ba
door basjan May 19, 2007 om 13:14
Voeding & gezondheid

EHIC Zorgpas

Hoe zit het nu eigenlijk met de EHIC de internationale zorgpas.


Is dit nu wel of niet nodig als men naar het buitenland met vakantie gaat

753 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 19, 2007 om 13:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik zou hem altijd meenemen zon pas


http://www.srzorg.nl/Consumenten/default.aspx?page=buitenland_europesezorgpas


Waarom een EHIC/Europese zorgpas?


Elke burger die een basisverzekering heeft afgesloten en voor een bepaalde periode naar het buitenland gaat voor bijvoorbeeld vakantie of werk, kan kosteloos in aanmerking komen voor een EHIC. Met de EHIC heeft u recht op medisch noodzakelijke zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland.
De EHIC vervangt het E-111 formulier en heeft als doel de procedure m.b.t. het verkrijgen van medische hulp voor Nederlandse verzekerden in het buitenland en de afwikkeling rondom de verleende hulp voor buitenlandse zorgverleners te vergemakkelijken.



Toegevoegde waarde van een EHIC


Indien u naar het buitenland gaat zonder EHIC, worden op grond van de door uw afgesloten basisverzekering de kosten van de medische hulp in het buitenland vergoed tot maximaal de kosten, die zouden zijn vergoed als de behandeling in Nederland zou hebben plaatsgevonden. Wanneer u met uw EHIC naar het buitenland gaat, worden de kosten van medisch noodzakelijke zorg vergoed volgens het land van verblijf.


labswans

ve
door verwijderd - May 19, 2007 om 13:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je die pas hebt hoef je bij medische [problemen in het buitenland de rekening(en) niet kontant te betalen maar worden die rechtstreeks naar je zorgverzekeraar gestuurd.


Die pas is overigens GRATIS aantevragen bij je eigen zorgverzekeraar.

ve
door verwijderd - May 19, 2007 om 13:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je een aanvullende verzekering hebt bij je zorgverzekeraar kun je volstaan met je eigen zorgpas. De meeste zorgverzekeraars werken met een alarmcentrale. Wanneer je in een ziekenhuis terecht komt kun je met hen contact opnemen. Zij regelen dan alles voor je!!


Mocht je gebruik maken van een plaatselijke huisarts dan dien je sowieso eerst de kosten voor te schieten ook bij de apotheek. Bij terugkomst kun je de rekeningen declareren bij je zorgverzekeraar. Zorg wel dat je het orginele voorschrift voor de medicatie ook opstuurt. Regel is dat wat hier in Ned. niet vergoed wordt ook vanuit buitenland niet vergoed wordt. Bijvoorbeeld neusdruppels oordruppels. e.d. deze meiddelen vallen onder de zelfzorgmiddelen, en komen niet voor op de geneesmiddelenvergoedingslijst.


Mocht je het toch prettig vinden met je EHIC-pas op reis te gaan vraag hem dan gewoon aan bij je zorgverzekeraar, zij zullen hem je dan gewoon toesturen. Maar je kunt er geen enkele garantie aan ontlenen. Hetgeen de meeste mensen wel denken namelijk!!

ve
door verwijderd - Aug 27, 2007 om 01:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Met de Ehic pas worden de kosten wel degelijk vergoed. Dus altijd de pas mee naar het buitenland


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer