pc
door pcollina Jan 6, 2006 om 20:13
Voeding & gezondheid

Halfjaarlenzen - oplichting?

Al jaren heb ik zachte halfjaarlenzen plus controle (niet bij een goedkope keten overigens, maar bij een zover ik weet goed bekend staande opticien).


Nu blijkt opeens dat ik vaatingroei heb, waar ik erg van ben geschrokken. Heb 2nd opinion gevraagd en die opticien meent dat het komt omdat ik al die tijd met opgewaardeerde maandlenzen heb gelopen. Volgens hem zitten halfjaarlenzen namelijk nooit in blisters (plastic wegwerpverpakkingen), maar in glazen potjes. De lenzen in blisters zouden niet zo lang meekunnen (dit komt overeen met mijn klachten). Ook de website van de fabrikant heeft het over maandelijks gebruik.


Weet iemand of deze informatie klopt?

2402 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

scroogy
door scroogy - Jan 6, 2006 om 20:27
367 Antwoorden / 20 Vragen
0

Op www.contactlensonline.nl kunt u informatie vinden. De meeste informatie op internet is echter een promotie om uw ogen te laten laseren.


Zelf draag ik al 10 jaar zachte halfjaarlenzen voor het ene oog dat het bij mij nog doet en ik heb er geen problemen mee en die van mij zitten ook niet achter glas..


Heeft u zich wel aan de voorschriften gehouden ?, niet te lang in, op de juiste wijze reinigen, iedere halfjaar controle, niet te lang doordragen, een bril erbij voor 's avonds/weekend.

pc
door pcollina - Jan 6, 2006 om 20:40
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dank! Ik zie door de bomen het bos niet meer, je bent natuurlijk een goede klant als pakket-lenzendrager dus wie moet je geloven als je drie keer een ander advies krijgt?


Ik heb altijd keurig gereinigd en zorgvuldig geweest, maar een keer een aantal weken te lang doorgelopen met lenzen. Ik heb er nooit een bril bij gehad voor 's avonds of het weekend maar er is me nooit verteld dat dit nodig zou zijn?

scroogy
door scroogy - Jan 7, 2006 om 15:10
367 Antwoorden / 20 Vragen
0

Als ik het goed begrepen heb (ik heb me er via internet in verdiept) komt vaatingroei door het te lang doordragen van zachte contactlenzen. Dan maakt de eventueel dubieuze kwaliteit van "blisterlenzen" niet uit.


Ook is niet aan te tonen dat het mogelijk slechter gaan zien te wijten is aan vaatingroei, leeftijd en mogelijk andere oorzaken spelen hierin ook een rol.


Houd rekening met sterke concurentie op het gebied van opticiens en lenzen. Ze gummem elkaar vaak het "licht in de ogen" niet.

mi
door mirna - Jan 10, 2006 om 14:46
20 Antwoorden / 20 Vragen
0

 


Goed dat je daarover navraag hebt gedaan, want het klopt.


Meestal komt vaat ingroei door verouderde lenzen of ze zijn te strak aangemeten.


********************************************************


Deze maandlenzen mogen maar een maand gedragen worden.


Het komt voor dat mensen er een halfjaar meedoen en dat klopt natuurlijk niet.


Dan kun je ten duur problemen verwachten


 


 

be
door benservice - Jan 20, 2006 om 13:29
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn lenzen voor een half jaar zitten ook in het plastic, dus dat is echt onzin.

mi
door mirna - Jan 20, 2006 om 17:13
20 Antwoorden / 20 Vragen
0

 


Nou dan zou ik het maar even navragen?


Of het moeten proeflenzen zijn.


Halfjaar lenzen zitten nooit in plastiek.


Worden altijd geleverd in een glazen potje.


Dat weet je wel als je 40 jaar er ervaring mee hebt.

ca
door carlinniah - Jan 29, 2006 om 00:03
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo :-)


Even een kleine reactie op je vraag, dit keer niet van een consument, maar van een (onpartijdige) verkoopster!


Niet alle halfjaarlenzen zitten in glazen potjes! Echter; in de meeste gevallen is het wel zo. Als je de lensgegevens hier even plaatst, wil ik je wel vertellen wat voor type lens het is (maand- of halfjaarslens). Vaak staat het overigens wel op de verpakking; 'monthly lenses' of iets dergelijks.


Even nog over je vaatingroei (neovascularisatie), dit is een gevolg van onvoldoende zuurstof. Simepl gezegd 'je ogen hebben een tijdje niet volledig kunnen ademen'. Dit kan inderdaad komen door het (te) lang dragen van (verontreinigde) lenzen, of een verkeerde aanpassing. Wat voor vloeistof gebruik je? Gebruik je wel de goede vloeistof voor halfjaarslenzen? Vloeistof voor maandlenzen (bijvoorbeeld de zogenaamde No Rub-vloeistof) reinigt véél minder intensief dan een vloeistof die speciaal ontwikkeld is voor halfjaarslenzen.


Kijk overigens altijd uit met een second opinion bij een concurrerende opticien. Mijn beleving is vaak dat opticiens er een sport van hebben gemaakt klanten weg te trekken bij hun oude opticien, voornamelijk door een ander slecht te praten. :-)


Voor een onpartijdige mening zou je het beste naar het ziekenhuis kunnen gaan, zonder te vertellen waar jij je lenzen vandaan hebt. Een kleine hint ;-)


 

ca
door cardinaal - Oct 28, 2006 om 20:12
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sorry, maar in onze contactlenzenpraktijk zijn alle maand-of 2 weken lenzen verpakt in een blister. Alle halfjaarslenzen of jaarslenzen zijn verpakt in een glazen potje. Dit is zo omdat de lenzen fabrikanten dit afgesproken hebben. Zoals je wel begrijpt met een speciale reden. Indien een lens die bedoeld is om een bepaalde tijd te dragen, langer wordt gedragen wordt de zuurstofdoorlaatbaarheid minder. Bij een verminderde zuurstof huishouding in het oog vormen er zich kleine bloedvaatjes. Stuur mij gegevens van je lenzen en je weet zo of het halfjaars- of maandlenzen zijn. Wat ik nodig heb is: Naam van de lens en de fabrikant.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

mooimeisje_25395
mooimeisje_25395 - May 6, 2024 om 15:03
Winkels & webshops

2 stoelen niet goed winkel doet niets wat kan ik nog doen

6 stoelen gekocht bij 2 is de vulling gezakt zouden omgeruild worden maar wordt niet gedaan 
na veel gepraat konden we 6 nieuwe uitzoeken alles op papier gezet 
nu blijkt dat dat ook niet gedaan wordt 
wat kunnen we doen reageren doen ze niet aangetekende brief gedaan 
maar geen antwoord Lees meer

Mi
Michael Smeer - May 6, 2024 om 00:16
Huishouden & energie

Gaat de energiemij rekening houden met gehuurde zonnepannelen?

Ik heb een huurhuis van Ymere. Door hen werd mij zonnepannelen te huur aangeboden via Iederzon. Dat was de enige mogelijkheid om zonnepannelen te nemen. In het kader van de groene energie heb ik deze genomen. Dit is een wel  een contract van 30 jaar en daar betaal ik momenteel elke maand ruim 36 euro voor. Deze pannelen leveren overigens lang niet de beloofde opbrengst (Ik verwacht nog niet een ... Lees meer