co
door conneke Dec 6, 2007 om 16:23
Voeding & gezondheid

Betalen als je man is overleden

ik had een vraagje waarom moet je betalen als je man is overleden en hij moet dan uitgeschreven worden bij de zorgverzekering vgz??


Ik kreeg hier gisteren een brief over en ik dacht bij mezelf ik wist niet dat dat moest want echt alles kost geld in dit land ook dat..


groetjes Connie

389 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Dec 6, 2007 om 18:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Op de eerste plaats gecondoleert met uw verlies.


Heeft u het overlijden van uw man wel doorgegeven en is dit ook aangekomen bij VGZ. De Basisverzekering eindigt nl van rechtswege de dag na het overlijden van een verzekerde. Ditzelfde geldt voor een eventuele aanvullende verzekering.


Art. 6 Zorgverzekeringswet:


1. De zorgverzekering eindigt van rechtswege met ingang van de dag volgende op de dag waarop:
a. de verzekeraar ten gevolge van wijziging of intrekking van zijn vergunning tot uitoefening van het schadeverzekeringsbedrijf, geen zorgverzekeringen meer mag aanbieden;
b. de verzekerde ten gevolge van wijziging van het werkgebied buiten het werkgebied van de zorgverzekeraar komt te wonen;
c. de verzekerde overlijdt;
d. de verzekeringsplicht van de verzekerde eindigt


6.3 van de aanvullende verzekering VGZ
Einde van rechtswege
6.3.2. de verzekerde overlijdt.


U bent dus nog verplicht om te betalen tot en met de dag van overlijden. Ook eventuele achterstallige premie en eigen bijdrage voor behandelingen voor het overlijden zult u nog moeten betalen.
Over het algemeen zijn de nabestanden verplicht het overlijden te melden. Dit kan meestal door het opsturen van een kopie van de overlijdensacte. Als u dat nog niet gedaan heeft dit zo snel mogelijk doen. Is dit wel gebeurd dan even navragen of alles in goede orde aangekomen is bij VGZ.
 
sterkte louisa2

ve
door verwijderd - Dec 6, 2007 om 19:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag conneke,


Ik lees jouw bericht toch anders dan mijn gewaardeerde collega. Kun je precies aangeven wàt je dan precies moet betalen. Of anders gezegd, kun je hier de brief weergeven die je daarover gekregen hebt van VGZ.?


Vriendelijke groet, Read2.

ve
door verwijderd - Dec 6, 2007 om 21:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste meneer,


ik zal in het kort even typen wat er in de brief staat maar ik wil er morgen toch mee naar de vgz gaan maar dit staat er dan in


uitschrijving dan mijn man zijn naam


zorgverzekering                                      en dan het bedrag.


en zo zijn er nog een aantal en in totaal van 244,38 wat ik dan moet betalen,maar ik begrijp het totaal niet want ik was daar deze week ook al geweest met andere brieven maar dat waren dan weer onze premie's van november en december maar mijn man is 29 oktober al overleden en ik heb dat toen 5 nov al dooorgegeven met een bewijs van de gemeente waar we wonen ze noemen dat een overlijdens bevestiging en daarom vind ik het zo raar maar ik ga er morgen weer naar toe en dan wil ik het goed hebben opgelost want anders kan ik blijven betalen voor mijn man die er helaas niet meer is.maar bedankt voor het antwoord en ik wacht rustig af..groet Conneke

ve
door verwijderd - Dec 6, 2007 om 21:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag connie,


We zullen dus even moeten afwachten wat je morgen te horen krijgt. Ik kan mij niet voorstellen dat het uitschrijven van jouw overleden man kosten met zich mee zou brengen, omdat dit (zie ook het antwoord van mijn collega hier boven) wettelijk geregeld is (en bij die regeling worden geen kosten genoemd). Ten aanzien van de aanvullende verzekering hou ik een slag om de arm. Er zou immers in de voorwaarden daarvan kosten kunnen staan.


Sterkte en sukses en laat het hier even weten, Read2. 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

d
d hol - May 21, 2024 om 15:33
Huishouden & energie

Vattenfall

vattenfall heeft een fout in de afrekening van mei 2023 gemaakt. ze hebben de meterstanden omgedraaid en daardoor te veel terug betaald.
nu schrijven ze het verschil van 620 euro gewoon per 31 mei 2024 van mijn rekening af.mag dat? Lees meer

anita555
anita555 - Apr 29, 2024 om 21:46
Vrije tijd & tuin

Hoe krijg ik mijn hortensia weer tot leven?

Op mijn verjaardag kreeg ik een mooie hortensia voor op mijn balkon. Ik heb hem meteen in een grotere pot gezet, maar dat had ik beter niet moeten doen, want ik had er even niet bij nagedacht dat je moet wachten tot het najaar als de bloemen helemaal uitgebloeid zijn. Nu lijkt de plant dood te gaan. Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer