Sinds enige tijd valt me op dat tijdens het bakken er een opvallende, onprettige geur vrijkomt bij rundvlees van Albert Heijn. De klantenservice meldde als mogelijke verklaring dat het vlees door een pekelbad gaat, voordat het wordt verkocht. Varkens- en kippenvlees lijden niet aan dit euvel.
Het is alsof er iets is toegevoegd, waarschijnlijk voor de houdbaarheid. Van runderlap tot burgers en rundergehakt; het keer overal in terug. Herkennen andere vleesetende AH-klanten deze afwijking in geur en smaak? Ik vind het tamelijk onsmakelijk... (voordeel is dat ik nu meer vleesvervangers eet dan ooit tevoren).
Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
Blijkbaar bent u in de ban van het vleesschandaal in Brazilië. De geur kan ook ontstaan door de bakboter welke te warm is. Het is mij tenminste nog nooit opgevallen.
Nee, wij herkennen dat niet en al het vlees dat wij eten omt toch ook van AH. Geen last van rare geurtjes bij het bakken. Misschien ligt het probleem niet bij het vlees maar bij de bakolie / bakboter die jij gebruikt.
Inderdaad minder vaak vlees eten, vleesvervangers gebruiken, vleesvrije dagen inplanen en af en toe een betrouwbaar mals stukje (bio-)vlees bij de keurslager gaan halen .... een ècht lekkere tractatie op z'n tijd!
door tolsma1945Mar 23, 2017 om 09:58
229 Antwoorden / 6 Vragen
Naar aanleiding van uw antwoord,zeg ik u dat vlees eenvoudig, betrouwbaar bij AH verkocht dient te worden,en dat is ook zo.En dat heeft niets met vleesvrije dagen te maken,dat is een persoonlijke keus.
Mensen zijn niet achterlijk!!! als ze n vreemde geur ruiken is dat zo,net zoals bij varkensvlees,als je daar n carbonaatje van n oude beer hebt,stink je de keuken uit!!!!
door tolsma1945Mar 23, 2017 om 10:09
229 Antwoorden / 6 Vragen
Mensen horen wat,en gelijk is dat de waarheid,zonder er verder over na te denken,het vlees van AH is eenvoudig goed, misschien niet het allerbeste,maar er spelen meer factoren mee,zoals reeds in verschillende antwoorden genoemd,en hoelang je het al in huis hebt,de werkelijke feiten kennen we niet.
Ik zie hier veelal de aanbeveling voor vleesvervangers maar let op. Deze vleesvervangers zijn bijna altijd gemaakt van soja uit brazilie en dat is dus allemaal GMO produkt. En voor GMO daar pas ik voor. Er is al kanker genoeg in de westerse wereld. Veel mensen hebben de mond vol over biologisch eten maar vleesvervangers zijn wel het meest bio-on-logisch van allemaal. Om die 2 redenen is dit voor mij absoluut geen alternatief voor echt vlees.
Heeft u al eens goed gekeken naar de samenstelling van de semi chemische "vleesvervangers" cq. "kunstvoeders" ? Laat mij dan maar het reguliere vlees souperen; dat is altijd nog beter dan die bedenkelijke industriele voedignsproducten. Een goede slager zal zich niet zo gauw verlagen tot het aanbieden van nepproducten; dit in tegenstelling tot de mechanische voedingsindustrie die momenteel furore schijnt te maken.
ik ben om die reden gestopt om bij AH vlees te kopen.Ik kreeg steeds meer klachten bij mijn huisgenoten over het vlees van AH. Zoekend naar een andere supermarkt voor vleesproducten ben ik bij de Lidl beland, tot volle tevredenheid van mijn huisgenoten. Goede kwaliteit en altijd een mals product. Én een stuk goedkoper.
Deze vraag heb ik gesteld aan het hoofdkantoor van ah
Daar kreeg ik als antwoord De kruiden zijn veranderd er zit meer citruspers in en dat ruik en proef je Het is nu niet meer te eten bij elke hap proef je het Vooral bij gehak en tataar
U heeft gelijk. AH is overgegaan naar granaatappel en citrusvezel als conserveermiddel in vlees producten. Daarvoor gebruikten ze lactaat of acetaat geloof ik. Dus u kunt zeker en andere geur en smaak ruiken en proeven. Ik ben er ook geen fan van.
die geur van het vlees ligt meestal aan het varkensvlees en de gehakt en speklappen en spekjes van varkensvlees. Dit vlees is van de beer(mannetje die niet is gecastreerd). Ik heb het ook vaak en gooi het vlees weg. Ik koop dus geen varkensvlees meer bij AH. Mijn man heeft gewerkt in een slagerij waar die beesten worden geslacht en vertelde dit. Het is een vieze onaangename geur.
AH geeft zelf toe dat ze er wat aan toevoegen wat een geur en smaak van kruidnagel/nootmuskaat geeft ...... Ik bleef het na het eten nog de hele avond proeven ..... Voor ons reden om eens bij de Jumbo te gaan proberen en wat dacht je wat ? Heerlijk smakend vlees : dus nu weg bij de AH waar je in de winkel voor gek werd verklaard en koop nu alles ( goedkoper ook nog ! ) bij de JUMBO !!
Al jaren koop ik geen vlees meer bij AH, vooral het gehakt is giga goor en lijkt voor een groot deel uit vies water te bestaan dat niet zo lekker ruikt, en dat is nog netjes uitgedrukt.
Ook ik koop geen vlees meer van AH. Ik kocht naturel, dacht ik althands, de laatste paar keer stonk het bij het openen van de verpakking al naar de knoflook. Een keer toch nog geprobeerd te bakken, je stonk de keuken uit, zo in de vuilnisbak. Ik durfde het niet eens aan de honden te geven. De tweede keer bij het openen weer die smerige knoflooklucht, ook weggegooid en mij voorgenomen geen vlees meer bij AH te kopen. Ik eet nu liever rookworst van de Hema en Unox die zijn nog niet verpest.
Rundvlees gaat niet door een pekelbad. En een pekelbad ruikt U niet. wel jkan het de klier van het vlees beinvloeden. 15 jaar slager geweest, Waarschijnlijkt ruikt u de borger cq breedver en laat u het te heel worden
door hehahaMar 23, 2017 om 09:29
10 Antwoorden / 13 Vragen
Het vlees heeft die onbestemde geur al als ik de verpakking open. Tijdens het bakken valt het extra op. Navraag gedaan bij AH klantenservice: die memoreerden specifiek het pekelbad.
Met mijn baktechniek heeft het niets te maken. Enkele andere beantwoorders komen met een m.i. plausibele uitleg: Albert Heijn gebruikte bepaalde conserveermiddelen (genoemd worden citrus en granaatappel).
Helemaal mee eens. Voor mij ook reden om steeds minder of geen rundvlees/rundergehakt van AH te kopen .Ik vind het zelfs ook in de smaak terugkomen en niet echt lekker.Meerdere gezinsleden vinden dit ook. Dat het aan het filiaal ligt kan volgens mij niet van alles komt van een cetrale plaats. Kortom ervaar dit al een hele tijd zo en vind het inderdaad niet smakelijk.Er zijn andere dingen toegevoegd volgens mij.( iets verdoezelen?, ik weet het niet waarom anders want het komt de smaak en geur niet ten goede.
Pekel is zout op gelost in water.Dat vers vlees voor verpakken door een pekelbad gaat is klinkklare onzin , want dat verkleurd het vlees .Waarschijnlijk ben je in de war met pekelvlees.Wat een mazzel ,dat je niet verplicht bent om vlees bij AH te kopen.Er zijn zat alternatieven bv de slager om de hoek .
vattenfall heeft een fout in de afrekening van mei 2023 gemaakt. ze hebben de meterstanden omgedraaid en daardoor te veel terug betaald. nu schrijven ze het verschil van 620 euro gewoon per 31 mei 2024 van mijn rekening af.mag dat?
Lees meer
Op mijn verjaardag kreeg ik een mooie hortensia voor op mijn balkon. Ik heb hem meteen in een grotere pot gezet, maar dat had ik beter niet moeten doen, want ik had er even niet bij nagedacht dat je moet wachten tot het najaar als de bloemen helemaal uitgebloeid zijn. Nu lijkt de plant dood te gaan.
Lees meer
Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien..
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.