wo
door woodstock Apr 10, 2005 om 19:46
Voeding & gezondheid

Gevaarlijk product in de schappen van AH

Vorig jaar heb ik een ongeluk gehad door een product van de AH. Het ging hierbij om een fles versgeperste jus d'orange van het AH merk. De houdbaarheidsdatum van het product was inmiddels al twee weken verstreken voor ik de intentie had om het product weg te gooien. Omdat het een glazen fles betrof wilde ik eerst de fles legen voor ik deze weg zou gooien in de glasbak. In de fles was inmiddels zoveel druk ontstaan door de vergisting van het sap dat bij het opendraaien van de fles de dop eraf knalde. Deze dop kwam terecht in mijn oog, waardoor ik nu de rest van mijn leven voor maar 30 - 40 % scherpte zie met dat oog.


Ik ben van mening dat deze verpakking ongeschikt is voor dit product en ik wil AH van mijn gelijk overtuigen. Ik zou graag van AH zien dat ze serieus gaan nadenken over product / verpakking combinatie waardoor ze de verpakking aanpassen of een waarschuwing zetten op de huidige verpakking. Dit zal veel overtuigingskracht kosten en onder het motto 'samen sta je sterk(er), wil ik mensen vinden die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Ook wil ik graag weten hoe ik dit het beste aan kan pakken.

3367 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 13, 2005 om 22:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit lijkt mij een case voor een letselschade advocaat, ik zou daar eens mee gaan praten of die er iets in ziet. Het product was natuurlijk al wel 14 dagen over de datum. heb jij hem thuis zo lang laten staan of stond hij in de winkel al zover over datum? Als je hem zelf zo lang hebt laten staan kan het denk ik moeilijk worden, maar gezien de gevolgen zou ik wel iets proberen met een advocaat.


 


succes en sterkte met je ogen


theGerm

ve
door verwijderd - Apr 13, 2005 om 23:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb al een advocaat in de arm genomen, maar die kan alleen geld vragen voor het opgelopen letsel. Hij kan verder niets doen aan waarschuwingen en dergelijke.
Het product was twee weken over de datum bij mij thuis, maar wie weet dat er zo'n grote druk kan ontstaan in zo'n fles en wie zou de fles met inhoud in zijn geheel weggooien???

ve
door verwijderd - Apr 14, 2005 om 01:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sorry Woodstock, ik vindt het echt enorm ellendig dat je gezichtsvermogen is aangetast door een flessendop, maar waarom koop je versgeperste sap en laat je het dan 14 dagen over de versheidsdatum heengaan, er zijn naar mij dunkt genoeg produkten die ook vers zijn, voldoende vitamine bevatten, maar een andere verpakking hebben. Als je een fles champagne open maakt weet je toch ook dat de kurk knalt?


Als de fles nou uitelkaargeklapt was, vond ik het een ander probleem. Als je een dop ergens afdraait heb je hem toch in je handen?


Nogmaals ik betreur je letsel en ben het met je eens dat een waarschuwing op de fles op zijn plaats is maar verder..... ik weet het niet hoor


 


 

ve
door verwijderd - Jun 21, 2005 om 20:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0







dit is inderdaad een vervelend geval


des al niet te min is het iets wat niet mag kan  hoort te gebeuren


ik zal het ook met ah opnemen


vervelend is dat het bij u thuis gebeurde


maar in het bedrijf zijn ook af en toe producten over datum helaas ook deze sappen


let daar dus op


ve
door verwijderd - Jun 21, 2005 om 21:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

erg oud sapje

ve
door verwijderd - Jun 30, 2005 om 20:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn nichtje heeft een dergelijk ongeluk gehad ten gevolge van het openen van een colafles en het metalen schroefdopje was in haar oog gevlogen, waardoor ze na enkele JAREN volledig blind was op haar oog.  Er was bleek een overdruk op de fles te zitten.  Haar advocaat heeft zo'n slordige € 100.000 (20 jaar geleden) uit de brand kunnen slepen


Ik denk dat jouw ongeluk niet vergelijkbaar is, want als een fles fruitsap begint te gisten (want dat doet sap na vervaldatum) is dat een natuurlijke drukverhoging.


Misschien kan je een geding beginnen dat er geen dergelijke waarschuwing op de fles stond, want ik vermoed dat je niet verondersteld wordt dit te weten.  Zo wordt het sappenbedrijf minstens veroordeeld tot voortaan vermelden bij Waarschuwing

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer