th
door theeleut Oct 9, 2009 om 14:54
Voeding & gezondheid

Inhoud theezakjes Pickwick Fruit Wellness

Ik heb van de week twee verschillende soorten Pickwick Fruit-Wellness thee gekocht en die vallen me flink tegen. Ik vind dat er een erg slap bakje thee mee gezet kan worden. Nu heb ik bij de inhoud van de zakjes gekeken en het blijkt dat er per zakje 1,5 gram thee in zit ipv 2 bij alle andere theemerken. Is dit een verkapte bezuinigingsoperatie? Je betaalt nl wel de normale prijs, althans, wat voor dit soort thee gangbaar is. Ik ben iemand die heel veel thee drinkt en veel theesoorten kent maar dit is geen goede ervaring. Zijn er meer mensen met deze ervaring?

4411 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 9, 2009 om 15:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag theeleut,


Dit verschijnsel komt veel vaker voor: 19 in plaats van 20 sigaretten in een pakje, acht zakjes koffie in plaats van 10 in de doos, vernieuwd!!! 175 gram (jam) in plaats van 200 gram, 6 bokkenpoten in plaats van 8, enz. enz..


Met vriendelijke groet, ReadAC.


Note: we worden bedonderd waar we bij staan!!!

ve
door verwijderd - Oct 9, 2009 om 15:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Daar was ik eerlijk gezegd al bang voor. Ik koop normaal zelden Pickwick, ik vind ze meestal neppig. Thee met Sinaasappel (smaak), en dat 'smaak' dan in kleine lettertjes weergegeven. Hm, nou ja, ze zijn weer een (kleine) klant kwijt. Tenzij ik Earl Grey wil, misschien. 

ve
door verwijderd - Oct 9, 2009 om 15:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Theeleut.


Zodra de kreet "Wellness" gebruikt wordt stijgen de prijzen. Deze zgn. gezondheidsclaims zijn gewoon populair (volgens de reclame cowboys) en suggereren iets....... Als fabrikant, die naar deze cowboys luistert kan je of je prijzen verhogen of de inhoud verminderen.


Deze loze kreet moet dus betaald worden. Links-om of rechts-om.


Salut, koffieleut Harrie


 


 

ve
door verwijderd - Oct 9, 2009 om 15:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


De theeboer beweerd dat de thee grover is waardoor er meer aroma [ = welness ;-)) ] vrijkomt. Volgens hun moet u dit zakje langer in het hete water laten zodat alle aroma's uit de grovere thee vrij kan komen. Het zal wel ????!!!!


Succes, en smakelijk, poltol

ve
door verwijderd - Oct 9, 2009 om 21:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat verhaal van de theeboer heb ik vaker gehoord. Lipton hanteert ook deze stelling, knip de zakjes maar eens open en vergelijk. En alhoewel ik de doorsnee Unilever producten niet altijd even smakelijk vindt, vind ik Lipton smakelijker dan Pickwick. Vergelijk de beide Earl Greys maar eens. Maar ook de kruidenmelange Maroc van Lipton is smakelijker dan het Pickwick-equivalent.

Mvgr - B
350



ve
door verwijderd - Jan 9, 2010 om 17:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Theeleut,

De "Wellness" theeën van Pickwick zijn kruiden/vruchtenthee. Er zit geen zwarte thee in. Dus ongeacht de hoeveelheid in het zakje zal de kleur van de thee altijd minimaal zijn.

Er zijn geen regels voor de hoeveelheid thee die in een zakje hoort te zitten. Kruidenthee kan je niet vergelijken met zwarte thee. En als je een echte theeleut bent dan koop je helemaal geen zakjes maar losse thee. Want dan kan je je thee precies zo sterk maken als je zelf wil. Voor mij bevat een gewoon theezakje veel te veel thee, ik hou van minder sterke thee. Dan kan ik kiezen: Het zakje maar heel kort in het water, en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Of een hele grote pot zetten, en dat is niet altijd even handig. Dus nee hoor, geef mij maar losse thee.

ve
door verwijderd - Jan 9, 2010 om 17:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je bent een bepaale hoeveelheid thee in een zakje gewent.Maar wat staat erop de verpakking.Zal ervast opstaan maar balen is het wel,je gaat uit van de zelfde hoeveelheid dus opletten.Groeten mhofman

ve
door verwijderd - Apr 16, 2010 om 16:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste allemaal,

Thee mag alleen zo heten als het product van theebladeren is gemaakt.
Al het andere is geen thee maar wordt ten onrechte zo genoemd.
Allerlei smaakjes worden er langs chemische weg aan toegevoegd.
Coen

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Al
Alwin Stuit - Apr 26, 2024 om 09:37
Winkels & webshops

Charlie Temple komt afspraken niet na en laat niets van zich horen, ben niet dei

CharleyTemple nog actief? Komen hun verplichtingen niet na. Hoe zit dit vragen velen met mij zich af Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer