Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
[quote=aurora1 schreef op vrijdag 21 feb 2014, 15:13]Smaken verschillen. Heeft u al bovenaan in het zoekvakje diepvries patat ingetikt en de vragen en reacties gelezen?
Ja, geen goede of recente tips gespot. Vandaar m'n vraag.
@mahadma, dank voor de tip. Ik zoek voor nu diepfriespatat. Verkrijgbaar bij pakweg de Albert Heijn...
Ga gewoon zelf (met je eigen smaak) bij een paar grootgrutters een eigen test doen. Het is zo wie zo zeer smaakafhankelijk en je manier/kunde van frituren en je gebruik van welk frituurvet.
[quote=pieterwolters schreef op zaterdag 22 feb 2014, 15:32]Aviko en McCain zijn IMO de beste diepvriesfriet die in de supermarkt zijn te krijgen. Er zijn betere soorten maar die kan je alleen via de groothandel voor de horeca kopen. Maar zelf bakken van de juiste aardappels is nog altijd het lekkerst (en het goedkoopst).
De aardappelbolletjes van het 'b' merk Perfekt zijn perfect. Overigens erg lekker uit de oven, scheelt toch heel wat overbodige calorieën. Dat voor 1 euro 30 per 600 gram, overigens aantal keer per jaar te koop met 50 procent korting.
Alleen ze zouden er wat minder zout in moeten doen..
Helaas geen tip voor kant en klare diepvries. Wel heb ik de laatste paar weken een aantal aardappels gekocht en geprobeerd te frituren. Voorbakken op 170 graden na 5 minuten eruit en af laten koelen. Sommige (met name kruimige ) aardappels worden al na 4 minuten voorbakken donkerbruin. Eindconclusie we hebben bildstar gebruikt 5 minuten voorbakken op 170 en dan 5 minuten afbakken op 180. Superdroog en krokant frietje. Voor ons gezin maak ik nu 5 kg tegelijk en ik maak hier 3 porties van. 2 in de vriezer voor de dagen dat het ff makkelijk moet. Iets meer werk maar 10 x zo lekker Diewilik
Hollandse frieten van Avico voorgebakken en in de flavorwaveoven. Zonder bakluchten en puur van smaak. Ik denk dat het ook een beetje aan de olie of vet ligt waar het in gebakken wordt.
[quote=macwouter schreef op zondag 23 feb 2014, 20:58]Hollandse frieten van Avico voorgebakken en in de flavorwaveoven. Zonder bakluchten en puur van smaak. Ik denk dat het ook een beetje aan de olie of vet ligt waar het in gebakken wordt.
Heel kort door de bocht: In het principe komt alle patat van dezelfde aardappelen. De bakprocessen in de fabriek zijn allemaal hetzelfde. Het verschil zit hem in de dikte van de patat, de zwarte puntjes op de patat en de hoeveelheid kleine stukjes in de patat. Het mag duidelijk zijn dat heel veel kleine stukjes voorgebakken patat wel meewegen, maar niet zo lekker zijn en vaak tijdens het af bakken thuis te donker worden en weggegooid worden. Dunne lange patat is duur om te maken, je hebt lange aardappelen nodig en de kans dat tijdens het verwerkingsproces de friet breekt is aanwezig. De opbrengst per aardappel is dus kleiner en daardoor duurder. Op mooie patat zitten weinig zwarte plekjes, dit ziet er niet mooi uit, immers het oog wil ook wat. Dus weinig zwarte puntjes is veel uitval en minder opbrengst uit een aardappel dus duurder. Hierdoor onderscheidt de dure friet zich van de goedkopere. Wat kan je zelf doen, verse olie op de juiste temperatuur en de goede baktijd. Zelf bakken is lekker nostalgisch, maar beslist niet beter. Het allerbeste is voorgebakken friet uit de fabriek, voordat deze de vriestunnel ingaat.
mijn moeder maakte 65 jaar geleden al frites van bintjes en dat doe ik nu nog steeds, daar krijg je de lekkerste frites van, eerst voorbakken circa 8 minuten op 160 graden, af laten koelen en dan afbakken op 180 graden, heerlijk
De lekkerste diepvries patat is de ribbel patat van de Lidl. Héérlijk. Vorige week een zak Aviko Ras patat gekocht (drie keer zo duur) en kon gelijk de kliko in :(
De lekkerste diepvriespatat? Als alleen let op de smaak, komen avico en de lidl het best uit de bus vind ik... Maar als je ook let op de lengte blijf je bij avico. De Lidl patat is best lekker, maar vaak kleine stukjes , vooral in een wat slechter aardappelseizoen. McCain let bij inkoop eerst nergens op, want ze kopen van tevoren al een oogst op, maar zijn wel knapperig. Let wel: ALTIJD de patat bakken bij 175 graden en niet teveel ineens in de frietpan. anders koelt het vet teveel af en trekt het in de patat alvorens ze gaan dichtschroeien.
[quote=diewilik schreef Voorbakken op 170 graden na 5 minuten eruit en af laten koelen. Sommige (met name kruimige ) aardappels worden al na 4 minuten voorbakken donkerbruin. Diewilik
Je kunt verse aardappelfrieten beter voorbakken op 140 graden. Dan worden ze niet zo bruin. 170 graden is te heet voor het voorbakken.
Alle aardappelpatat is prima, behalve Ras, Dat is aardappelpuree. Maar het aan nog 2 andere zaken. Je bakapparaat Oven of frituurpan.
En het bakmiddel.
Heb zelf een fritel frituurpan (weinig temperatuurverlies, dus geen vetvolgezogen patat) icm met ossewit. Dat geeft iedere patat (zelfgemaakt of diepvries) een topsmaak!
Momenteel gaat mijn voorkeur uit naar de eigen merk Patat frites van C1000. Heb één keer Aviko geprobeerd. Nou die was nauwelijks voorgebakken. Moest die zelf 2x bakken (nog eens voorbakken en later afbakken) om er een eetbaar product van te verkrijgen.
Dit is weer zo'n goedbedoelde vraag waar je als vragensteller niets wijzer van wordt. Het gros zal melden dat zijn of haar diepvriespatat het lekkerste is. En dat zelfgebakken patat, waar niet naar gevraagd wordt, het lekkerst is. Ook een kwestie van smaak. Gewoon uitproberen, smaak, prijs, wijze van frituren, gebruikte vet, de frituurpan, allemaal zaken die de smaak van de patat kunnen beïnvloeden. De patat zoals ik die in de snackbar haal smaakt toch weer anders dan die ik zelf bak. Veelal is dat Busser's friet, van de groothandel.
Heb één keer de voorgebakken patat van AVIKO gehad. Was muf en gronderig van smaak. Misschien heb ik het slecht getroffen, maar zal het nooit meer kopen. Wij doen de boodsachappen bij AH of JUMBO. Beiden hebben geweldige frites. Vooral die van JUMBO zijn heel lang en je vindt er geen kleine stukjes in. De grote merken zoals Aviko en Mc Cain hoeven voor mij niet.
Het bakproces is het belangrijkste Laat bevroren friet eerst goed ontdooien zodat het vet/ de olie niet teveel afkoelt, of bak om dezelfde reden in kleine porties.
Zorg dat de frieten goed droog zijn. Op bevroren friet die even buiten de diepvries ligt komt rijp. Allemaal water dus wat de temperatuur een flinke dip geeft. Bovendien laat dat water het vet/ de olie flink borrelen/ schuimen wat een hoop zooi kan worden (om over brandgevaar bij gas maar niet te spreken)
Vet/ olie goed op temperatuur (175/180 graden)
De verschillende merken onderscheiden zich doordat er bij de goedkopere vaak kleine en bruine/ zwarte stukjes zitten, die dan ook vaak in de pan achterblijven en daarmee het vet/ de olie sneller achteruit laten gaan.
Regelmatig heeft Lxxl een zak van 3,50 kilogram in de aanbieding voor € 1,99, normaal is het 2,50 kilogram de verpakking. Bij Pl+s is een zak van 2,50 kilogram voor € 1,99 te verkrijgen.
Diepvriesfriet is per definitie van mindere kwaliteit dan verse friet. Waarschijnlijk zal er wel verschil in zitten, maar reken er niet op de je echt lekkere friet zult krijgen. Of je maakt het zelf van verse aardappels, of je gaat naar een goede friettent. Helaas zijn er veel friettenten, vooral "boven de rivieren" is mijn ervaring, waar ook diepvriesfriet gebruikt wordt.
Zelf uw eigen patatjes snijden en in de Actifry stoppen met een lepeltje olie, heerlijke frietten, zonder toevoeging van suiker, dierlijke vetten en conserveringsmiddelen.
Daar moet ik toch een vraag over stellen. Suiker bij de patat ? Leg eens uit. Dierlijk vet in frituurolie ? Leg eens uit. Conserveringsmiddelen in plantaardige olie ? Leg eens uit. En in het lepeltje olie dat u toevoegt, zit toch ook frituurolie ? Als u patat maakt in de Actifry is de olie na het bakproces toch ook opgenomen door de patat ? In de frituurpan neemt de patat altijd een beetje olie op, maar ook in de Actifry. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++=.
=ankelenssen schreef op zaterdag 8 mrt 2014, 09:17: Zelf uw eigen patatjes snijden en in de Actifry stoppen met een lepeltje olie, heerlijke frietten, zonder toevoeging van suiker, dierlijke vetten en conserveringsmiddelen.
[quote=wimmi20 schreef op zaterdag 8 mrt 2014, 15:00]Suiker bij de patat? Suiker in combinatie met vet zorgt ervoor dat je er meer van eet. Daarnaast heb je dan ook nog fabrikanten die mononatriumglutamaat toevoegen. Men vindt het dan gek dat steeds meer mensen obesitas krijgen/hebben, maar ach het voldoet aan de europese richtlijnen..
Dezelfde vraag nog een keer : suiker in patat : leg eens uit. ++++++++++++++++++++++++++++++==========
=lekkerisdat schreef op zaterdag 8 mrt 2014, 15:08:
=wimmi20 schreef op zaterdag 8 mrt 2014, 15:00: Suiker bij de patat?
Suiker in combinatie met vet zorgt ervoor dat je er meer van eet. Daarnaast heb je dan ook nog fabrikanten die mononatriumglutamaat toevoegen. Men vindt het dan gek dat steeds meer mensen obesitas krijgen/hebben, maar ach het voldoet aan de europese richtlijnen..
Heb gisteren het verschil geproefd van McD French fries in Duitsland, om precies te zijn Emmerich am Rhein: beter gefrituurd en lekkerder dan de alhier in Nederland, in Rotterdam vooral, de French fries van McD.
[quote=wimmi20 schreef op zaterdag 8 mrt 2014, 15:00]Daar moet ik toch een vraag over stellen. Suiker bij de patat ? Leg eens uit. Dierlijk vet in frituurolie ? Leg eens uit. Conserveringsmiddelen in plantaardige olie ? Leg eens uit. En in het lepeltje olie dat u toevoegt, zit toch ook frituurolie ? Als u patat maakt in de Actifry is de olie na het bakproces toch ook opgenomen door de patat ? In de frituurpan neemt de patat altijd een beetje olie op, maar ook in de Actifry. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++=.
[quote=ankelenssen schreef op zaterdag 8 mrt 2014, 09:17]Zelf uw eigen patatjes snijden en in de Actifry stoppen met een lepeltje olie, heerlijke frietten, zonder toevoeging van suiker, dierlijke vetten en conserveringsmiddelen.
[quote=wimmi20 schreef op zaterdag 8 mrt 2014, 15:00]Daar moet ik toch een vraag over stellen. Suiker bij de patat ? Leg eens uit. Dierlijk vet in frituurolie ? Leg eens uit. Conserveringsmiddelen in plantaardige olie ? Leg eens uit. En in het lepeltje olie dat u toevoegt, zit toch ook frituurolie ? Als u patat maakt in de Actifry is de olie na het bakproces toch ook opgenomen door de patat ? In de frituurpan neemt de patat altijd een beetje olie op, maar ook in de Actifry. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++=.
[quote=ankelenssen schreef op zaterdag 8 mrt 2014, 09:17]Zelf uw eigen patatjes snijden en in de Actifry stoppen met een lepeltje olie, heerlijke frietten, zonder toevoeging van suiker, dierlijke vetten en conserveringsmiddelen.
Actfry is ontworpen door tefal, de olie die er gebruikt wordt is 2ml olijfolie en geen frituur olie, per kg aardappelen. De frieten die u uit de diepvries koopt zijn allemaal bewerkt met suiker zelfs sommige met zout toevoeging.(lees aandachtig eens een etiket), om de houdbaarheid of om aan te zetten tot meer eten. De olijfolie of menig andere olie wordt uitsluiten in de Actifry gebruikt voor het korstje op de buitenkant van de frieten, de frieten zijn niet gedrenkt in olie of vet.
Aviko en McCain zijn IMO de beste diepvriesfriet die in de supermarkt zijn te krijgen. Er zijn betere soorten maar die kan je alleen via de groothandel voor de horeca kopen. Maar zelf bakken van de juiste aardappels is nog altijd het lekkerst (en het goedkoopst).
Smaken verschillen en zoveel mensen zoveel smaken,maar ik vind met voorsprong de Aviko diepvriespatat de lekkerste.Mooie grote stukken en heerlijk van smaak.Verse patat heeft wel mijn voorkeur boven diepvries,maar eet ik diepvries is het Aviko.Al vele anderen getest,maar deze wint het dik.
Waarom is dit in hemelsnaam een topantwoord ? Thejazzman kakelt een ander na, en een Philips airfryer is knudde ten opzichte van spetterdespetvet. ++++++++++++++++++++++++++++=========
=thejazzman schreef op donderdag 2 jul 2015, 09:49: Die bak ik ook, in een airfryer van philips. prima te doen
Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd. Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde
...
Lees meer
Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.
Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee
...
Lees meer
Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap? Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend. Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma
...
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.