de
door delicious Oct 22, 2005 om 01:12
Voeding & gezondheid

Buikwandcorrectie vergoed door zorgverzekeraar?

In de uitzending van 2 april jl. werd aangegeven dat het ziekenfonds geen buikwandcorrectie vergoed (voor mensen met een maagbandoperatie). Bij mij is het al twee maal afgewezen, ook al heb ik hiervoor een medische indicatie. Pas geleden kreeg ik mijn derde afwijzing dat de buikwandcorrectie niet vergoed wordt door het ziekenfonds. In de uitzending van 2 april jl. was er sprake van dat op korte termijn (ongeveer 3 weken) hierover uitsluitsel zou worden gegeven dat het (misschien) toch vergoed zou worden. Is er inmiddels meer bekend? Wat is de stand van zaken hierover? Is er een zorgverzekeraar die het wel vergoed?


 


 


 

726 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

pekogi
door pekogi - Oct 22, 2005 om 08:01
143 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik ben bang dat je met een groot probleem zit. Als je eigen verzekeraar, ziekenfonds (aanvullend) of particulier deze ingreep niet vergoed zul je per 1 januari op zoek moeten gaan naar een zorgverzekeraar die deze ingreep in zijn basispakket heeft zitten. Voor dat basispakket is er een aanneemplicht. Als deze ingreep wel door een of andere verzekeraar in het aanvullend pakket zit zal men u daarvoor niet accepteren omdat u het probleem al had vóór u bij hun wilt komen. Voor het aanvullende pakket geldt namelijk geen acceptatieplicht. Ik ben bang dat u, als het bij uw eigen zorgverzekeraar niet lukt, het nergens vergoed zult krijgen. Jammer dat ik geen ander bericht voor u kan geven.

vladja
door vladja - Oct 22, 2005 om 09:29
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Hier is al een hele discussie over gevoerd. Type buikwandcorrectie in
in het zoekvakje en lees wat er allemaal al over gezegd is.



Vladja

ce
door ceddy - Oct 24, 2005 om 16:11
12 Antwoorden / 4 Vragen
0

nee helaas er is nog noks bekend zelf heb ik ook een maag verkleining laten doen maar de buik wand correctie wordt nog niet vergoed ze waren er wel over bezig om te kijken of het wel weer vergoed kon worden maar is helaas nog niks over bekent.

lo
door louisa76 - Oct 28, 2005 om 21:26
5 Antwoorden / 3 Vragen
0

Hoi,


Ik heb een tijdje terug hier ook een onderwerp over begonnen. Maar helaas, wij weten ook nog niks. Maar misschien morgen. Ik ga zeker kijken. Ik zou zeggen, we moeten onze krachten bundelen. Samen sta je sterker.


Veel succes.


Groetjes Louisa

zadinia
door zadinia - Oct 31, 2005 om 20:43
77 Antwoorden / 25 Vragen
0

Als je in het vakje rechtsboven op deze site buikwandcorrectie intikt krijg je 0 resultaten. Doe ik iets fout? 

lo
door louisa76 - Nov 28, 2005 om 17:53
5 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ondertussen is er al meer bekend.


De FBTO en de OHRA vergoeden het al wel. Ik ben ook nog verder aan het kijken. Zit nu nl bij de Amicon, en daar ligt nog steeds mijn aanvraag, die al 2x afgewezen is. Maar mocht hij nu weer afgewezen worden, dan stap ik over. Dus ben druk opzoek.


 


Succes groetjes Louisa

zadinia
door zadinia - Nov 28, 2005 om 18:35
77 Antwoorden / 25 Vragen
0

Bedankt voor de info, ik blijf het onderwerp volgen en hoop dat het bij iedereen er weer in komt.


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer