pr
door prinspils Sep 28, 2010 om 01:14
Voeding & gezondheid

Diabetespil Avandia in EU uit de handel

Diabetespil Avandia in EU uit de handel (sinds 24 september jl.)

Diabetespil Avandia levert gevaar voor de volksgezondheid op. Het verhoogt de kans op en is aangetoond dat het hartaanvallen en hartfalen voor de eindgebruiker.

De Amerikaanse FDA (Fedral Drugs Administration), in samenwerking met Europa, heeft het gebruik van Avandia verboden.

842 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

pr
door prinspils - Sep 28, 2010 om 01:22
88 Antwoorden / 9 Vragen
0

In één onderzoek is zelfs gesuggereerd dat tussen 1999 en 2009 meer dan 47.000 mensen nodeloos een hartinfarct, hartfalen of een beroerte kregen door gebruik van Avandia, of dat zij aan het middel zijn overleden.

pr
door prinspils - Sep 29, 2010 om 02:22
88 Antwoorden / 9 Vragen
0

Het medicijn Avandia wordt van de Europese markt gehaald. Dat heeft de organisatie EMA besloten. Een bijwerking kan zijn dat gebruikers hartklachten krijgen. Het medicijn zal nog even beschikbaar blijven voor mensen die het nu gebruiken. Zodat ze met hun arts de tijd hebben om over te stappen op een ander middel.
Het medicijn Avandia is de merknaam voor de stof rosiglitazon. Dat is een middel dat de bloedsuiker verlaagt bij diabetes type 2. Het middel is in het jaar 2000 goedgekeurd en op de markt gekomen. Mensen met hartproblemen mochten het niet gebruiken. Want een mogelijke bijwerking is hartklachten, dat werd na een tijdje bekend.

Eerder dit jaar was in Amerika besloten dat Avandia daar mag blijven worden gebruikt. Maar de Europese organsatie die medicijnen moet goedkeuren (de EMA of EMEA) vindt wat anders. De EMA heeft nu bepaald dat Avandia in Europa niet meer voorgeschreven mag worden door artsen. Wel kunnen mensen die het nu gebruiken, het nog even krijgen. Zodat er genoeg tijd is dat artsen een ander middel kunnen voorschrijven.

Slikt u Avandia? Stop dan niet zomaar met het medicijn. Overleg met uw dokter wat u moet doen en welk ander medicijn u kunt gaan gebruiken. Het kan slechter zijn om opeens te stoppen, dan de bijwerkingen van het medicijn misschien zijn.


Bron: Diabetesfonds

de motormuis
door de motormuis - Sep 29, 2010 om 10:36
598 Antwoorden / 13 Vragen
0

Onderwerp voor Prins Pils alleen ????

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer

Quirine van Steijn
Quirine van Steijn - Oct 4, 2023 om 13:50
Geldzaken & recht

Boete betalen bij abbostop

Ik heb per ongeluk via Abbostop.nl mijn koboplus abonnement laten stopzetten. Ik dacht dat ik rechtstreeks bij Koboplus opzegde.
Kreeg direct een mail met een betalingsverzoek van 29.95. Direct gemaild dat het een vergissing was. Viel geen discussie over te voeren. Heb de afschrijving terug laten boeken. Dag later een mail met eis dat ik binnen 7 dagen 29,95 + 12,95 boete moest betalen. Via e ... Lees meer

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer