaar kreeg daarover (terwijl ik vrijwillig kou en regen trotseerde voor een goed doel). Ik werd zo chagrijnig van het gescheld en getier van de mensen dat ik ben gestopt met collecteren.
Wat mensen gewoon moeten realiseren (en accepteren) als ze geld (gaan) geven is dat een dergelijke stichting een heus bedrijf is en geen filantropische instelling.
Medewerkers moeten nu eenmaal betaald worden voor hun diensten en zij moeten nu eenmaal een werkplek hebben die aan de Arbo-normen moeten voldoen.
Kun je het niet verkroppen dat van jouw gedoneerde euro meer dan de helft NIET wordt gebruikt voor "nuttige dingen" zoals onderzoek en apparatuur, dan moet je niet doneren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ri
Rick van Oosten - Sep 17, 2024 om 23:02
Vakantie & reizen

Kan Booking.com alles maken?

Ik had een hotel geboekt voor 5 nachten.  Nu wil ik 1 nacht eerder weg. Voor het hotel geen probleem, maar Booking.com verhoogt de totaalprijs met 50%. Dat is toch misdadig???? Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer

Du
Duifje123 - Sep 15, 2024 om 19:00
Geldzaken & recht

BKR registratie

Hi!

Mijn vader heeft een BKR registratie lopend, met een bedrag van 0 euro. Een codering A2 staat hierbij. Dit vinden wij best wel gek. Aangezien het een schuld uit 2008 zou betreffen. In de tussentijd heeft hij onder bewind gestaan en in de WSNP gezeten. Een eventuele schuldenlijst kan ik opvragen bij de bewindvoerder aangezien zij claimen gegevens 7 jaar te bewaren. 

Echte ... Lees meer